Sunday, August 29, 2010

Heippodei

Kuukauden takaisilta Elomarkkinoilta löytämäni luomuinen suomenlammas muodostui peitoksi eräälle talvella odotettavissa olevalle pikkuihmiselle. Pitäähän sitä perimältään osaksi sagulaisella lapsella olla alkuperältään sagulaisesta materiaalista valmistettua lämmikettä.

Malli: Old Shale Baby Blanket by Anna Bell
Lanka: Yliristniemen suomenlammasta
Puikot: 4 mm bambut

Malli oli kiva, joskin loppumetreillä vähän puuduttava neulottava. Telkkarin katselu onnistui samalla oikein hyvin. Kahdesta vyyhdistä riitti metrejä juuri ohjeen mukaan tehtyyn peittoon, kokoa on ~ 70 x 100 cm. Lanka on edelleen ihanan rouheaa - ja sotkee sohvannurkan hyvin oljen pätkillä ym. autenttisella oheistuotteella. Tälläkin kertaa valmis tuotos päätyi huuhteluainekylpyyn pehmitäkseen vähän, mutta ilmeisesti tämä vähemmän käsitelty luonnonvärinen ei tulekaan niin siloikseksi kuin värjätty kaverinsa.

Täti-ihminen ja kummipoikanen perheineen poikkesivat kylässä. Mitä näihin tuliaisiin vois lisätä?
-Tää lanka vaan haluaa mun luokse.
Pakettiin kuului myös pussillinen valmiiksi putsattuja ja paistettuja kantarelleja - ihanaa. Nyt en vain osaa päättää että ryhtyisinkö ensin kokkailemaan niistä ehkä jotain kivaa vai kerisinkö langat ja alkaisin niistä jotain kivaa.

1 Comments:

At 4:10 PM, Anonymous Lilli said...

Tuo Feather and Fan neulemalli taipuu todella moneksi ja on aina yhtä näyttävä. Hieno peitto!

 

Post a Comment

<< Home