Thursday, January 26, 2012

Bloggaamatonta neuletuotetta olis kauhea kasa. Oon koittanut kuvailla niitä myös mallin päällä eikä vaan tylsästi flättellään, mut sitten kuvat ovat unohtuneet kameraan tai niitä pitäs vielä säätää ja ja...sit Hän aina jo herääkin :) Tässä kuitenkin viimeisimpiä ehkä jopa jonkun valtakunnan järjestyksessä.

Kummipoikanen 8v. toivoi synttärilahjaksi paksua limenvihreää pipoa ja ohuita tummansinisiä sukkia. Kysymyksen asettelu oli jonkin verran rajaava "millaisia neuleita.." :) Mutta jos nuorimies osaa noin tarkoin määritellä toiveensa, niin mitä vaihtoehtoja kummitädille jää.

Langat löytyivät Anjalinista Salosta, jossa neulova mammani jo muinoin asioi. Malleiksi valikoituivat aina hyvä Jitterbugin vyötteen perussukka ja Jaanamaasta bongattu Christopher.



Malli: Simple Sock Pattern, Jitterbug-langan vyötteestä
Lanka: Austermann Step, päätin että petrooli on tarpeeksi lähellä tummansinistä eikä moitteita tullut :)
Puikot: 2,5 mm
Kerrostiheys oli ihan mettässä ja terään piti neuloa paljon enempi kerroksia kuin ohjeessa, jotta sain 35 jalkaan sopivat sukat.



Malli: Christopher by Jane Richmond
Lanka: Adriafil jotakin, laps hukkas vyötteen :D
Puikot: 4 mm

- - -

Ahkerimmassa käytössä ovat olleet viime vuoden puolella neulotut pipa, tumppu, sukka -setit. Toiseen valmistui vielä kaulurikin, kun uutta lempilankaa sattuu olemaan kaapissa vähän enempikin.


rallikuskin elkeitä?


Pipa: Aviatrix by Just Jussi
Lapaset: isommaksi säädetyt Baby Mittensit, kavennukset ovat muistaakseni mallia säde
Sukat: Isommaksi säädetyt Supervauvan polvisukat (tarttis säätää vielä isommiksi..)
Kauluri omasta hatusta
Lanka kaikissa: Drops Baby merino
Puikot kaikissa: 2,5 mm



Nuttu ja villapökät -setti on alettu jo viime keväänä ja nuttu viimeistelty syksyllä. Ovat liki päivittäisessä käytössä nämäkin nyt kun talvi tuli. Pallero tosin on niin lämminverinen, että tuppaan pukemaan hänet mieluummin yli kuin ali. Nutun malli on säädetty samaan tapaan kuin yks aiemmin ja housut on tehty hyväksi havaitulla mallilla EZ Baby leggings kirjasta Knitter's Almanac.

Lanka: Unelmanpehmoinen Artesano Merino Superwash Lankaideasta
Puikot: 4 mm ?
Napit: Merlettosta

 - - -


Innostuin taannoin osallistumaan Kotipalapelin haasteeseen, jonka seurauksena Palleroinen sai taas yhden vaaleanpunaisen neuleen. Ja meidän nuttu nolla ääntä äänestyksessä - ei varmaan kandee osallistua mihkään ehdolle :D




Langan kanssa vatvoin hyvän aikaa (ei mitään seittemää veljestä, mut ei mitään kamalan kallistakaan..), kunnes pääsimme Armaani työreissun ansiosta poikkeamaan Tampereella ja kotiutin Lankaideasta pari vyyhtiä Cascadea. Eihän se tietty riittänyt, mutta onneksi messuilta sai Villavyyhdiltä lisää.



Malli: Kässän-open painajaisen neuletakki
Lanka: Cascade 220
Puikot: 4,5 mm
Mahtavat napit: ekat kaksi muinoin Jatan vinkistä Pirkkalan Halpahallista ja toiset kaksi Merlettosta (välillä tulee niin ikävä Tampereelle..)

- - -

Joskus joulun aikoihin kutaisin valmiiksi myös Palleron kummisedän tilaaman ipad-coverin. Onpahan samaa sävyä kuin kaupan golden delicioukset :)



Malli: iPad cover with magic apple (taas)
Lanka: Novita Tennessee
Puikot: 3 mm
Vähän tylsä, mutta palkitsevan lopputuloksen voi pestä jopa koneessa sen nuhjauduttua sohvatyynyjen välissä ja kassin pohjalla.

- - -


Vanhin kaikista bloggaamattomista valmistuneista on Palleroisen Puro-nuttu, johon kipaisin langat lähi-Siwasta, kun ne oli alessa :) Mieleistä sävyäni "Usva" ei ollut sitä paitsi näkynyt muualla aikoihin.





Malli: Novita Syksy 2010, säädetty saumattomaksi ja reunat ja kaulus tehty joustinta
Lanka: Novita Puro sävyssä Usva
Puikot: ??
Napit: omista arkistoista
Ei oo muuten tainut olla päällä kertaakaan :/ Jotain ilmettä keventävää huopasydäntä tms. tuo kaipais.

Sit oliskin valinnanvaraa keskeneräisistä: on nuttua, housua, sukkaa ja kaikki sille yhdelle joka tuolla nukkua tuhuuttaa <3

4 Comments:

At 2:38 AM, Blogger Jatta said...

Oi miten paljon kaikkea ihanaa! Miten sä voit ehtiä :o

Minäkin olen taas alkanu himoamaan vaaleanpunaista. Aivan kamalan hirveän kovasti. Olisko jo kevättä rinnassa ;)

 
At 7:50 AM, Anonymous Susu said...

Voi miten paljon kaikkea kivaa ja kaunista olet ehtinytkin! Aviatrix on mainion mallinen pipa ja äänetön saa heti täältä ainakin viis ääntä heti alkuun.
Se lime oli Primulaa...

 
At 7:54 AM, Blogger laurar said...

Kiitos Jatta. Onhan meillä kotiäideillä kato aikaa.. Not. Nää on pitkällä aikaa valmistuneita, entiseen tahtiin ei taida olla enää paluuta :)

Vaaleanpunainen on tainut asettua meille ihan jäädäkseen, ellei tuo tyttönen sitten kehitä jotain vastareaktiota.

 
At 7:58 AM, Blogger laurar said...

Susu, kiitos. Aah, Primulaa. Pitää lisätä tieto itellekin.

 

Post a Comment

<< Home