Wednesday, October 24, 2007

Meillä harvoin pääsee viinit menemään etikaksi, mutta yhdelle punaviinipullon pohjalle kävi niin. Jemmailin lirua ajatuksenani kokeilla sillä joskus langan värjäämistä... Pari viikkoa sitten Strömsössä värjäiltiin lankaa (okei, kasviväreillä kylläkin ;) ni päätin laittaa toimeks. Pataan pääsi vyyhti toikalaista Camilla-kampavillaa. Punkulla aikaan saatu sävy oli...

..ööh, aikas tunkkainen eikä kovin pysyvä. Tutut mutta aina yhtä jännittävät kool aidit kehiin ->

Ja koska sävy oli valmiiksi ainakin jonninmoinen punainen, ni ei muuta kun mansikkaa päälle.

Mitäs muuta aikaan saadusta langasta olis sit voinut tehdä kuin mansikkapellot pukinkonttiin. Kiitos kivasta ohjeesta. Sillä olisi tullut varmasta kaunis kärki, mutta mä en osaa silmukoida kauniisti. Varretkin jäivät varsin nysiksi ku pelkäsin että lanka loppuu.

Langan loppumisen - tai jämien kertymisen, ihan miten vaan - pelossa keksin tehdä pipan ylösalaisin. Se on ainoa tapa saada neuleen helmasta ja hihoista riittävän pitkät niin ajattelin että se toimisi pipossakin.

Ohje: Luo kivalla langalla kivoille bambusukkiksille 2s/puikko=8s. *Neulo joka puikon eka ja viimonen silmukka edestä ja takaa, neulo välikrs* ja toista *_* niin kauan kunnes silmukoita on riittämiin. Jos vaihdat 60 cm pyöröihin niin sovittaminenkin onnistuu ilman että kovin montaa silmukkaa putoaa. Vaihda joustinneuleeseen kun pipa yltää kulmakarvoihin, neulo niin kauan ku lankaa riittää tai ite tahdot. Päättele langanpäät tai jemmaa langanpäät pipan sisään ja jää odottelemaan viimeistelijäkeijua :)

Jos on tosi bad hair ja face ja kaikki day, ni pipaa voi pitää näinkin. (Lankana Debbie Blissin Alpaca Silk, menekki 100g ja puikot 4,5 mm)

6 Comments:

At 11:46 PM, Blogger Vilma said...

Tosi hyvä tuo pipovinkki! Päälaki näyttää levenevän just sopivassa tahdissa; mulla kun on monesti se ongelma että kavennan päälaen silmukat liian nopeasti --> ruttukasa, tai liian hitaasti --> conehead. Tuo näyttää hyvältä, kiitos spekseistä!

 
At 11:54 PM, Blogger Suvi said...

Minäkin kiitän pipovinkistä! Tätä pitää kokeilla.

 
At 8:22 AM, Anonymous Anonymous said...

Itseasiassa oon tainnu melkolailla kaikki harvalukuiset piponi tehdä just noin väärinpäin. Ei tarvii arpoo kavennusten alotuksen kanssa, kun helposti näkee että milloin lopettaa.
Vanhasta piposta vaklailen paljonko niitä lisäyksiä pitää olla.

 
At 9:09 AM, Blogger Carita said...

Täältä myös iso kiitos pipovinkistä! Nyt on helppo tehdä lapsille kerralla sopivankokoisia myssyjä.

 
At 9:48 AM, Anonymous Anonymous said...

Kiitos paljon, tuota pipotekniikkaasi on ehdottomasti testattava!

 
At 12:26 PM, Blogger Lotta said...

Ihanat sukat uuu :). Ja kiits myös pipavinkistä, jos vaikka seuraavasta saisin sellasen, että se jopa peittäis korvat... Mutta joko oot testannu, ratkaseeko se sen ongelman, että kun aikansa hiihtää ja pööpöilee, niin pipo on mallia pultsari? (alkaa puolestavälistä otsaa, päälaella pieni tyhjä tatti) Vai onkohan tää vaan mun henkilökohtanen ongelmani... :D

 

Post a Comment

<< Home