Thursday, October 12, 2006

Novita ei enää petä...

...vaan ilmestyy kiltisti ilmoitetussa aikataulussa (vko 41)
Odotukset täyttyivät myös siinä suhteessa, että Novita oli tälläkin kertaa ihan huvittavaa lueskeltavaa.


Mitä Villapallo ja Sini edellä, minä tietty perässä...


Meillä olis taas tällainen uusi idea, verkkohuivi. Jotta uskoisitte, että se on tosi kiva ja nopee ja helppo ja ihana tehdä, ja että huomaatte että sen voi tehdä muustakin kuin ohjeen langasta, niin teimme niitä varmuudeksi ja malliksi kuusi. Noudata varmuuden vuoksi ohjetta, ettei tule ylläreitä :)


No juhuu, mikä mätsäävä asu joka pariskunnalle. Ei kyllä riittäis kiristyslahjontauhkailu, että tuollainen setti tulis meillä käyttöön...


Ihana, pehmoisen näköinen neule. Mut edelleen: kuka tahtoo tehdä mitään langasta, jonka vyöte jo kertoo sen: minä tulen nyppyyntymään ja nuhjaantumaan käytössä. Eiks asialle kannattais tehdä jotakin?


Nina on ammattitaitoinen malli. Silti joissakin kuvissa näyttää siltä kuin pokkaa olis vaikea pitää tai vienoa hymyä vaikea saada aikaan. Tämä kuva ei kuitenkaan ole sellainen, onhan tuo avantohattu ihan kiva.


Mikäs tää säiliö täällä katolla on?


Näittekö sen Oprahin jakson tässä yks viikonloppu, jossa näytettiin miten oikeanlaisella pukeutumisella voi hävittää viidestä kymmeneen kiloa?
Tämän asun suunnittelija ei vissiin nähnyt...
Paitsi jos XL-vaatteen tarkoitus saada kantajansa näyttämään pökkelöltä?


Kiva karvakypärä :)


Ihan jees rastahässäkkä.


Voi tsiisus...


Novitafaktaa: Oranssi Valo-lanka ei taipunut värjäysmestarin tahtoon, eikä saavuttanut Novita-langoille asetetun laatutason yhtä kriteeriä, valon kestoa nimittäin. Käytännössä langan väri olisi haalistunut eikä Novita halunnut tuottaa tällaisella ilmiöllä pahaa mieltä käsityöharrastajille, joten epäkurantti lanka vedettiin pois markkinoilta.
Mua jäi kiinnostamaan mitä ne muut kriteerit ovat ja miten Novita ne mielestään saavuttaa.


Vielä kerran ApuPupu.
"Neuloimme hellyyttävän kaverin 7 Veljestä-langalla Anuharkin ohjeen mukaan." Muuten hyvä, mut Anuhan nimenomaan kirjoitti neulontalistalla näin:
"Moi,
pakko tunustaa, että itse en koskisi sormenpäällänikään 7 veljekseen...
(inhokkilankani)
Jouduin kompromissaamaan punaiselle ristille, koska sinne alkoi tulla
tiedusteluja tämän (turhan) monen suomalaisneulojan lempilangasta.
Argh.

Anu

(ja anteeksi kaikki 7 veljestä fanit...)"


23 Comments:

At 10:00 PM, Blogger tikru said...

Kyllä on kiva taas olla suomalainen.
:P

 
At 10:08 PM, Blogger Vilma said...

Hyvä tietää etten oo vieläkään menettäny mitään elämää suurempaa, kun en oo Novitan tilaaja. Hyvät naurut siitä lehdestä nimittäin saa tätäkin kautta, kiitos sun, Laura! :D

 
At 10:27 PM, Anonymous Lauran Salainen Neuleystävä said...

Kiitokset illan piristyksestä. Itse juuri lueskelin Novitan vessalukemisina ja sinne vessan krääsäkärryyn taitaa lehti jäädäkin, kun sisältö ei nyt vaan napannut.

Tuohon XL-malliin minäkin kiinnitin huomioni. Stailisti voisi mennä nurkkaan häpeämään.

 
At 11:12 PM, Blogger Tarja said...

Meinasin kans pissata housuuni, kun vastaan tuli toi juhlasetti "sähäkät liivit molemmille". OMG!

 
At 11:29 PM, Anonymous Petra said...

Veit jalat suustani...

Osa malleista oli kyllä outoja, mutta muutama ihan ok-juttukin oli. En kyllä kotona selatessa voinut kuollaksenikaan muistaa, minkä vuoksi lehti kaupasta mukaani lähti... ;)

 
At 1:39 AM, Blogger Tuulia said...

Oi luoja näitä hittejä. Mie murhaisin jonkun jos mut pakotettas pitään noita liivejä/pipoja/säärystimiä....

Ne novitan muut kriteerit on muuten nyppyyntyvyys, muovin tuntu, solmujen määrä/kerä ja outo väri. Oisko nyt siihen väriin jäänyt tää lanka, yleensä noissa muissa kriteereissä on novitan laatuinssi (joka on ilmeisesti sen väri-inssin sisäsiittoinen serkku peräkammarista) on varsin leväperäinen.

Ei sillä, Novitan merseroidut puuvillalangat on ihan jees. Nää villalangat on vissiin sit sitä keritsemön lattialta kaavittua.

 
At 7:27 AM, Anonymous Albin said...

Täytyy myöntää, että mä oikein odotan näitä sun lehtikatsauksia.

Mahtavaa.

 
At 8:49 AM, Blogger amelie said...

Kyllä nää Lauran lehtikatsaukset rulettaa. :D

 
At 9:03 AM, Anonymous Katri said...

Kiitos taas katsauksesta! Tuliskohan tuo lehti vielä tänään mullekin...jos tuosta ei löydy mitään tekemisen arvoista niin sitten kyllä perun tilauksen ja ostan sillä rahalla muita lehtiä, en muista oonko tehny tän vuoden numeroiden ohjeista vielä yhtään mitään...

 
At 9:05 AM, Anonymous Jepy said...

Onko Anu ihan oikeasti sanonut noin?

 
At 9:09 AM, Anonymous Anonymous said...

Kiitos hyvistä nauruista:-)))) Sun kommentit Novitasta on aina ylivetoja ja niitä odottaa yhtä paljon kuin Novitaa;-)

 
At 9:26 AM, Blogger KirsiÄr said...

Lal-lal-laa, silmiin sattuu, ei voi kattoo...*peittää simmut pikku kätösillään ja vewtäytyyy kivenkoloon nyyhkimään*

 
At 9:51 AM, Blogger Mielitty said...

Luin eilen illalla lehteä ennen nukkumaanmenoa ja näin sitten unta, että minulla oli vaaleanpunaisesta Jengasta tehty pitkä jakku! Kauhea häpeäuni/painajainen...:D

 
At 9:59 AM, Anonymous Janika said...

Mullakin oli vähän sellainen tunne, että tää lehti on nähty ennenkin... nimim. haluan ahoileni vastinetta :)Vähän sama kun maksaa telkkarilupaa mutta kattoo ehkä kerran viikossa puoli tuntia YLEn kanavia

 
At 10:15 AM, Blogger Minna said...

Mitä, eikö ollut yhtään verkko_ponchoa_? ;D

 
At 10:50 AM, Anonymous mirja said...

Novita kai haluaa pitää lukijoistaan huolta: Nauru pidentää ikää ja rentouttaa... Mutta toisaalta jotkut mallit ja jutut ehkä kohottavat verenpainetta huolestuttavasti.

Kiitos informatiivisesta lehtikatsauksesta.

 
At 2:14 PM, Blogger Riikka said...

Siis mä repesin ton miehen vaaleanpunasen sliparin kohdalla täysin. Voi härre good jos mun miäs tolalsen pistäis päälleen niin mä varmaan kuolisin nauruun, saati sitten jos meillä molemmilla ois sävy sävyyn liivit, hih, hih, hii...

Oli muutenkin taas vähän sellainen lehti, että piti taas miettiä että miks tätä tilaan kun samat mallit hieman muunneltuina toistuu joka lehdessä. No on ainakin hauskaa tuota selaillessa...

 
At 3:29 PM, Anonymous Karoliina said...

Novita on italiaa ja sen voi kääntää suomeksi "Aina jotain uutta."

Näin kirjoitti eilinen Kauppalehti Optio. Muita valittuja paloja ko. artikkelista:

"Menestys räjähti käsiin syksyllä vuosi sitten, jolloin Novita-lehdessä oli yhtiön pääsuunnittelijan Arja Viitalan verkkoponchon ohje. Yhtäkkiä koko Suomi näytti ryhtyneen virkkaamaan ja ponchoon tarvittava Teddy-lanka loppui koko maasta."

"Tämän syksyn uutuuksia ovat nuorisolle suunnatut neonväriset Valoville ja Valoanni, jotka perustuvat Novitan omaan värjäyskehitykseen. Ensi keväänä voi kaupoista ostaa bambulankaa, jolla on omat hyvät ominaisuutensa."

"Uudenlaisten lankojen lisäksi Novita houkuttelee harrastajia myös uudenlaisiin työtapoihin. Huovutettuja töitä voi nyt tehdä ensi kertaa helposti huovutuslangasta."... "Seuraavassa Novita-lehdessä opetetaan haarukkapitsin tekotapa."

Ensi kevät ja kesä ovat Novitan värikartassa haalistettujen ja pehmeiden sävyjen aikaa. Kalpeaa roosaa, beigeä, ruskeaa ja sinistä. Langoissa voi olla myös hippunen kultaa, hopeaa tai pronssia."

Enempää en jaksa naputella. Tuollaista uutta ja omaperäistä siis tiedossa jatkossa.

 
At 6:40 PM, Anonymous Anonymous said...

Veit jällen kerran jalat suustani, Laura. Mulla loppui Novitan tilaus tähän numeroon enkä tunne suurta luopumisen tuskaa tällä hetkellä. Toi miehen neuleliivi oli niiiiin rimanalitus, että huh huh... tuntuu että jokainen numero on aina vähän edellistä "helpompi ja nopeampi". Taidan olla vaikean ja hitaan ystävä... Mutta kiitos Laura sulle hyvistä nauruista ja mukavaa syksyn jatkoa!
Terveisin,
verkkoponchoton lukijasi

 
At 11:39 PM, Blogger koukuttaja said...

Voi taivas, mä en edes enää kykene muistamaan sitä (ilmeisen vääräksi osoittautunutta) syytä, joka sai mut koskaan tilaamaan tämän hirvityslehden. Syy ei ollut se, että haluaisin pitää hauskaa, naurut saa kyllä halvemmallakin (esmes ihan ilmaiseksi täältä sun blogin lehtikatsauksista). Jotain vikaa mun päässä on täytynyt olla ja nyt mietityttääkin, että saiskohan siitä rahansa takaisin, jos vetoaisi hetkelliseen mielenhäiriöön. Vai saiskohan siitä hyvityksenä säkillisen ehtaa Novitan luksuslan.. eiku luksusmuovia. En ehkä ota riskiä.

 
At 11:42 PM, Blogger koukuttaja said...

Aijoo:

Montakohan avo- ja avioeroa saati sitten deittailusuhteen rikkoutumista saataisiin aikaan, jos tehtäisiin kaikki miehillemme joululahjaksi tiedätte-kyllä-mikä upea liivi? Ainakin takuuvarmat migreenit joulupäiväksi kaikille, joiden miehet oikeasti laittais päälleen lahjansa. Tuo pätkävärjäyskuvio on jotain aivan järkyttävää.

 
At 4:03 PM, Anonymous Laura said...

Olipas hauska lehtikatsaus. Ja se liivi sai kyllä mehut väärään kurkkuun itsellänikin ja mieheni oli selvästi yrittänyt piilottaa lehden minulta, kun oli ehtinyt ensin kotiin ja jostain syystä?!? selannut lehteä ennen kotiutumistani. Pelkäsi varmaan raukka novitamaisia joulupaketteja...

 
At 10:29 PM, Blogger uun said...

Äh, on tuo Novita kyllä aika järkky. Enkä kyllä tykkää langoistakaan. Vaan eipä onneksi ole pakko lukea. Uskon,että useimpiin suomalaisiin kyllä uppoaa.

Suurin osa neulojakansasta taitaa sitten kuitenkin olla vähän vanhempaa porukkaa.

 

Post a Comment

<< Home