Monday, January 02, 2006

Menin ja ostin sit tuon suomennoksenkin...

Ai miks ihmeessä? En mä vaan tiedä... Että lapsenlapset saa joskus ihmetellä, että miten kahjo mamma niillä oikein on...? :)

Kirjan selaaminen sekä huvitti että ärsytti; kaikkea ei voi suomentaa ja jos lankavaihtoehdoksi tarjotaan jokin toinen lanka (N-O-V-I-T-A-A!!!), voisi edes puolella sanalla vihjaista että jälki ei välttämättä oo samanmoinen - ja että 7 veljeksestä neulottu pipo kutittaa p**usti ja että sen värikartta on hyyyyvin suppea parannuksista huolimatta. Toisaalta osasin kyllä odottaa vielä pahempaa :)

Tää vali-vali menis nyt virkkaamaan sitä h&m-imitaatiota. Taisin commentseissa lupailla vähänsinnepäin-ohjetta, mut pahalta näyttää; en osaa laatia sanallista ohjetta ja piirroksesta ei saa mitn selvää. Mut voin lainata omaani sit edelleen malliksi, koska lupasin palauttaa tuon armaani veljen tyttöystävän aidon&alkuperäisen henkkamaukan ens viikonloppuna. Kauhiaa tällainen aikarajojen asettaminen itselleen; sit vaihtopipat ja -lapaset helmikuun 15. mennessä, kummipojulla ja sen veljellä on syntsät 21.1... Hei, eiks sen ressin pitäny loppua jouluun?! :)


4 Comments:

At 8:55 PM, Anonymous Anonymous said...

Selailin tänään ko. kirjaa kahdessakin eri kirjakaupassa enkä sitten ostanut. Kirjan visuaalisen ilmeen (että mä osaan puhua hianosti) pilasi keskellä kirjaa alkuperäisten valokuvien keskellä ollut kuva Novita-tyttösestä Novita Teddystä neulotussa sirossa(!) kietaisuneuleessa. (Mielipiteeni siis on ettei Teddystä saa siroa kietaisuneuletakkia). Käännöshän on ok, jopa suotavaa ja vaihtoehtolangan tarjoaminenkin on ok mikäli neuleen alkuperäiset mitat ovat säilyneet, mutta kuvituksen haluaisin tällaisissa kirjoissa pysyvän alkuperäisenä tai sitten Novita langoista tehdyille vaihtoehtoneuleille pitäisi varata oma osuus jostain kirjan lopusta. Muuten menee sekavaksi. Että tätä mieltä
:)

 
At 9:01 PM, Anonymous Anonymous said...

voisitko laittaa kuvan siitä to dye for paidasta joka on vain alkuperäisessä snb:ssä? kiitos jo etukäteen.

 
At 10:15 PM, Blogger laurar said...

ano II: Se kuva löytyy täältäkin
http://www.bust.com/knithappens/thebook.shtml

 
At 4:28 PM, Blogger Susanna said...

senkin höpö :D kun musta aika jättää niin jäljelle jäävät varmasti penkovat lankoja ihmetellen, että "eikö se mummi vihannut tällaisia karkkiraitahässäköitä, miksköhän täällä on niin paljon kaikkea kummallista" :D toivottavasti mä vaan elän mummoks asti..

 

Post a Comment

<< Home