Sunday, March 22, 2009

Sain täänkin langan joululahjaksi. Yksittäinen vyyhti ilmoitti tietenkin heti haluavansa olla huivi, ehkä mieluummin monikäyttöisempi kapoinen suorakaide kuin kolmio. Malli vaan oli hakusessa, kun en Lace Ribboniakaan taas halunnut. Muutama viikko sitten bongasin Ravelrysta Norah Gaughanin Piecen ja huomasin mallin olevan vieläpä ilmainen. Lankaa jäin jahkamaan hetkeksi aikaa kunnes Jezebel hihkaisi kaapista.

Malli: Piece
Lanka: SWTC:n Jezebel
Puikot: 3,5 mm
Muuta: Neuloin mallin yhtä mallikertaa kapoisempana, että yltää varmasti kaulan ympäri ja mielellään vielä solmuunkin että pysyy menossa mukana.

Mukava, mutta vähän työläs malli etenkin kun nurjallakin tapahtuu. Miten se onkin niin tylsää neuloa niin kauan kuin lankaa riittää. Paljon jännempää on neuloa peläten riittääkö lanka mallin loppuun saakka.Tämäkin huivimalli oli Ravelry-bongaus, johon huomasin sopivan langan löytyvän omasta takaa. Neulominen vaan meinas vähän takkuilla; 5,5 mm niklatut pyöröt olivat silkkisekoitteelle liian liukkaat ja samankokoisiin bambupyöröihin oli ilmestynyt saumakohtaan jokin pykälä johon mohairhörhöt takertuivat. Valmista tuli kuitenkin yllättävän nopeaan - varsinkin sen jälkeen kun ymmärsin tulostaa päivitetyn ohjeen 4. sivun uusiksi, reunakaaviossa kun oli virhe...

Malli: Springtime Bandit (pdf)
Lanka: Lana Grossa Tusshena (hankittu Ketunpäältä joskus alesta)
Puikot: 5,5 mm

Samaista lankaa olisi vielä vajaat kaksi vyyhtiä jäljellä, vois etsiskellä jonkun pipamallin tai tehdä jämiksistä vaikka ranteenlämmittimet vielä.

Ps. Kokeilkaahan tekin Anna-Leena Härkösen uudenuutukaisesta ruokablogista bongattua not-so-texmex-laatikkoa. Oli hyvää...

2 Comments:

At 8:46 AM, Anonymous Anonymous said...

Kiitokset ihanasta huivivinkistä, laitoin sen heti talteen :)
Näyttää muuten paremmalta sun versio kuin tuon ohjeen :)

 
At 11:25 AM, Blogger kio said...

sun huivi näyttää paljon paremmalta, ilmeisesti selvästi isommat puikot + pingotus sen tekevät

 

Post a Comment

<< Home