Wednesday, April 02, 2008

Jatan Pinkuvaaran ja Villapeikon Pink Pantherin perässä ja Tikrun Vihervaaran ohjeella..Hattaravaara!

Lanka: Novita Mambo, menekki vajaat 900 g
Puikot: 5 ja 5,5 mm

..aurinko paistaa suoraan silmään.

Ihastuin malliin heti Tikrun Vihervaaran valmistumisen jälkeen ja tulostin ohjeenkin (onneks!) heti sen ilmestyttyä. Sitten koko juttu jotenkin unohtui. Vuoden vaihteen jälkeen metsästin vaaleanpunaista Mamboa vähän sieltä täältä, kun kuulin sen olevan alessa ja ehkä poistumassa. Kun kilon paali sitten saapui, se joutuikin yläkaapin uumeniin piiloon, kunnes odotettu kevätloma koitti. Viime keskiviikkoillasta sunnuntai-iltaan tikutin niin ankarasti, että vasemman sormen päällä on vieläkin punainen kovettuma. Maanantaina ostin napit ja tänään sain neuleen ekaa kertaa niskaan.

Ohje oli kiva, nerokas ja neulomistahdista päätellen jopa addiktoiva. On ihan mielettömän hieno juttu että ohje tulee VK:hon. Muoksiminen takkimalliseksi ja yhtä kiehkuraa pidemmäksi kävi yllättävän helposti. Ainoita kriisin paikkoja oli palmikkopuikon katoaminen (löytyi lankakerän sisältä sen jälkeen kun puol huusholli oli käännetty ympäri), pieni virhe ohjeessa (olin tulostanut eka painoksen, mut sain onneks nopeasti apua @lla) ja solmut, joita oli joka saamarin kerässä - ja parhaassa kaks.

Pelkäsin että mallin pidennyksen myötä tuollainen palmikkokiehkura asettuis just sopivasti pepun pyöreimmän kohdan päälle ;) Pääkin näyttää hupun alla ihan tsernobylilaiselta, kun on saparot alla.

13 Comments:

At 8:18 PM, Blogger mursuliina said...

nam! ihanan sokerinen hattaravaara :D

 
At 9:13 PM, Blogger Karoliina said...

Se on hieno. Ja taas kuin sulle tehty.

Valokuvien ottamisessa pitää ottaa tosi paljon asioita huomioon: onko tukka hyvin, aluspaita rypyssä, näkyykö taustalla jotain sopimatonta, jne. Ei siis saparoita tämän vaatteen kanssa.

 
At 9:26 PM, Blogger Suvi said...

Se on hieno ja niin sun! Nappilista oli tosi hyvä idea!

 
At 9:30 PM, Anonymous Anonymous said...

Ihana! Millonhan saisin omani tehtyä...

 
At 9:39 PM, Blogger laurar said...

Kiitos kaikille kommenteista - myös wickedin postaukseen tulleista.

Karoliina, niinpä. Asiaa auttais jos kuvaaja hoksais tuollaiset asiat ettei tarttis kameran näytöltä kuvien oton välillä noita syynäillä.

 
At 10:24 PM, Blogger Karoliina said...

Just tota kuvaajan vastuuta tarkoitinkin. Hyviä kuvaajia on niin vaikea löytää...

 
At 11:28 PM, Blogger Jatta said...

Oi se on hiano! Pitääkin kattoa ettei kävellä samaan aikaan takit päällä vierekkäin, oisin oikea vappupallo sun pienuutes rinnalla :D

 
At 11:19 AM, Blogger Stricker said...

On kyllä tosi hieno! Mulla on kirkkaammasta pinkistä aloitettu oma Vaara, ilmeisesti takkimallisena, mutta kun sata muuta on tunkenut eteen. Juu, kuvausjutut on tosi hankalia ja mä olen päätynyt kuvaamaan isommat neuleet mallinuken päällä, niin ei tarvitse vaivata kiireistä ja erittäin-vähän-minun-kutomuksistani-kiinnostunutta-miestä :-). Vaikka paljon parempia tulis elävän mallin kanssa, mutta ehkä kotirauha säilyy näin paremmin.

 
At 3:36 PM, Blogger Oranssi said...

Siistii!

 
At 4:02 PM, Blogger Laura L said...

Sama just puikoilla! Kiva kun vinkkasit siitä virheestä, en olis muuten varmaan huomannutkaan. Nätti on hattaravaara!

 
At 6:37 PM, Anonymous Anonymous said...

Kiva toteutus tollaisena pitempänäkin! Itselläni on samanvärinen puikoilla ja suunnitelmana myöskin tuo takkimalli napeilla. En yhtään tiedä minkä version ohjeesta olen silloin joskus tulostanut, eli oliko siinä jokin pahakin virhe? Ei oo vielä osunut silmään, kun on homma vasta alussa ja eihän sitä ohjetta ennakkoon lueta... :D

 
At 8:05 PM, Blogger laurar said...

Jatta. Noh, ei sunkaan sentään ;)

Laura L ja Marjo: Liittyypi silmukkamääriin se erheys. Eli siihen mitä pitäs olla puikoilla kavennusten jälkeen jossain kohdin. Siitä kun jatkaa etiäpäin vaan välittämättä kymmenestä puuttuvasta silmukasta, niin taas alkaa täsmätä.

 
At 1:12 PM, Blogger tikru said...

Siitäpä tuli hiano..ja selätit onkelmatkin :)


Juu, ohjeessa on raglankavennusten jälkeen ilmoitettu silmukkamääräksi 86, vaikka pitäisi olla muistaakseni 80, tämä siis koosta riippumatta.. jos onkelmia, niin kysyä saa, blogista löytyy maili.

 

Post a Comment

<< Home