Sunday, March 26, 2006

Aloittelin perjantaina Notting Hilliä kahtellessa Toveisia tumppusia. Edelliset Tove-tumppunihan eivät tahtoneet huopua millään. Tällä välin oomme kuitenkin vaihtaneet pyykkikonetta, jotenka aattelin varmuuden vuoks tehdä tällakin kertaa reilunkokoiset, jos uusi kaveri Electrolux onkin supertehokas huovuttaja.

Eilen vuokra-Lentäjää (mistä hyvästä sekin ne viis Oscaria sai?!) katsellessa kävi sit niin onnekkaasti, et lanka otti ja loppui kesken. Ohje on siis taas Modasta 6/05 ja koko lasten 140. Uppiniskaisesti ostin vaan kerän, vaikka ohjeessa lukee 100 g... Mites te muut Tove-tumppuja neuloneet, riittääkö teille yks kerä naisen kätösen kokoisiin lapasiin? Mistä hatusta ootte silmukkamäärät tempaisseet? Ja ootteko joutununna monteen* kertaan huovutteleen?

*sanavalikoimani ainoa tamperelaista vaikutetta saanut sana

Vihjaisin joskus, että on nuita neulottuja asusteita päässyt kertymään aika runsaanlaisesti... Mursuliina siihen kommentseissa ihmettelemään, että miten niitä säilytetään...

...näin niitä nykyään säilötään.
Aiemmin meillä oli hattuhyllyn päällä neljä koria (yks armaani kahdellekymmenelle pipolle ja loput mulle :), jotka pursuilivat yli äyräiden ja kopsahtivat aina hyllyltä alas ja huonolla säkällä suoraan omaan päähän, kun aamukiireessä koitti nyhtää sieltä jotain huivia. Kiitos Mursuliinan kommentin, muistin omistavani tällaisen roskasaavin näköisen ja päätin roudata sen eteisemme nurkkaa somistamaan. Se olikin sit helpommin sanottu kuin tehty, sillä saavi oli ehtinyt saamaan uuden elämän avoanoppilan autotallissa kukkamullan säilytysastiana. Onneks Fairy, patapata ja riuskat otteet tekevät ihmeitä.

Mut nyt ei haittaa vaikka aamuisin ois kuinka kiire. Käsi vaan syvälle saaviin ja reipas nykäisy. Parhaimmillaan penkomisessa voi saavuttaa jopa saman euforisen fiiliksen kuin Hulluilla Päivillä, kun on kainaloitaan myöten jossain ihanassa alelaarissa ja löytää jotain vielä ihanampaa - paitsi että näistä löydöistä ei tarvitse maksaa mitään. Koskas muuten Hullut Päivät taas on...


Liekkihuivikin on valmis. Se on piitkä ja kapea. Toivottavasti tuollaiset enempi kylpytakin vyötä kuin huivia muistuttavat kaulahuivit on edelleen rendikkäitä.


Langan sain joskus Novitaklubin Neulomon lankavaihdosta (lähetä 200 g itsellesi tarpeetonta lankaa, iskemättömiä keriä, vyötteet tallella, sulle meilattuun osoitteeseen ja jää innolla oottelemaan postia) ja malli on Ullan Aurora. Kavennukset tein samalla slip 2, knit, psso -metodilla kuin Scarf Stylen Zig Zag -huivissa.

Seuraavaks taiteilen jotakin siitä trikooputkesta mitä ostin Käsityömessuilta viikko sit. Kerin eilen yhtä vyyhtiä varmaan kolme tuntia, kun se päätti mennä ihan totaalisen solmuun.


5 Comments:

At 12:33 PM, Blogger derea said...

Eiköhän noi huivit oo vieläkin muotia, tai ainakin Novitan mukaan. Munkin pitäis kattoa toi Lentäjä, kun me ostettiin se joskus 2 kk sitten :) Eiks se ollut hyvä vai?

 
At 12:35 PM, Blogger TiinaV said...

Kiitos ämpärivinkistä! Ajattelin ostaa lisää koreja eteisen kaappiin, mutta... ;D

 
At 12:55 PM, Anonymous Helminalle said...

No minä tein itselleni Tovet. Harmittavasti loppui se lanka niin, että toista peukaloa varten jouduin aloittamaan uuden kerän :(. Mulla on niitä silmukkamääriä muistissa, taisin joskus laittaa ne sinne msn:n sivuille, mutta haen sen linkin jostain näkösälle.


*kipittää plokiinsa*

 
At 1:03 PM, Blogger Tarja said...

"Monteen"? Ikänä kuullu, silti koko ikäni (=ei vähän) Treella asunu. Googlettamalla löytyi esim. keskustelupalstoilta turkulaisia ja raumalaisia, jotka sitä on käyttäneet.

Sanosin, jos saisin, koska HP on. ;)

Toi huivi on hieno!

 
At 1:30 PM, Anonymous Helminalle said...

no nyt löysin ja sain aikaiseksi laittaa ne omiin muistilappuihini. Mulla on sit aika iso käsi :).
http://helminalle.vuodatus.net/page/omia%20muistilappuja
Tuolla on Toven muistilappu, saa lainata, omalla vastuulla ;).

 

Post a Comment

<< Home