Saturday, October 08, 2005


Pientä ja suloista yhdelle pikkuiselle, joka ei ole vielä nähnyt päivänvaloa. Armaani vähän ihmetteli, että miks sä niillekin/niidenkin vauvalle teet. Selitin, että olen aikoinaan pyörinyt tulevan isän kanssa samassa suht' tiiviissä kaveriporukassa ja että hän on tämän vanhan kaveriporukan eka, josta on tulossa vanhempi. Olipa hyvä selitys... Mulla taitaa olla vähän sama syndrooma kuin Susannalla, että pitää toivottaa kaikki edes etäisesti tutut (entisen kesätyökaverin ja serkun vanhan naapurin) nyytit tervetulleiksi jollakin itse tehdyllä ja mieluiten mahdollisimman söpöllä.
Lanka on muuten vielä merinoinen Wool ja ohje repäisty luultavasti Kotiliedestä.
Onko kukaan muu muuten koskaan ihmetellyt sukkaohjeissa tätä:
"Kärkikavennukset: Kun pikkuvarvas peittyy kokonaan, aloita kavennukset seuraavasti..."
Kuinka monella sukkaa neulovalla on mallijalka koko ajan siinä vieressä käytettävissä, häh?


Tää onkin sit eri lailla söpöä... Pannulappu mamman siskolle joululahjaksi Kanadaan. Isotätsy tykkää kaikesta vielä äklömmästä hörhellyksestä kuin mä - ellei tilanne ole muuttunut sitten vuoden 1989, kun me viimeksi tavattiin. Frouvalla on mittarissa 88 vee ja hän polttaa pikkusikareita ketjussa. Viskin juomisen ja Jaguarilla ajelun hän lopetti muutama vuosi sitten lääkärin kehotuksesta. Cool täti. Ai niin, tällaisia pannulappuja viime heinäkuisen Kotivinkin ohjeella taisi virkkailla Terdekin.


Juu, yks halpisketju teki konkan ja möi kaik langat - 50 % halvennuksella. Mut se on neulontalistan ja novitaklubin neulomon syy, että minäkin eksyin sinne. Niin ja kaikkien kauppojen syy on se, että Samosta pitää ostaa silloin kun sitä saa, koska kohta se kuitenkin menee talviunille, eikä sitä sitten saa enää mistään. Pinkkikirjavista tulee ihtelle jotain kivaa, papukaijanvärinen menee tätä varten aiemmin hankittujen täydennykseksi ja farkunväristä pipoa ei armaallani vielä olekaan. Kummipoika saa vihreistä joulu- ja syndelahjoiksi Trelliksen ja Cargot ja nimpparilahjaksi vaik jonkun myssyn.

Koin muuten eilen neulojan kauhunhetkiä, kun tajusin tummaa pyykkiä ripustaessani, että olin heittänyt osw:n tavallisen tumman pyykin mukaan sen paremmin Lanettin pesuohjetta tarkistamatta. Onneksi se ei ollut laittanut pesusta pahakseen, vähän vain oli pörröinen ja pari langanpäätä törrötti. Hyvä niin, sillä sitä tulee varmaan käytettyä toppien päällä savuisissa baareissa, eikä tuulettaminen varmaankaan riittäisi sen freshaamiseksi.


9 Comments:

At 1:40 PM, Anonymous Cairbre said...

Mäkin mietin jo tosissaan että pitäiskö neuloa yhden etäisen nettitutun vauvalle tossut. ja tämä siis erittäin etäinen nettituttu :D

mul ei ole kyllä lainkaan vauvoja lähipiirissä niin en keksi ketään kelle neuloa pikkuisia tossuja.

 
At 4:47 PM, Anonymous Riitta said...

Saman olen todennut noista sukkaohjeista, joissa sanotaan: aloita kärkikavennukset, kun pikkuvarvas peittyy, ei täälläkään ole pahemmin mallijalkoja näkynyt... Onneksi Tiinan blogista löytyy sukka- ja lapastaulukot, niistä on ollut apua. =)

 
At 7:51 PM, Blogger Susanna said...

Ihat sukat! Ja patalappu on söde. Samoskasasta olen vähän kade, mun pitäis sitä kans saada varastoon.

Tuossa kaikkien lahjomisessa on myös huonot puolensa; jotkut alkaa pitää vähän liiankin itsestäänselvänä. Naapuripiirissä on tullut selväksi että olen kaikille vauvoille jotain tehnyt, niin yksi mamma sitten pyysi ennen vauvan syntymää, että voisinko sitten heille tehdä nutun tai villahousut.

Mä olin vähän suu auki, että nyt ruvetaan sitten ihan kertomaan mitä halutaan lahjaksi. Ja ko nainen on vielä kaikista epäystävällisin. Rupes ärsyttämään niin paljon, etten ole edes tossuja vauvalle tehnyt,vaikka on jo 2vko vanha. Enkä taida kyllä tehdäkään, saa luvan maksaa jos jotain tahtoo :D

 
At 9:21 PM, Blogger Mielitty said...

Hei, sun isotätisi on selkeästi "metkatäti", eli tekee kaikkea jännää ja sellaista mihin ei itse ryhtyisi.;) MInäkin haluaisin tuollaisen tädin!!!;D

 
At 9:37 PM, Blogger Carita said...

Ihanat pikkusukat:) Mää tarvitsisin kanssa ison kasan Samosta.

 
At 9:23 AM, Blogger laurakoo said...

Kiitos taas kaikille kommentoijille!

riitta: Niin tosiaan, sieltähän löytyy kokotaulukot ja viimetalvisessa Modassa taisi olla ihan laskettu silmukatkin koon ja langan mukaan.

susanna: No jopas on röyhkeää toimintaa. Mä oon kanssa lähetellyt omatekoisia joulu- ja synttärilahjoja entisten opiskelukavereiden muksuille, joita hoidin silloin kun asuttiin vielä samalla paikkakunnalla. Mut jumankauti, kun ei voida edes tekstaria laittaa, et tacks oli sopivat, niin en oo jaksanut miekään enää vaivautuu :(

mielitty: Metkatäti on oiva nimi meidän Helmille. Harmi vaan, et täti asuu niin kaukana.

 
At 12:54 PM, Anonymous Sahrami said...

Mikähän noissa Kanadan-isotädeissä on, kun kaikki kuullostavat samanlaisille? Meidän isotäti poltti ketjussa ja hiippaili vanhemmiten dementoituneena ympäri kotikaupunkiaan. Ja kun alkoi väsyttää, pysäytti sopivanoloisen vastaantulijan ja valitti, että ei muista kuka on ja missä asuu, mutta lompakosta varmaan löytyy tiedot - voisiko ystävällinen kanssaihminen lähettää hänet taksilla kotiin?

 
At 1:58 PM, Anonymous Anonymous said...

BB piposta: mikä on mallineuleen tiheys?
Minulla on silkkilankaa josta ajattelin neuloa ja päänympäryskin 59 joten koetilkku on taas tarpeen.
T. Kirsti
ps. olen aktiivilukijasi

 
At 4:54 PM, Blogger laurakoo said...

sahrami: :)

kirsti: beige BB-pipo on jo vähän lörtsähtänyt käytössä, mutta 10 cm:llä on suunnilleen 16 silmukkaa. Mallineule on kyllä aikas joustavaa, periaatteessahan se on 1 o, 3 n -ribbiä.

 

Post a Comment

<< Home