Wednesday, November 09, 2005


Sain juuri aikaiseksi virkata vanhan roosan (ei maksamakkaran :) väriseen bb-pipoon kukan, joten se voidaan julistaa valmiiksi. Siitä tuli ihan saajansa näköinen, toivottavasti hänen omasta mielestäänkin.

Valmis on myös alpakkanutun eka hiha. Alkoikin jo tulla mieleen se Antiikin Kreikan taru, jossa nainen aina yöllä purki kankaan, jota oli päivällä kutonut. Ellen nyt väärin muista, niin hän teki sen sinnikkäiden kosijoiden vuoksi, joille hän ei kuitenkaan halunnut antaa vastausta suuntaan tai toiseen, koska uskoi oman miehensä vielä löytyvän/palaavan. Minne lie oli kadonnut tai häipynyt, sitä en muista... Hän kuitenkin lupasi kosijoille antavansa vastauksen, kunhan hänen kutomansa kangas olisi valmis. Juonikas pimu! :)

Toisen hihan aloitin heti samaa kyytiä, jos vaikka nuttu valmistuisi ajallaan...

Ylävasemmalla poseeraa armaani noin kahdeskymmenes ribbipipa, tällä kertaa Samoksesta. Se on bussi- ja kyläilyneulomista, sillä tässä kirjassa luki että entisaikaan kädet eivät levänneet kyläillessäkään, vaan sukkia neulottiin kahvittelun ja keskustelun lomassa. Eli kenenkään ei pidä siitä loukkaantua, jos toinen neuloo kahvipöydässä, niin ne teki emännät ennenkin :)
Terveisiä kaikkille neulontariippuvaisten läheisille!

11 Comments:

At 11:10 AM, Blogger Susanna said...

mä kysyin mieheltä että saanko neuloa keikalla, kun mentiin kattoon Dream Theateria. Ei kuulemma käy... en mä vaan ymmärrä, ihan täysipainoisesti olisin kyllä pystynyt nauttimaan keikasta, vaikka olisikin puikot viuhuneet. Sillä olis kyllä voinut päästä lehtiin: "nainen neuloi hurmioituneena DT:n keikalla"

 
At 11:44 AM, Blogger Carita said...

Siitä sipulivinkistä, neuvolantädin sijainen on hyvä vaan ja jakaa tietoa eteenpäin :) Ihan silmien lähelle ei kannata lautasta laittaa, eteeriset öljyt kirveltää silmiä. Meillä on ollut sängyn jalkopäässä jakkaralla ja tosi hyvin on auttanut. Viime yönäkään Meeri nukkui ihan rauhallisesti vaikka päivällä nenä tuhisee ihan kauheasti:)

 
At 12:27 PM, Blogger AnneV said...

Juu, se oli Odysseuksen vaimo Penelope. Odysseus oli palaamassa Troijan sodasta, mutta reissu kesti kymmenen vuotta. Penelope se vaan jaksoi uskoa ja odottaa, ja tulihan se ukko sieltä vihdoin kotio.

Heh, meikäläisen ei tarttis edes purkaa välillä, kun silti ei työt oikein etene.

Ja pakko vielä kommentoida sitäkin, kuinka kommetitkin rönsyy aiheesta toiseen. Oot ainakin onnistunu herättämään ajatuksia lukijoissa, heh.

 
At 12:34 PM, Blogger Kristel said...

Jaha, Anne olikin jo ehtinyt valistaa Odysseuksesta. ;)

 
At 1:11 PM, Anonymous Anonymous said...

Minä olen jonkun kerran kysynyt mieheltä kyläilemään mennessä, saanko ottaa kutimen mukaan. En ole saanut lupaa, kun on kuulemma epäkohteliasta mennä toisten luo kutomaan. =)

- kaima Oulusta

 
At 4:05 PM, Blogger vikke* said...

Mä olen kutonut kylässä, kotona ja baarissa ;) Mies kyllä nauraa sivussa mutta ei kiellä.
No, mä olenkin raskaana, pitää olla jotain kivaa baarissakin (no, tää tapahtui ihan päiväsaikaan Tallinnassa).

Kiva toi BB pipo!! Mitähän tuumii Tiina kun piponsa näin suosittu on ;)

 
At 8:11 PM, Anonymous Anonymous said...

Ompas tutunnäköinen pipo ;)

Just luin niinikään yhdestä oppikirjasta, että myös pitkiä matkoja kävellessä neulottiin :D Sen kun oppisi.

Juu, meillä laitetaan ne sipulin lohkot puhtaan tennissukan sisään ja sukka kiinni sängyn tolppaan. Hyvin tepsii sekin. Tosin, jossain vaiheessa iltaa/yötä tulee mieleen että olisi jossain grillillä...

terveisin tippi
ja juu; www.tippis.vuodatus.net

 
At 9:07 AM, Blogger Ziina said...

http://www.agoodyarn.net/Images/KnittingImages/ShetlandPeatCarriersKnitting.jpg

juu,kyllä siinä mummot kävelevät taakat selässä ja neulovat samalla

Skotlannissa kuulemma kaikki osasivat neuloa ja aina kun oli aikaa istua oli aikaa neuloakin. Perheenäidin ei tarvinnut enää neuloa jos oli lapsia jotka neuloivat hänen puolestaan, ja pikkupojat neuloivat paimenessa ollessaan kun oli joutoaikaa.Lämpimiä vaatteita tarvittiin aina.

 
At 2:42 PM, Anonymous vanilla85 said...

Tulin vastavierailulle. Tuo punainen hiha on Porin sh-opiskelijoiden keino erottua muista. Mutta olin vain vuoden tuolla, nykyään opiskelen Seamkissa, ala kyllä sama ja vanhat haalarit käytössä.

 
At 3:30 PM, Blogger tinna said...

Noniin, nyt oon ihan kohta näkyvillä tuolla blogilista.fi:ssä! Oikein kivan näkönen tuo vaaleenpunanen pipo :)

 
At 7:15 PM, Blogger AnneV said...

Laura dear, lähetitkö sä mulle sähköpostia jokin aika sitten? Mä muistan saaneeni joltakulta meiliä just ennen kuin lähdin Roomaan, ja sitten kun tulin sieltä, en enää löytänytkään sitä mistään. Tätä on sattunut viime aikoina enemmänkin, ja mä en tiedä oonko tosiaan niin tohelo vai voiko postit itekseen siirtyä johonkin spammipuolelle. No, jos se olit sinä niin lähestyistkö uudelleen samalla asialla.

 

Post a Comment

<< Home