Thursday, June 09, 2005

Mohairhöttöä

Ihastuin viime joulun alla Jack&Jones’n myyjän vaaleanpunaiseen mohairponchoon. Sen sijaan että olisin kysynyt tytöltä mistä hän on ponchonsa ostanut, tsuumailin sitä sillä silmällä, että saatoin todeta sen olevan joustinneuletta ja kavennukset toteutetun nurjissa raidoissa. Juu, kyttään aika tarkkaan ihmisten neuleita, pipoja ja huiveja – se saatan olla minä, jos tuijotus kauppajonossa tai bussissa alkaa joskus ahdistaa.

Päätin toteuttaa moisen ponchon heti alkuvuodesta ja aloinkin neuloa sitä ihan ”omasta päästä”. Tai noh, tunnustetaan että helmapitsin apinoin Novitan Kevät 2005 n:o 13 ponchosta, jonka tein joskus ja lahjoitin eteenpäin kun en tykännyt siitä yhtikään. Ehkä mallin n:o 13 oli enne epäonnisesta neuleesta. Joka tapauksessa mallineuleen jälkeen oli luonnikasta jatkaa 4o, 2n -joustinneuletta. Kavennukset toteutin vähän samaan tapaan kuin tässä pipossa, koska ne ovat mielestäni siistit. Ensimmäisellä neulomiskerralla huomasin, että ponchosta on tulossa liian lyhyt, ja purkamiseksi meni - mukavaa puuhaa, varsinkin mohairlangalla.

Toisella yrittämällä kauluksesta tuli pelleasun haitarikauluksen tapainen. Käytin ponchoa sinnikkäästi muutaman kerran tässä muodossa ennen kuin se päätti hautautua eteisen hattuhyllylle. Jokin aika sitten purin vielä kauluksenkin ja neuloin sen vielä kahdesti uudelleen, koska vasta toisella yrittämällä sain kuuppani mahtumaan siitä läpi.

Olen vihdoin tyytyväinen tulokseen. Paitsi että miten ponchon kanssa kannetaan olkalaukkua?

7 Comments:

At 6:44 PM, Blogger Johanna K said...

Tosi kiva siitä on tullut! Kannatti varmaan kärsiä mohairin kanssa...

 
At 6:49 PM, Blogger Terhi said...

Onpa nätti! Sun täytyy varmaan ostaa sellainen kädessä kannettava laukku. :-)

 
At 9:43 PM, Blogger lellediova said...

No siellä alla tieteski. Mitä paksumpi poncho, sitä enemmän tavaraa mahtuu alle.

 
At 11:09 PM, Anonymous Terde said...

Makee, eikun ohjetta raapustamaan ja laita tää seuraavaan ullaan. Paljon meni lankaa? ;D
-Terde

 
At 12:02 AM, Blogger Ninni said...

Toi on mielettömän söötti! Paljonko pyytäisit hynää, jos tekisit tollaisen mullekin? Mua ei inspais ite alkaa tekeen mohairista, mutta tollasta ois ihana käyttää. Oikeesi, jos tilaustyön tekeminen kiinnostais niin pistä mulle meiliä:
ninni@ninninpinni.com

 
At 4:46 AM, Blogger laurakoo said...

Kiitos kaikille, mä ihan nolostun...

Poncho painaa keittiövaa'an mukaan 125 g, eli kolmisen kerää pitäisi riittämän. Pitää katsoa josko ohjetta vielä saisi kirjoitettua vai pitääkö tehdä samalla toinen :)

Olen 158 cm lyhyt, joten poncho on aika pieni... -Pitäisi siis soveltaa lisää ympärystä ja harventaa kavennuksia, jos yrittäis tehdä enemmän kokoja.

 
At 6:33 PM, Blogger MysteryKnitter said...

Ihana poncho! Itselleni ei mohair sovi, koska keuhkoni vastustavat sen käyttöä, mutta en suinkaan yritä estellä niitä, joille mohair sopii. Just keep up the good work!

 

Post a Comment

<< Home