Tuesday, January 17, 2006

How freak I am...

Mun piti kyllä kertoa Teille neulomuksistani, mut koskapa ainakin Susanna, Tuulia, Ilu ja Sanni haluavat kuulla mun kummallisuuksistani, niin kerron sit niistä :)

Eli tässä paljasta viisi omituista tapaani. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään blogissaan saman. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä.

1. Tyhjät ja puolityhjät pakkaukset
Kun huomaan, että joudun puristamaan hammastahnatuubia vähän tavallista lujempaa tai kallistamaan kasvovesipulloa 180 astetta saadakseni niistä jotakin ulos, menen ja ostan viimeistään seuraavana päivänä lisää, vaikkei edellinen purtilo olisi läheskään tyhjä. Samoin menettelen, jos huomaan ottavani toiseksi viimeisen wc-paperirullan tai leivinpaperiarkin. Meiltä ei ole koskaan serla, shampoo, silmämeikinpoistoaine tai pumpuli loppu.
Voi olla että tää on perua opiskelujen alku ajoilta, kun yhdessä harjoittelussa sairaanhoitajaohjaajani sanoi, et älä sit ikinä ota viimeistä. En muista oliko puhe vaipasta, suojahanskasta vai mistä, mut kuitenkin.

2. Olen raivotar ratissa
Temperamenttini pääse valloilleen kun pääsen rattiin; kaahailen (vain motarilla ja turvallisilla pikku teillä ja aina vaan hyvällä säällä), ohittelen (vain turvallisissa paikoissa) ja huutelen ratin takaa ohjeita ihmisille, jotka eivät osaa mielestäni ajaa oikeaa nopeutta/vilkuttaa ajoissa/ryhmittyä oikein.
Tätä ei muuttanut edes se kolari, jossa suksyllä olin. Sama raivotar pomppaa pintaan aina kun on kiire ja joskus muutenkin.

3. Kokis-addiktio
Tää on Cairbrelta kaapattu, mutta myös meidän jääkaapissa on aina oltava light kokista - ja rasvatonta maitoa. Ilman niit ei tuu ihminen toimeen. Niin ja niitä voi muuten sekoittaa keskenään, ihan ku pienenä. Siitä tulee hyvää, kun se maistuu kokiselle, mut tuntuu suussa maidolle.

4. Pyykin ja tiskien käsittely ja lajittelu
Tää sit taas on osittain Susannalta ja Ziinalta napattu. Pyykit pitää mieluiten jo päältä riisuttaessa lajitella vaaleisiin ja tummiin, pestä heti kun korin pohjalla on vähänkin jotakin ja ripustaa kuivumaan ihan tietyllä tavalla. Vasempaan reunaan kuivaustelinettä tuleeni armaani vaatteet, oikeaan mun, taaimmaksi tulee housut ym. isommat vaatteet, sit neuleet, hupparit, pitkähihaiset ja t-paidat, vain ja ainoastaan tässä järjestyksessä. Kuivatustelineen sivuille tulee alusvaatteet ja sukat, molemmat tietenkin omille puolilleen. Viikkaamissta ja kaappiin laittamisesta en sit enää jaksakaan olla tarkka. Mut tiskit on ladottava niin koneeseen kuin kuivatuskaappiinkiin ihan tietyllä tavalla, eihän ne muuten sinne mahdu.

5. Neulomiseen liittyvät
- ohjetta ei voi ikinäkoskaan noudattaa ihan täsmällisesti, aina on pakko vähän soveltaa
- kerrosta, eikä varsinkaa nurjaa sellaista, ei voi koskaan jättää keksen, vaikka puhelin soisi tai toinen huutaisi, et kato. Tämän takia missaan aina tv-sarjojen parhaat kohdat, hauskat mainokset ja tutu naamat iltauutisten loppukevennyksissä.

Voi olla että Kati, Vikke, Tippi, Kirsiär ja Johannakoo on jo haastettu, mut haastettiin mutkin monikertaisesti :)

2 Comments:

At 10:43 PM, Blogger Katja said...

Mulla on ihan sama juttu noiden puolityhjien pakkauksien kanssa! Mies voi elää montakin päivää ilman muotovaahtoa tai ketsuppia, mutta minulta menee mielenrauha jos meiltä on jokin jokapäiväinen hyödyke lopussa. Ja nyt, kun on lapsia, ei ole varaa päästää esimerkiksi vaippoja loppumaan. =)

 
At 8:27 AM, Blogger Kati E said...

Mut on tuplahaastettu, muttei se haittaa. :DDD

Ja pitää tässä vielä kerran kehua sun Bibo-ohjetta. Mun Bibo on saanut kovasti kehuja.

 

Post a Comment

<< Home