Thursday, April 27, 2006

Vyyhdillinen Villapuodista shopattua Fleece Artistia on odottanut Ystävänpäivästä asti pääsyään puikoille. Hänet kerittiinkin jo tuolloin, mut raukka on jo luullut jäävänsä ihan vallan vaille hellää kilkuttelua. Kun keväinen Interweave Knit ilmestyi, Fleece ilmoitti haluavansa Trellikseksi ja tänään hänen toiveensa viimein alkoi toteutua. (IK:n sivuilla on muuten kesälehden mallit jo esikatselussa.)

Tämän (aloittelureuna ja yks mallikerta lace-osuutta) nykertämiseen meni puoltoista tuntia, onneks ei mikään deadline paina.

Teho-osaston ajaks piti kuitenkin saada jotain aivottomampaa ja päätin rykäistä sukat vihdoin valmiiks.

Viis iltaa niissä tais mennä, jos nyt oikein osaan laskea. Neuloin molemmista eka varret, sit vuoron perään kantapäät kiilakavennusten loppuun asti, suorat osuudet ja kärkikavennukset.
Lankana Nalle Color (oli muuten pirun vaikee löytää tätäkään väriä enää mistään), puikot varressa 2,5 ja muuten 3 ja malli on ihan perinteinen, eli vaffistettu kantapää ja sädekavennukset.

Purkamaankin tosin pääsin kun tikuttelin onnessani ekan sukan terän ihan liian pitkäksi. Tein tismalleen samanmoiset mut vihreät näiden saajalle viime Isänpäivänä, ne kun ovat kuulemma mualiman parhaat villasukat, varret tosin sais olla vähän pidemmät. Laskeskelin noista sukista sit silmukkamäärät ja kerrokset ja koitin tehdä ihan samanlaiset - paitsi että terän suoraan osuuteen (siihen kun ei enää eikä vielä kavenneta) tuli 15 kerrosta vähemmän. Miten ihmeessä mun käsiala on voinut muuttua puolessa vuodessa niin paljon?! Tosin niistä aiemmista sukista kerroksia laskiessa nenuun leijaili sen verran tuhti ja miehekäs tuoksu kun kaivoin sukat pyykkikorista, että koitin suorittaa laskelmani mahdollisimman ripeästi. Ehkä ne siks meni pieleen.

Nyt paapimaan ja- kuten Susanna arvelikin - eilisen postauksen kaverukset kainaloon. Öitä :)

2 Comments:

At 8:38 AM, Blogger Kati E said...

Trellis olis ihana. :DDDD

 
At 9:47 AM, Blogger Arteeni said...

Tuo Trelliksen väri on ihana! Trelliskin on muuten ihan nopea neuloa jos on löysä käsiala kuten minulla ;-) Edes seitsemän silmukan yhteenneulomiset eivät juuri hidasta! Ja mallinkin oppii nopsaan! Odotan innolla huivisi valmistumista!

 

Post a Comment

<< Home