Friday, February 10, 2006

Rva päätoimittaja vastaa...

Tikru ehti ekana... ja minäkin laitoin kiiruusti palautetta rva päätoimittajaan omaan sähköpostiin ja tällaisen vastuksen sain:

Kiitos pääkirjoitustani koskevasta palautteestasi.
Olen iloinen, että pääkirjoituksiani luetaan, mutta syvästi pettynyt siihen tulkintaan, joka siitä on saatu, ja joka siitä on lähtenyt leviämään niidenkin keskuudessa, jotka kyseistä juttua eivät ole edes lukeneet.
>no ehkä tossa asemassa kannattaisi laatia tekstinsä niin ettei tulkinnanvaraa jää.

Sitä kirjoittaessani en suinkaan kokenut arvostelevani nettiompeluseuroja enkä niiden käyttäjiä vaan pikemminkin kehottavani ystäviä kokoontumaan useammin yhteen myös käsitöiden merkeissä.
>mä kyllä tulkitsen tämän "Internet-yhteenkuuluvuus on toki hyvä asia, mutta haloo, eihän se korvaa yhdessäoloa" hienoiseksi arvosteluksi. haloo itelles

Minusta on hienoa, että netti palvelee, innostaa ja kannustaa käsityöharrastajia, enkä koe sitä mitenkään käsityölehtien kilpailijaksi.
>no hyvä, ettet koe. näin se vaan kuitenkin taitaa - ainakin kohta - olla.

Täytyy kuitenkin sanoa, että netissä - sen kaikki hyvät puolet tunnustaen - minua kauhistuttaa se vihamielisyys, jota sen kautta pystytään välittämään ja lietsomaan, usein jopa nimimerkin suojassa ja toisen käden tietoihin luottaen.
>mites tää nyt mihinkään liittyy? ei ainakaan mihinkään mitä mä hälle kirjoitin.

Semmosia. Nyt kauppaan ja suklaatorttua leipomaan. Ajattelin kokeilla minttusuklaan sijasta miten Mielityn taannoin markkinoima chilisuklaa toimii leivonnaisissa. Ehkä tulee hyvää, ehkä ei.

Ps. Tikkupiskon pipa oli sopiva, mut sekin kuulemma nousee - vikapäisiä koko suku :)

16 Comments:

At 4:28 PM, Anonymous Anonymous said...

Rva Päätoimittaja vaan katsoo sitten sinne peiliin. Jos niinkin moni nettineuloja on "tulkinnut" hänen kirjoituksensa samalla tavalla kanssasi, niin sitten rva Päätoimittajan ulosannissa on kyllä jotain vikaa.

Tulkintoja tosiaan voidaan tehdä monenlaisia, mutta nyt todella moni on kokenut asian just niin, että pääkirjoituksessa puhutaan alentuvasti netissä tapahtuvasta yhteisöllisyydestä eli ei ymmärretä lainkaan, minkälainen läpimurto internet on ollut juuri käsityömaailmassa.

 
At 4:54 PM, Blogger zeska said...

No, mä kävin lukemassa pääkirjoituksen lehtipisteessä ja kyllä se vähän kalsan maun jätti. Eipä annettu palaute kyllä makua parantanut.

Mutta, kanssaneulojalta, joka löysi ensimmäisen päässäpysyvän pipomallin, kokeiles tätä:
http://www.knitty.com/ISSUEwinter03/PATTcoronet.html

Mä tein ton niin että neuloin siitä reunuksesta ensin itselleni sopivan ja sit poimin silmukat jättäen väliin joka neljännen. Ja tää ei heti kimpoa pois mun päästä! :)

 
At 4:56 PM, Blogger tikru said...

Just niin mitä Annash sanoopi. Jutnii.

Ja se, mikä mua ällistyttää on tuo, että netissä vihamielisyys leviää. Rva Päätoimittaja on ilmeisesti kuvitellut oman lehtensä muurien suojissa, et negatiivista palautetta on vain vähän tai ei juuri ollenkaan.

Niiden muurien suojiin on helppo piiloutua kun palaute lehdelle on kuitenkin vaikeampi antaa ja harva viitsii, mutta täällä netissä palautteen voi sitaista ja mielipiteensä kirjata heti kun siltä tuntuu. Ja miksi ei saisi ilmaista? Ennen se palaute ei ole vain mennyt perille asti, nyt näyttää edes osittain menevän.

Tosin Rva Päätoimittaja tuntuu jatkavan sillä ylimielisellä asenteella "en minä mitään ole tarkoittanut - TE vaan ymmärsitte väärin"

Argh.

Kiitti Laura, et iskit palautetta suoraan.. Mä laitoin lehden palautteisiin, omalla nimellä kylläkin.

 
At 5:07 PM, Blogger Susanna said...

Sait sentään vastauksen! Mä laitoin kaks kuukautta sitten lehden sivuilta palautteen, ja tuli vain viesti että on toimitettu ko lehdelle, mutta ei sen enempää.

Kyllä mua ärsyttää yli kaiken tuo tyyli millä hän on kirjoittanut. Ja se, että ei koe netin yhteisöjä kilpailijaksi lehdille; how wrong can you be!!! Kyllä blogit, ilmaiset nettilehdet ja neulontalistan kaltaiset yhteisöt ovat lehtien pahin kilpailija tällä hetkellä. Suuressa lehtitalossa ollaan niin kaavoihin kangistuneita, että muutoskin kestäisi kauan, ja kun sitä ei edes haluta niin... Netissä taas SK vastaiset mielipiteet ovat levinneet kuin kulovalkea. Ja mitä nopeammin ihmiset löytävät tiensä ulkolaisten ohjeiden pariin, sitä vähemmän suomalaisia lehtiä ostetaan.

Hei helou, kannattas rva päätoimittajan käyttää kahvitaukonsa surffailuun...

 
At 5:09 PM, Blogger Meeri said...

Myös minä kirjoitin rva Päätoimittajalle tänään ja sain prikulleen saman viestin takaisin. Eli tuskin edes lukee tarkkaan enää tätä "masinoitua" viestitulvaa...
Laitoin hälle viestiä vielä tuosta nimimerkin suojissa vihan lietsomisesta, että on netissä paikkoja, joissa ei sitä tapahdu, niin sain aika tylyltä tuntuvan vastauksen:
"olen saanut henkilökohtaista vihapostia ihmisiltä, jotka ovat eivät ole edes lukeneet lehteä." Voin vain kysyä, että mitenkä tämä minuun liittyy...

 
At 5:59 PM, Anonymous Anonymous said...

Hei Laura!
Laitoin tänään postiin lupaamani keräys-neuleet. Voit sitten julkaista kuvan omassa blogissasi ja mainita mun nimenkin. Kiitos vielä aktiivisuudestasi kerääjänä. Toivottavasti näitä nettikeräyksiä on jatkossakin. :o)

T: KirsiJ

 
At 6:44 PM, Blogger Elina/ Mielitty said...

Uhhuh, ehkä eniten mua ottaa tuossa palautteessa päähän tuo vihamielisyys -kohta. Käsityöalan blogit ja muut alaan liittyvät sivut kun tuntuvat olevan netissä melkein ainoita, joilla pystytään rakentavaan kritiikkiin ja kannustamiseenkin. Ärsytys.

Ja vaikka nimimerkin suojista bloggaankin, niin ei se minun mielestäni tee minusta sosiaalisesti rajoittunutta ihmistä, kuten kunnianarvoisen lehden rva päätoimittaja tuntuu ajattelevan.

Itse olen kokeillut chilisuklaan sulattamista kuumaan kaakaoon oikean kaakaojauheen lisäksi. Nannaa on, vaikka saman asian varmaan ajaisi chilijauhe.;)

 
At 7:26 PM, Anonymous Anonymous said...

Moe. Yritin pikaisesti etsiä sun nappia, mutten löytänyt. Missä se sulla piileksii?

Ja kas, taas on jotain samannäköistä valmistunut kuin neidolla siellä :S Mut ihan oikeesti ostin tuon mohairin lörppä huivi mielessä, sitten sun huivista sain sen mallin. Kiitti siitä ;)

Tippi

 
At 9:20 PM, Anonymous Anonymous said...

Johanna, tulkitsenko oikein, että sait saman vastauksen lehdestä kuin Laura?

 
At 11:32 PM, Anonymous Anonymous said...

En ole itse lukenut rva päätoimittajan tekstiä, mutta vastauksestaan voi päätellä, että pöksyt tutisee - ehkä he ovat tosiaan huomanneet, miten vahvoja foorumeita blogit, keskustelupalstat yms. ovat. Mahtaakohan lehden levikki olla laskussa.. Kovin puolustuskannalla oli tuo immeinen. Hyvä että ihmiset viitsivät lähettää palautetta, josko vaikka saataisiin muutama uusi (neule)ohje fleecetakin ja verkkoponchon oheen:)

 
At 11:03 AM, Anonymous Anonymous said...

Kävihän minulla vähän mielessä sekin, että päätoimittaja näkee netin uhkana lehden myynnille. Iso foorumi levittää suusta suuhun( näppikseltä näppikselle) ohjeita.

 
At 12:13 PM, Blogger tikru said...

napinetsijä..

Veikkaan että käytät selaimena IE:tä?

Sillä nuo kaikki napit eivät näy. Jos mahtollista testaa jollain muulla selaimella, nimittäin Lauran nappi köllöttelee tuossa sivupalkissa ihan näkysällä.

 
At 2:56 PM, Anonymous Anonymous said...

Hei haloo, eiks aika monet bloggaajista oo tavannut toisensa nimenomaan neuleblogien välityksellä ja tavannut käsitöiden merkeissä ihan livenäkin. Ihmisiä, joita ei varmasti ilman tätä kanavaa olisi ikinä löytänyt/tavannut.

Ihme asenne Rva Päätoimittajalla, piti ihan kirjastossa käydä lukemassa tuo juttu. Jos mä en ikinä olisi löytänyt neuleblogeja neuloisin edelleen niitä Novitan ja SK:n iänikuisia malleja, enkä ikinä olisi löytänyt mitään niin ihania juttuja mihin oon neuleblogien kautta törmännyt. Ja kyllästyisin sen takia neulomiseen aika säännöllisin väliajoin, kun ei olisi mitään mielenkiintoista. Enkä olisi ikinä löytänyt mistään neuvoa monen monituisiin pulmiin ja monta työtä olisi jäänyt sen takia tekemättä.

Onneks en oo kyseistä lehteä tilannut enää pariin vuoteen, kyllästyin lopullisesti kun ikinä ei ollut mitään uutta tarjottavaa.

 
At 5:41 PM, Blogger Meeri said...

Liinu: kyllä, sain prikulleen saman postin kuin Laura. Ilmeisesti muutkin jotka ovat saaneet palautetta, ovat saaneet saman viestin...

 
At 6:02 PM, Blogger Kriisi said...

Ainakin KMT:n tutkimusten mukaan SK:n lukijamäärä on ollut hienoisesti laskussa jo muutaman vuoden. Ilmankos, jos lukijat jakaantuvat niin kuin jakaantuvat: porukka kuolee pois, eikä nykyasenne ainakin houkuttele teknisesti osaavia, muustakin kuin pullantuoksuisesta kotiäitiydestä haaveilevia nuoria naisia mukaan. Ainakin päätoimittajan kirjoitus haiskahti kauas sellaiselta tätimäiseltä "voi näitä nykyajan kotkotuksia".

 
At 11:54 AM, Anonymous Anonymous said...

Jos en olisi netin myötä löytänyt maailmaa Novitan ja SK:n ulkopuolelta, en todellakaan olisi 15v. tauon jälkeen alkanut neuloa uudestaan.

T: Tuija

 

Post a Comment

<< Home