Monday, November 09, 2009

Heippa

Viime aikoina on tullut enempi neulottua kuin blogattua. Seuraavat sukat ovat päässeet omistajilleen ja toivottavasti käyttöönkin.

Kuurankukkia äitiliinille
Malli: Kuuran kosketus -sukat, ihka ekasta Ullasta
Lanka: Novita Nalle Tweed, arkiston aarre koti kotoa
Puikot: 3 mm

Äitiliini sai kauan sitten joululahjaksi Kuurankukka-sukat siniharmaasta Nallesta. Hän otti sukat käyttöön vasta pari vuotta myöhemmin ihmetellen kuka tekee tällaisia kantapäitä. Sukat kuitenkin osoittautuivat kuulemma varsin istuviksi ja juuri sopivan paksuisiksi saappaassa käytettäväksi. Meidän äite kun on kova sienestämään ja marjastamaan, niin saapassukkia aina tarvitaan. Onneksi koti kotoa löytyi vielä vanhaa laadukkaampaa Nallea ja Tarjalta vielä pieni kerä liki samaa tavaraa, niin sain kärjen toiseenkin sukkaan. Kiitos Tarja!

- - -

Veto-sukat neuloin kiitokseksi häissämme kuvanneelle tuttavalle ja hänen vaimolleen

Malli: Kerttu-sukat
Lanka: Vuorelman Veto, sävyssä 444
Puikot: 3,5 mm

Malli: Thuja, Knitty Winter 2005
Lanka: Vuorelman Veto, sävyssä 090
Puikot: 3,5 mm
Muuta: Seuraavalla kertaa ohuemmat puikot ja tarvittaessa enemmän silmukoita, tuli vähän löperöt

- - -

Noro-setti jäi ihan itelle
Malli: Paljon puhuttu Baktus
Lanka: Noro Kureyon Sock, sävyssä S240
Puikot: 3,5 mm
Muuta: Neulottu raidoittaen 2 krs kerän sisältä ja 2 krs kerän ulkopuolelta, eli ei oo ihan samis Villapeikon version kanssa

Malli: Ysoldan Garter Stitch Mitts
Lanka: Noro Kureyon Sock, sävyssä S240
Puikot: 3,0 mm

Neuloin huvia kauan ja hartaasti lukuisten muiden projektien välissä. Langan ostin jo kesällä Lankaideasta lohdutukseksi harmitukseen, kun olin näppäillyt kännykkään 3 kertaa väärän PIN-koodin. Armas sattui olemaan juuri silloin työmatkalla ja olin kovin murheissani, että jos hän koittaa muodostaa yhteyksiä mun mykkään luuriini. Loppu hyvin ja mulla kiva setti.

3 Comments:

At 10:00 AM, Blogger Ellimelli said...

Näytät olevan Baktus-asiantuntija, joten kysyn sulta: miten saat huivin reunan siistiksi? Neulotko vai nostatko ekan silmukan? En tajua, miksi mulla ei meinaa onnistua millään... Kohta lentää nurkkaan koko Baktus :-(

 
At 8:45 PM, Anonymous Anonymous said...

Saitko yhden parin sukkia vyyhdistä Vetoa vai menikö yli?

T:wilmiina

 
At 10:28 PM, Blogger laurar said...

Ellimelli: Olen tainut nostaa aina oikein, kai.. Lisäykset teen nostamalla sen silmukoiden välisen langan ja neulomalla sen kiertäen oikein.

Wilmiina: No eipä se tietenkään riittänyt ;) Neuloin molemmat sukat rinnakkain omilta keriltään, mutta molempia värejä jäi kyllä reilusti yli. Niistä sais varmaan toiset vähän lyhytvartisemmat sukat, jos neulois kärjestä alkaen.

 

Post a Comment

<< Home