Friday, September 29, 2006


Piti sit poiketa kotimatkalla rismaan... Mondo tahtoo olla isona massive mössa. Hänen perimästään neljännes on lampolasta ja loppu muovitehtaalta, värityksensä hän lienee saanut karkkitehtaalla.


Sandrassa oli tällainen kiva. Tooosi nappiposeeraus, tuosta melkein näkee minkämallisesta neuleesta on kyse :)

Kivaa, kun on viikonloppu mut tyhmää on on lunssa. En malttanut viikolla potea ja nyt tän samperin taudin kanssa taitaa mennä toinenkin viikonloppu.

Wednesday, September 27, 2006


Äiti me ollaan telkkarissa. Eiku Tamperelaisessa. Oli oikke kädentaidot aiheinen melkein koko sivun juttu, luettavissa näemmä myös netitse. Ei viitsi nyt linkkailla näiden blogeihin, ku ei tiedä haluuvatko esiintyä omilla naamareillaan.


Mää ja mun vyyhdit käytiin Johannalla. Jälkimmäiset ovat kauniilla kerillä, kun Johannalla on sellainen kiva häkkyrä ja veivi. Mäkin haluun sellaiset.

Sunday, September 24, 2006


Mä olen niin
a) rock,
b) taiteellinen,
c) bad hair day'sta kärsivä.

Lanka: Novita Malibu, menekki tyhmästi 120 g, eli toisesta kerästä jäi 80 g yli
Puikot: 4 ja 5
Ohje: SK 5/06


80 gramman jämästä (pakko ostaa taas lisää) keksin kokeilla Arrowhead Shawlia (pdf), edellisen IK:n nettiohjetta, joka on jäänyt mieleen kummittelemaan. Tuntuis tulevan aika karhee kaveri, kun Malibu ei oo mitään sametin pehmoista. Noh tuleepa sit ihon kuorinta aina samalla.


Ekat sukat Regian bambulangastakin valmistuivat. Ihan kivat tuli, paljolti muistuttavat puuvilla-villasukkalankaa. Tein toe up -suunnassa, jotta sain langan riittämään/vältyin jämänöttöseltä. Sini-ruskea-beige onkin muuten ihan kiva väriyhdistelmä, vaikka oon joskus vähän karsastanut sitä. Ja onpahan tullut tuollaiset tyynytkin joskus hankittua...


Arvatkee miltä mun kurkku tuntuu? Raastinraudalta? Kuin siellä olis mätä omena? Joo, kuta kuinkin. Onneks näistä on ollut vähän apua... "Ole tavallinen kurkkukipu, älä tule paha angiina", *lausuu loitsua sormet ristissä*

Mitäs muuta.. Perjantaina oli töissä yks koulutus. Tikuttelin kolmessa tunnissa vaaleanpunaista alpacaa (skrollaa vähän alaspäin) aika tehokkaasti etipäin. Jostain syystä vaan saman mallin neulomiseen tuntuu menevän tokalla kerralla paljon kauemmin, kun taustalla on karvas pettymys.

Käytiin myös kahtomassa Riisuttu Miäs. Oli ihan loistoleffa; sai vedet silmissä nauraa eikä tullut edes neulomusta ikävä.

Tuesday, September 19, 2006

Laiska(neule)mato täällä moi. Töissä painetaan ihan hillittömän pitkää päivää ja viikonloppuna ruonataan ympäri naapurimaakuntaa, ni neuleet seisoo ihan vaiheessa.

Pien iltapuhde...

...ajattelin, kun aloittelin tätä huivia. Neljän illan neulomisen, noin kahdeksan yrittämän ja yhden pöllityn idean jälkeen se vihdoin löysi muotonsa. Lyhyeksi se tosin jäi...
Lanka: Garnstudio Inka, yks kerä
Puikot: ehkä seiskat tai kasit
Mallineule: Scarf Style Misty Gardenista, kun halusin aaltoilevan reunan mut neuloa poikittain


Ninni lähetti viime viikolla myös mulle postia :)
Mulla on nyt neljät turkasen ohuet huivilangat vartoomassa, jaiks. Lakanat ovat muuten edelleen ihanat, vähän karheat vaan. Seuraavaan pyykkiin lurautan kyllä aimoannoksen huuhteluainetta. Huomenna neuletapaamiseen, jei!

Tuesday, September 12, 2006


Eilinen pettymys kirpaisi vain hetken ja ennen kuin Käenpesä ehti loppua, oli neule taas jo kerien muodossa. Desperate Housewifes'n tahtiin loinkin sit jo uusia silmukoita. Huomatkee tausta; mainos iski ihan kympillä (vaikkei miäs ookaan kovin komee) ja ihanat lakanat oli pak-ko saada. Jos joku olisi sanonut mulle pari vuotta sitten, että ostat ruskea-turkoosi-oranssit lakanat, niin olisin vannonut et en ikänä.

Ruskea oli teini-Lauran todellinen inhokkiväri, koskapa se oli erittäin in joskus muinoin ennen mun syntymää, kun porukat remontoivat meidän kotikotia. Oli ruskeaa muovi- ja kokolattiamattoa, kaakelia ja kaikkea mahdollista. Teininä olin sitä mieltä, että eihän tänne kehtaa edes kavereita kutsua... Remontti valkaisi ja raikasti monet pinnat vajaat kymmenen vuotta sitten - ja kas, se vanha vessan seinä ruskeine kuvioineen oliskin tänään itsas ihanan retro.


Ai niin, tällaistakin virkkailin viime viikolla. Hidasta, mut muksaa. Jos näätte langanpäättelijäkeijua, niin voitte vihjata poikkeemaan meilläkin :)

Monday, September 11, 2006

Voi paska!


Alpaca-neule ei sitten ainoastaan näyttänyt pieneltä, vaan todella myös oli sitä. Oikee makkarankuori. Hemmetti, että harmittaa. Pitää varmaan pistää heti lihoiks (purkaa ja keriä) ja aloittaa tyynen rauhallisena ja (L-koon silmukoilla :) uudelleen, ettei jää kaiveleen...
Garnstudion mallit on sit vissiin tosi niukkoja malliltaan... tai sit mä oon kasvanut...

Uusi Knitty lohduttaa kuitenkin vähän... ihanan paljon sukkia!

Sunday, September 10, 2006

Ei-sittenkään-niin-pikkuruinen* nuttu, pipo ja sukkaset työporukan kimppalahjaksi työkaverin vaaville.

Nutun ja pipon lanka Blue Sky Alpacas Cotton,
ohje Erika Knightin Neuleita Kullanupulle -kirjasta ja
puikot 4 ja 4,5 bambut.
Sukat ovat Grignascon Flavia Babya kaks puol puikoilla.
Silmukkamääriä vilkuilin jostakin Novitan mukana tulleesta ikivanhasta vauvaliitteestä, ohjeet olivat vielä Bambino-langalle.

*Mua yritettiin ensin nakittaa ostamaan lahjaa työkaverin vauvalle, mutta kilttinä (ja tyhmänä) neulojana menin ehdottamaan, että voisin neuloakin jotakin. Ehdin jo esitellä nutun ensimmäistä versiota puolivalmiina (vain hiha- ja sivusaumojen yhdistämistä ja nappeja vailla) työkavereille ja vakuutella, että saan sen ihan kohta valmiiksi. Parin päivän päästä yks työkaveri tokaisi mulle, että sun täytyy tehdä siitä villatakista isompi (just näillä sanoilla) ja kertoi sitten nähneensä vauvan äiteineen ja ajatelleensa, että ei se nuttu mahdu kuin hetken. Pikkasen nieleskellen, totesin vaan että joo, niin sit vissiin pitää... Prkl.

Eihän tuohon tosiaan kauaa aikaa mennyt, mutta tsiisus, että ottaa päähän tuollaiset tokaisut ja ihmiset jotka eivät selvästikään tajua käsitöistä yhtään mitään. Sitä paitsi tuo seuraavan koon mukaan tehty nuttu on ihan älyttömän iso ja musta tuntuu älyttömältä antaa vastasyntyneelle kovin isoja vaatteita. Nih.


Viikon shoppaus.
Kirsikin oli kiltti neuloja ja kertoi tilaavansa Martinalta lankaa, kun oli joku edullisten postikulujen päivä. Mielikuvituksettomana en keksinyt haluta muuta kuin bambulla terästettyä sukkalankaa. Sittemmin mulle selvisi, että tätähän olis saanut ihan Suomestakin, ja vieläpä monesta eri paikasta. Kirsikin sai krsiä kilttinä olemisesta: hänelle ei toimitettu lankoja, jotka hän tilasi itselleen, vaan vain ne langat suvaitsivat saapua mitä muut tilasivat hänen kauttaan.


Kusti oli ahkerana tällä viikolla. Moda vaan puuttuu, koska se on jo hukassa. Ei kukaan sattunut löytämään torstaina neuletapaamisen jälkeen ylimääräistä Modaa laukustaan...?


Monday, September 04, 2006

Makeaa masun täydeltä

Oonko mä kertonut, että mulla ihana SNY?

Näin ihana paketti odotti mua postissa viikonlopun yli, kun en ollut pe-illalla paikkakunnalla sitä noutamassa. Kuten näkyy, suklaata on jo vähän maisteltu ja lanka on loistava täydennys mun omiin parin päivän takaisiin ostoksiin :)

Mun kultainen SNY:ni muistaa mua myös ihan viikottain kivoilla meileillä ja linkkivinkeillä. Varjopuolena on vaan se voi helekutti -olo, kun en oo yhtä ahkera muistamaan omaa SNY:äni.

Otsikko viittaileepi siihen, että meidän keittiössä on käyty tänään ihan kauhea kokkisota (=laitettu sapuskat taas loppuviikoksi) ja pyöräytetty sitruunamarenkipaistosta. Se kadonneepi huomenissa työkavereiden suihin vähän myöhästyneenä lomaltapaluuleivonnaisena. Onko millään muulla alalla yhtä hassua/kivaa tapaa?

Sunday, September 03, 2006

Jokavuotinen Tre-Lahti-Koria-Kotka-Hki-Tre-keikaus on taas tehty ja nyt ollaan taas vähän köyhempiä - tai lankarikkaampia, miten vain :)

Ekana reitin varrelle osui Lankakauppa Heini, jonne ehdinkin jo paniikissa soitella et moneen asti ootte auki, pidättekö pidempään jos näyttää siltä etten meinaa ehtiä... Ystävällisesti mulle luvattiin, että juu, mutta ei sitten ollutkaan tarvis, kun päästiinkin lähtemään hyvissä ajoin.

Mukaan läks keränen Inkaa (mulle pitkä huivin soiro), johon tykästyin jo muinoin nähdessäni tän kuvan SK:ssa. Vedot lähtivät mukaan tämä myyntipuhe mielessäni. Heini oli siitä kiva kauppa paitsi että siellä sai katsella ihan rauhassa, niin multa myös kysyttiin siellä, että ai ooksä Laura. Mun vastatessa vähän epäröiden, et juu, mulle kerrottiin Kaikenkarvaisia käsitöitä -blogin pitäjältä terkkuja. Kiitoksia. Huomasin testailemasi bambulangan ja pipon ikkunalaudalla vasta maksettuani ostokset, joten bambu jäi tällä kertaa ostamatta, mutta varmasti poikkean kivaan kauppaan toistekin :)


Papurikosta mukaan läkskin sitten bambulankaa, vähän eri valmistajalta vaan. Kiva kauppa sekin. Nettikauppakin alkaa kuulemma pelittää taas, heillä ovat jotkin kuviot vähän muuttuneet jne...


Korialta Novitan tehtaanmyymälästä poimin mukaani tämän jättiläisvyyhdin ruskeaa(!) Tennesseetä, josta Johanna kertoi viime neuletapaamisessa. Muuta sykähdyttävää hyllyissä ja laareissa ei kerta kaikkiaan ollut. Beigekirjavaa Samos Lollipoppia hinkuisin, jos sitä vaan olis olemassa vielä jossakin. Onko kukaan nähnyt aikoihin?

Illalla vihdoin viimein päästiin avoapen & puolison loistavaan ulkosaunaan ja herkkupöydän ääreen, kiitoksia vielä.

Lauantaina sit suunta kohti Helsinkiä. Monista muista poiketen en käynnyt messuilla, vaan ainoastaan Menitassa. Hoin mielessäni koko ajan, et älä osta mitään sellaista mitä saa Treeltakin.

Päätös piti suhteellisen hyvin ja mukaan lähti vain langat muhkeisiin lapasiin ja huivilaiseen, kun kerta kaikki muutkin... Nallet ja mitta olivat heräteostos kassatiskillä. Mitta onkin ollut jo käytössä...


...tätä tikuteltaessa... Puikoilla onpi myös ihanainen, pikkuruinen, pumpulinpehmeä ja tietenkin vaaleanpunainen nuttu työkaverin tällä viikolla syntyneelle tyttövauvalle.

Mukava viikonloppu kaiken kaikkiaan. Sopivassa suhteessa shoppailua, autossa istumista, herkkujen popsimista ja leffojen katsomista neule sylissä löllien. Flunssan pentelekin alkaa helpottaa, eikä sen varjolla taida voida olla enää huomenna pois töistä :) Ei vaiskaan, en oo oikeesti mikään työpinnari... kotona lölliminen kera neuleen vaan on niin kivaa...