Sunday, May 13, 2007

Lahjuksia, vihreää ja ruokaa

Edith-täti poikkes vain lataamaan nuo kuvat uusiks, kun olivat hukkuneet.

Viime aikoina on tullut neulottua ja saatua valmiiksikin lähinnä lahjuksia...
Niistä kuitenkin vain vilautuskuvia kunnes ovat saajillaan.

Pitsiä silmän kantamattomiin (alla ihkupihku pinkki pyyhe ;)
Kun on kerta juhlia luvassa, niin silloin tarvii itsekin juhlahuivia. Omaksi asuksi valikoitui Rilsin silkkimekkonen, joka kaipasi kaverikseen tietty arvoistaan huivia. Menitan Kid Silk Haze valikoima kuulosti puhelun perusteella onnettomalta, joten plan bee kehiin. Siispä Sublimen mohairia sitte, malli tälläkin kertaa Swallowtail Shawl.

Viime syksyn käsityömessuilta tuli jostain käsittämättömästä syystä ostettua Pirtin kehräämön karstalankaa. Kepulankaa, totes kaveri. Sit ilmestyikin syys-Ulla, jossa oli langalle oikein ohjekin. Pitihän se sit (runsaan puolen vuoden harkinta-ajan jälkeen ;) tehdä:
Malli: Tikrun Greenday
Lanka: Ihan ohjeen mukainen Pirtin kehräämön karstalanka
Puikot: 4,5 mm (nekin ihan ohjeen mukaan!)
Muuta: Kiva, selkeä ohje ja hurjan kivanmallinen lopputuloskin. Langan vuoksi ei vaan yhtään mua. Kepun sijaan olo on hyvinkin vaihtoehtopuoluelainen :D Etukappaleen värinvaihtokohdat erottuu tuossa molempien rintain yläpuolella rumasti. Mut jostain toisesta langasta, miksei..

Neulomusten ohella oon huseeranut tällä viikolla ihan ennätyspaljon kyökissä. Kokkailu ei oo koskaan ollut mun juttu, leipominen ehkä vähäsen. Tuotosten maku ja varsinkin ulkonäkö on ollut hyvinkin vaihtelevaa, mutta kaikkien perheenjäsenten on ollut aina pakko maistaa. Voi mun pientä mammaanikin, kun se kerran nakersi tekohampailla jotain kivikovaa cookieta eikä millään meinannut luovuttaa vaikka nauraen totesin, et mamma hei ei sun oo pakko. *vilkutuksia pilven reunalle päin tänään ekana äitienpäivänä ilman sinua mamma*
Äitykkä on emäntäkoulun käynyt ja "aina" hellan äärellä, pikkusysteristä kehittyi kotsantunneilla ihan huikean hyvä kokki ja armaskin on ihan pettämätön piffinpaistaja. Mun tuotokset vaan on aina jotenkin.. Mut ainakin nää on takuureseptejä: bataattisosekeitto, rapea hunajaleipä (kuudenneksi alin resepti omin modauksin) ja rosepippuribroileri. Onnistuminen jollain ei-niin-omalla alalla on ihan mieletön fiilis :)

1 Comments:

At 6:30 PM, Blogger Stricker said...

Kyllä täytyy nauraa, kun meillä näyttää olevan nyt jatkuvasti samat työt puikoilla :-). Mä matkin sulta ensin Hourglassin ja Jaywalkerit ja tuon Greendayn tein joku aika sitten. Mitäs tehdään seuraavaksi jengissä? Tsemppiä kokkaukseen, on kivaa puuhaa, tosin vaarallista kropalle :-).

 

Post a Comment

<< Home