Sunday, November 23, 2008

Jos kerron ihan kuiskaten, että musta on oikeastaan ihan kivaa lölliä hyvällä omallatunnolla sisätiloissa pienessä flunssassa lumimyrskyä odotellen, niin eihän se oo kovin tuomittavaa..? On ihanaa kietoutua vaan villakerroksiin, neuloskella ja kuunnella, ku tuuli vinkuu pihalla - ja vähän meidän lattianrajassakin ;)

Malli: Söderat
Lanka: Sandnes Sisu, menekki 2 kerää
Puikot: 2,5 mm knitpicks-sukkapuikot
Sisu ei sitten halunnutkaan Pomatomuksiksi vaan jo aiemmin kivoiksi havaituiksi Söderoiksi, kiitos taas Vilmalle ohjeesta. Ohjeen kanssa säätämiseen ei oikeastaan näin joulun lähestyessä olisi ollut yhtään kauempaa aikaakaan ;) Ostin messuilta entisen KP-sukkispuikkosetin kaveriksi yhden sarjan 2,5 mm sukkapuikkoja, joten nyt saan neulottua kahta sukkaa rinnakkain eniten käyttämälläni koolla.

Malli: Chevalier (pdf)
Lanka: Vuorelman Veto
Puikot: 3 mm bambusukkapuikot (ehkä, muistaakseni, nää kun ovat olleet jo käytössäkin)
Kiva, huolella kirjoitettu ja näyttävyydestään huolimatta nopea malli, ainakin neljäs Tikrun ohjeella neulottu juttu (eka, toka ja kolmas). Lisää gurun juttuja tullee neulottua tulevaisuudessa. Ei uskois että hän tekee työkseen ihan jotain muuta ;)

Veto on kiva, mutta harmillisen hankalasti saatava lanka. Mulla on vanhat värikartat, joissa esim. tämä jo lopetettu harmaa vielä näkyy. Olen neulonut siitä omat Tyrolean Stockingsit ja äidin raitasukat, jotka molemmat ovat palvelleet erinomaisen hyvin. Sitä on vähän vielä jäljellä ja siitä tarttis varmaan tehdä vielä pipa, sillä olen onnistunut hukkaamaan paitsi tämän myös tämän pipon. Nyyh.

Messupostauksesta unohtui se, mitä hehkutin messuilla kavereille ehkä eniten: Peikonpojan silmukkamerkit. Heidän messukojullaan käytiin suunnilleen tällainen keskustelu
- Nää on niin hyviä nää teidän silmukkamerkit, onks muissa väreissä?
- Nyt ei oo valmiina, mutta minkävärisinä haluaisit?
- Noo, vaiks vaaleanpunaisina... sellainen neljän kappaleen setti
- Kas tässä, voit itse valita mitkä näistä helmistä haluat ja meet sitten tekemään vaik pienen kierroksen, niin mä teen ne sulle sillä aikaa
- Ooh, toi ja toi ja toi ja toi, oisko ne aika tasakokoisia...
- Näistä tuleekin ihan uniikit, en oo ennen just näistä merkkejä tehnytkään. Mistäs sä olet aiemmin meidän merkkejä saanut?
- Ooh-jooh, olen tilannut sähköpostitse kun joskus Kristelin blogissa näin
- Joo, Kristel meillekin ideoi että tällaisia vois tehdä...

6 Comments:

At 2:14 PM, Blogger Maiju said...

Ah, mitkä sukat, syötävän kauniit :)

 
At 6:22 PM, Blogger Kristel said...

Peikonpojan väki on mun vanhaa roolipeliporukkaa, joskin nykyään asuvat jossain kauempana niin liikkuminen on hankalaa. :) Päivin silmukkamerkit ovat edelleen parhaita mitä mulla on ikinä ollut, ja niitä on ehtinyt saada jo aikas monelta taholta...

 
At 6:54 PM, Blogger Suvi said...

Kauniita!

 
At 2:43 PM, Blogger Hansu said...

Hauska keskustelu! Vetoa ois mullakin, oksettaa niin tuo seiskaveikka, että pakko tilata muita villalankoja.

Nätit sukat! :)

 
At 10:30 AM, Blogger milliini said...

Kivat sukat, ihana väri! Mullakin on vähän huono omatunto että hyvällä omallatunnolla vaan löllin vilttien alla käsitöiden kanssa, mut eihän mulla nyt muuta pakottavaa tehtävää olekaan!

 
At 12:04 PM, Blogger tikru said...

Oih.. kiitos ja toi guru-nimitys kuulostaa hassulle. nancy bush on guru tai öö..norah gaughan on guru, mä vaan neulon :)
sun vihreet sukkaset on ihania.

 

Post a Comment

<< Home