Monday, October 17, 2005


Eipä tullut neulottua koko viikonloppuna hyvistä eväistä huolimatta. Ei pimeässä autossa, toivottavasti tulevan anopin laittamalla lounaalla, jossa kaikki maistui ihanan sitruunaiselle, ei saunaillassa, pikkukylän paikallisessa, formuloita katsellessa, kiinalaisessa, kummipojan nimppareilla, itse autoa ajaessa eikä edes röntgenosaston odotushuoneessa. Kummipojan pipon langanpäät sentään päättelin autossa matkalla nimpparikahveille, kun ei se langanpäättelijäkeiju tullutkaan käymään mun toiveikkaasta odotuksesta huolimatta. Vähän shoppailtua kuitenkin taas tuli...

Olin pitkästä aikaa kotipaikkakunnalla arkipäivänä siten, että mulla oli hyvää aikaa. Kotipaikkakunnan käsityökeskus sattuu olemaan tällä listalla, mutta on auki valitettavasti arkena. Tänään vihdoin pääsin tsekkaamaan sen tarjonnan. Valikoimaan kuului lähinnä paikallisten käsityöläisten omaa tuotantoa ja Tekstiiliteollisuuden lankoja on saatavilla ilmeisesti tilauksesta, muttei juurkaan muuten. En viitsinyt harjoittelijatyttöä sen tiukemmilla kysymyksillä piinata. Kuvan laukku halusi kuitenkin mukaan. Sen saa näppärästi* viikattua omaan taskuunsa ja se on kivan marimekkolaisen näköinen ja vaaleanpunakuvioinen.

Loppumatkastakin mutkittelin Humppilaan Iittalaa ja Marimekkoa hypistelemään, mutta - ihme kyllä - jatkoin matkaa tyhjin käsin, vaikka KoKo-astiat ja kakkoslaatuiset kankaat jäivätkin ajatuksena kutkuttelemaan. Viimeinen pysähdyspaikka ennen kotipihaa oli Milleri, jossa lankojen hinnat ovat nousseet suunnilleen samaan kuin VapaaValinnassa - tarjolla on tietty vaan Novitaa. Liike on kuitenkin samalla uudistunut, eikä ole enää niin halpahallimainen. Lisäksi sieltä löytyi kuvassa poseeraava kiva kirja, huikealla halvennuksella muuten esim. tän puljun hintaan verraten.

Metriäkään lankaa ei kuitenkaan tarttunut mukaan muualta kuin oman vanhan huoneen sängyn alta. Siinäpä muuten vinkki langanhimoon: vie omia lankojasi säilöön kaverin/sukulaisen/naapurin sängyn alle, odota 5-10 vuotta, mene penkomaan niitä ja voilá sinulla on uusia tai korkeintaan etäisesti tutunoloisia lankoja.

*Ensimmäinen testaus ruuhkaisella kaupan kassalla ei kylläkään osoittanut, että kassi olisi kovin näppärä, mutta ehkä harjoitus tekee mestarin.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home