Friday, October 27, 2006

Salkkareiden Annikan pipo

Yleisön pyynnöstä :)

Editti: Typon fiksasin...


Tarviit: Kerän pinkkiä Wonderwoolia tai muuta vastaavaa kutittamatonta paksua lankaa, lyhyet 6 mm pyöröt ja suunnilleen samanpaksuiset sukkapuikot sekä tietty neulan langanpäiden päättelyyn.

Ohje:
Luo 80 s pyöröille ja neulo
1. kerros *3 o, 1 n*
2. kerros *3 o, nosta 1 s nurin wyif (with yarn in front)*
Toista 1. ja 2. kerroksia vuorotellen, kunnes pipo on haluamsi korkuinen. Kavennuksista tulee vielä noin 7 cm. Jos haluat piposta kovin korkean, voi olla ettei yksi kerä riitä.

Aloita kavennukset parittomalla kerroksella
1. kavennuskerros *ylivetokavennus (nosta 1 s o, neulo 1 s o, nosta nostettu silmukka neulotun yli), neulo 15 s, neulo 2 o yhteen, neulo 1 n*. Toista 3 x.
2. kavennuskerros (välikerros) neulo oikeat silmukat oikein ja nosta nurjat kuten aiemminkin.
Toista 1. ja 2. kavennuskerroksia vuorotellen, siten että parittomilla kerroksilla teet kavennukset ja parillisilla nostat nurjat silmukat.

Huom. Kun kavennusten kohdalla onkin nurjia silmukoita, neulo ylivetokavennuksen sijaan 2 s takareunoista n yhteen ja 2 o yhteen -kavennuksen tilalla 2 n yhteen.
Kun jäljellä on 12 (nurjaa) silmukkaa, vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele sille puolelle, jossa on enemmän sileää oikeaa, sillä oikea puoli onkin nurja - ja päinvastoin.

11 Comments:

At 7:43 PM, Blogger derea said...

muuten tohon sun edellisen postauksen juttuun, niin yläastelaiset ei saa pitää pipoja päässä. meillä tiukentu säännöt tänä vuonna ja tytötkään ei saa pitää mitään hatun tapasta tai tulee jälkkää :D

 
At 8:07 PM, Blogger Susanna said...

Jaahas, oliskohan tää sitten sopiva iltapuuha tälle illalle? Mitään muutahan mulla ei kesken ole :D

 
At 8:58 PM, Blogger laurakoo said...

Derea: Ai? Mä luulin, että muuten paitsi tunneilla ja ruokailussa sais pitää. Näin oli muistaakseni silloin, ku mä olin nuori... :)

Susanna: Tässä ei kauaa nokka tuhisis..

 
At 11:11 PM, Anonymous Anonymous said...

Minäpäs kokeilen saanko pään peittoa aikaiseksi.Tuolla on muuten kirjoitusvirhe tai mä en vaan osaa lukea. Ohjeessa kavennuskerroksissa mainitaan kaksi kertaa pariton.Nätti pipo,toivottavasti onnistun sellasen tekemään joskus vuonna peruna.En ole vielä mikään käsityöihme kuten jotkut ;)

 
At 11:21 PM, Blogger laurakoo said...

Tänksi ano, erhe korjattu.

 
At 4:25 PM, Blogger joko said...

ootko jo bongannu jostain ohjelmasta idean seuraavaan pipoon? subtv ja maikkari jo kokeiltu. nelonen? :)

 
At 4:51 PM, Blogger laurakoo said...

Joko: Hih, pitää katsella sillä silmällä.

 
At 7:08 PM, Blogger laplero said...

Onko tuo Wonderwool suurinpiirtein minkä paksusta lankaa?

Aika jännä tuo Derean kertoma juttu, minä kyllä pitäisin pipoa kovila pakkasilla vaikka joutuisin sataan jälki-istuntoon! Varsinkin jos on itse tehnyt jonkun hienon...

 
At 10:25 PM, Anonymous SirpaM said...

Eiköhän Derea tarkoittanut pipon pitämistä sisätiloissa, ja siellä toivottavasti ei niin pakkasta ole, että pipoa välttämättä tarvitsisi. Meilläkin aikanaan ruokailussa ja joidenkin opettajien tunneilla kiellettiin, mutta nykyäänkin kouluilla on varmaan aika lailla eroja käytännöissä.

 
At 4:26 PM, Anonymous Terde said...

Yes, tulossa ollaan Virven kanssa. Perjantaina 17.11.lähdetään taas työväenopiston "mummobussilla" messuille...ah´niin kotoista ;)
-Terde

 
At 10:51 AM, Blogger Kati E said...

Kiitos kiitos kiitos kiitos. :D

 

Post a Comment

<< Home