Thursday, January 15, 2009

Taas on se aika vuodesta kun valmistaudutaan kummipoikasen synttäreihin. Hänen lahjansa on vielä vähän kostea eikä siksi kovin kuvauksellinen, mutta koitan saada siitä viikonloppuna oikein poseerauskuvia. Veljensä paketista tulee paljastumaan pipa.

Malli: Ihan perus ylhäältä-alas
Lanka: Novita Cloud (se bambuvilla)
Puikot: 4 mm
Rintamerkit Europehousesta.
Idea osin omasta pipasta johon just lisäsin pirulaismerkin ja osin Markalta - haa, voihan sen kääpallon siihen kääpallopipaan toteuttaa muutoinkin kuin neulomalla. Lanka oli kivaa, napakkaa mut pehmoista. Mut mistäs muualta sitä sais kuin tehtaanmyymälästä..? Siis ilman tilailua = postikuluja. Anttilan hylly ainakin on ammottanut tyhjyyttään jo toista kuukautta.

Korialle kun kerran pääsin, jämähdin Ullan artikkelin ja Naimisissa käsitöihin -blogin postauksen ansiosta Bambu-hyllyn kohdalle kun sellaisen kerran kohtasin. Kesälankojahan ei saa mistään talvella. Väriksi valikoitui sininen koska a) siinä ei näy kaikki röhnä ja b) kaakelitkin on siniharmaat. Sinisiä ovat myös sakset ja korkinavaaja, ekat ekaan omaan kotiin hankitut kyökkitavarat. Muki on turkoosi, sillä sininen ja turkoosi ovat tammikuun ja pakkasen värit ja joulun jälkeen kaivetaan talven väriset mukit alahyllylle ja tuikut telkkarin vierustalle.

Ihan ensimmäisen (eka vasemmalta) neuloin Chinese Waves Dishclothin ohjeella. Siitä tuli aika karhea toiselta puolelta, joten jäin miettimään hankausominaisuuksia (meillä kun jostain syystä röhnät ehtivät usein vähän pinttyä) ja päädyin Jatan Hierovaan mallitilkkuun. Kolmanteen halusin vieläkin rouheampaa pintaa, joten kaivoin arkistoista Fad Classicin ohjeen. Kaikissa puikot 3,5 mm ja näihin kaikkiin kolmeen riitti yks kerä. Toistaiseksi olen uusiin "räteihini" varsin tyytyväinen. Myös armas osaa käyttää niitä. Koosta tuli vähän puhetta, jotta isompia saisivat olla. Totta. Ens kerralla sitten.

Tapio lähetti mulle tällaisia ihkupalleroita. Niistä tulis Twisty Turns suomalaishollantilaiselle lumimorsiamelle.

4 Comments:

At 11:01 PM, Anonymous Anonymous said...

Mistäs tuo lumimorsiamen keepin (vai mikä lie pukine onki) ohje löytyy?? Ittelä vois ens talvena olla tarvetta semmoselle kans.. :o)

 
At 11:02 PM, Blogger laurar said...

Malli Twisty Turns on kirjasta Wrap Style. Ja joo, keepiksi minäkin sitä suomeksi sanon ;)

 
At 6:54 PM, Anonymous Anonymous said...

Voitko luvata meille sitten kuvan lumimorsiamen keepistä? Tahtois jo kovasti nähdä :D

 
At 6:21 PM, Blogger laurar said...

Siiri, tottmaat. DL on onneksi vasta ensi kuun lopulla, mutta viimeistään silloin..

 

Post a Comment

<< Home