Sunday, September 10, 2006

Ei-sittenkään-niin-pikkuruinen* nuttu, pipo ja sukkaset työporukan kimppalahjaksi työkaverin vaaville.

Nutun ja pipon lanka Blue Sky Alpacas Cotton,
ohje Erika Knightin Neuleita Kullanupulle -kirjasta ja
puikot 4 ja 4,5 bambut.
Sukat ovat Grignascon Flavia Babya kaks puol puikoilla.
Silmukkamääriä vilkuilin jostakin Novitan mukana tulleesta ikivanhasta vauvaliitteestä, ohjeet olivat vielä Bambino-langalle.

*Mua yritettiin ensin nakittaa ostamaan lahjaa työkaverin vauvalle, mutta kilttinä (ja tyhmänä) neulojana menin ehdottamaan, että voisin neuloakin jotakin. Ehdin jo esitellä nutun ensimmäistä versiota puolivalmiina (vain hiha- ja sivusaumojen yhdistämistä ja nappeja vailla) työkavereille ja vakuutella, että saan sen ihan kohta valmiiksi. Parin päivän päästä yks työkaveri tokaisi mulle, että sun täytyy tehdä siitä villatakista isompi (just näillä sanoilla) ja kertoi sitten nähneensä vauvan äiteineen ja ajatelleensa, että ei se nuttu mahdu kuin hetken. Pikkasen nieleskellen, totesin vaan että joo, niin sit vissiin pitää... Prkl.

Eihän tuohon tosiaan kauaa aikaa mennyt, mutta tsiisus, että ottaa päähän tuollaiset tokaisut ja ihmiset jotka eivät selvästikään tajua käsitöistä yhtään mitään. Sitä paitsi tuo seuraavan koon mukaan tehty nuttu on ihan älyttömän iso ja musta tuntuu älyttömältä antaa vastasyntyneelle kovin isoja vaatteita. Nih.


Viikon shoppaus.
Kirsikin oli kiltti neuloja ja kertoi tilaavansa Martinalta lankaa, kun oli joku edullisten postikulujen päivä. Mielikuvituksettomana en keksinyt haluta muuta kuin bambulla terästettyä sukkalankaa. Sittemmin mulle selvisi, että tätähän olis saanut ihan Suomestakin, ja vieläpä monesta eri paikasta. Kirsikin sai krsiä kilttinä olemisesta: hänelle ei toimitettu lankoja, jotka hän tilasi itselleen, vaan vain ne langat suvaitsivat saapua mitä muut tilasivat hänen kauttaan.


Kusti oli ahkerana tällä viikolla. Moda vaan puuttuu, koska se on jo hukassa. Ei kukaan sattunut löytämään torstaina neuletapaamisen jälkeen ylimääräistä Modaa laukustaan...?


6 Comments:

At 7:11 PM, Blogger KirsiÄr said...

Jotkut ihmiset ne osaa olla niin rakentavia. Juuri nythän vaavi tarttis tuollaista vauvanpehmeää välikausivillistä. Mutta setti on nätti.

Minä tässä juuri mielessäni laadin kipakkaa tutkintapyyntöä Martinan paskartelukaupan toimintatavoista Saksan kuluttajaviranomaisille. Voipa olla, että sen vielä oikeasti teenkin. Ikinä en enää Martinalta mitään tilaa, se onm varma.

 
At 7:30 PM, Blogger Jatta said...

Älä välitä tyhmästä työkaverista, toivottavasti lapsen äiti osaa arvostaa lahjaa ja työtä :)

 
At 11:03 PM, Blogger Vilma said...

No huh, noita minä-toki-tiedän-aina-kaiken-paremmin -ihmisiä valitettavasti löytyy joka paikasta, tylsä juttu. :/

Setti on joka tapauksessa suloinen, oli se kooltaan mikä tahansa! :)

 
At 11:42 PM, Anonymous Anonymous said...

Setti on aivan ihastuttava! Itse olisin ainakin todella onnellinen jos tuollaisen omalle pienokaiselleni saisin. Älä välitä tylsästä työkaverista.

 
At 10:14 AM, Blogger Lape said...

Ihana setti, olisi varmasti kelvannut pienempänäkin... ns. suht sopivina. Ei tainnut tosiaan olla käsityöihmisiä... :S

 
At 6:18 PM, Anonymous Anonymous said...

Sinua vastapäätä istuneena tarkastelin heti pöydän tavarapinoja, mutta ei kyllä ole lehteä näkynyt. Voithan kysyä kahviosta jos se on vaikka lattialle pudonnut. Toivottavasti lehti vielä löytyy. Sievät ovat vauvanvaatteet.

 

Post a Comment

<< Home