Saturday, January 30, 2010

Vuoden ekat

Neulominen huvittaa yhä jopa siinä määrin, että visioita on listattava, kun kaikkea ihanaa ei meinaa ehtiä tekemään. Neuleiden kuvaaminen ja bloggaaminen sen sijaan ei jostain syystä oikein nappaa...

Vuoden ekana valmistui Baktus, joka joutui väistämään joululahjaneuleiden alta. Lanka on aikoja sitten tilattua Knit Picksin Sock Memorie’ta, jonka valmistus on jo lopetettu. Lanka yritti olla mm. sukka, mutta tekele purettiin ja lanka hautautui kaappiin tullakseen löydetyksi Baktus-huuman vallitessa. Neulojakaverit kyllä naureskelivat, että onpa ihanan kasari. Tämän huivin violetit raidat olkoon mun panokseni ko. aikakauden uuteen nousuun, odotan mieluummin seuraavaa trendiä ;)

Ohje: Baktus
Lanka: Knit Picks Sock Memories sävyssä Grandma
Puikot: ehkä 4 mm… jos oikein muistan, saattoi olla 3,5kin.

Huivi on mieleinen ja se on ollut kovassa käytössä. Sävyn nimi – Grandma – tuo ihanasti mieleen mamma-kullan, joka aina muistutti: ”Voi kun sun kaulas on ihan paljas. Paa kaatti kaulaas, ettet saa kylmää.”

- - -

Seuraavaksi armas valitteli, etteivät hänet näppinsä tarkene tuolla pakkasessa urheilukaupan hiihtohanskoissa ja multa vohkituissa sormikkaissa.

Ohje: Kirsin diilaama, alun perin kai lankakaupasta saatu ja Fritidsgarnille kirjoitettu
Lanka: Vanhasta Raumasta kesällä 2007 ostettua kunnon lanoliinista suomenlammasta
Puikot: 5,5 mm

Tumppuset on huovutettu pyykkikoneessa kertaalleen ja kiskottu sen jälkeen toden teolla, että mahtuivat käteen. Kuivattu patterin päällä ja ojennettu lahjaksi nimpparipäivän aamuna. Nähty käytössä sen koomin joka päivä ;)

- - -

Kummipoikanen ja hänen veljensä juhlivat synttäreitään aina näin tammikuussa ja sehän tarkoittaa tietenkin vimmaista neulomista. Kummilapsen lempivärit (punainen, musta ja turkoosi) oli selvitetty jo etukäteen, lanka hankittu ja mallikin päätetty, eli neulomaan pääsin itse asiassa jo joulun aikoihin.

Ohje: Sailor’s Rib Sweater, Wendy Bernardin malli lehdestä IK Weekend 2009
Lanka: Cascade 220 Heathers
Puikot: 4,5 mm

Ohje oli kivan selkeä ja Ravelryn suosituimman langan neulominen varsin sujuvaa. Tein neuleen 8v. kokoa, ja se oli silti ihan keskikokoiselle 6veelle aika istuva, hö. Arvelin, että lanka vois kutittaa, joten ostin neuleen alla pidettäväksi vielä toisenkin paidan.

Lopusta langasta tuli vielä asustetta, niissäkin samaa merimiehen ribbiä. Pipa pysyi sovituksen jälkeen päässä useamman hetken, joten se taisi olla mieleinen ;)

Kummipojan isoveljen lempivärit ovat musta ja valkoinen. Sen väriset Sisu-kerät äkkiä siis lankakaupasta mukaan ja kotona neulomaan… Varmistustekstari vielä, mikä onkaan 9 vee kaverin jalan koko? 40?! Eiiii, miks helkkarissa mä ostin näin ohutta lankaa?!?! Vimmattua neulomista siis…

Ohje: Simple Sock Pattern, Jitterbug-langan vyötteestä (rav)
Lanka: Sandnes Sisu
Puikot: 2,5 mm

Sankari sanoi jo pakettia avatessaan, että jes, mun lempivärit. Ekaa sukkaa sovittaessaan hän totesi, että tää ainakin on sopiva. Eiköhän se sitten oo se toinenkin ;)

- - -

Eräänä kuluneen kuun päivänä kävi myös niin, että esimies soitti: Ehtisitkö neuloa sukat ensi viikon perjantaiksi? Ööh, joo kai. Sukat tulivat lahjaksi pyöreitä täyttävälle työkaverille ja kerätty lahjus laitettiin ”sukan varteen”. Halusin jotain keväisen heleää useasti pastelleihin pukeutuvalle mummi-ihmiselle ja ihastuin netin valikoimia plärätessä Novitan Nalle Kukkakedon Ruusu-sävyyn. Sitä ei vain ollut missään kaupassa vielä, niin tilasin sitten Neuleunelmista.

Ohje: näissäkin Simple Sock Pattern, Jitterbug-langan vyötteestä
Lanka: Novitan Nalle Kukkaketo sävyssä Ruusu
Puikot: 2,5 mm

Sukat olivat saajan mukaan oikein mieleiset ja herättivät ihastunutta kummastusta myös muissa työkavereissa. Ai yhdestä ja samasta langasta kaikki noi raidat ja kuviotkin. Jaa aloeveraa… Lanka oli kivaa, pehmoista ja sujuvaa neulottavaa. Pitää ehkä tunnustaa että tätä on toinenkin kerä eri sävyssä odottamassa muotoutumistaan sukiksi systerille.

- - -

Kuvaamatta on näköjään joululahjalangasta tehty Ishbel ja alpakkaiset sisälapaseni. Ei, niitä ei käytetä sisällä, vaikka neulojakaverit ensin luulivat niin. Ei meillä sentään niin kylmä ole ;)0 Comments:

Post a Comment

<< Home