Sunday, April 01, 2007

Tohinaa

Männä viikko ei oo ollut mitenkään erityisen kiireinen, mut sitäkin tapahtumarikkaampi. Keskiviikkona naatittiin hyvästä ruoasta hyvässä seurassa. Torstaina puolestaan istuin ihan loistavan hyvässä (ja vieläpä työnantajan piffaamassa, kiits vaan) koulutuksessa hourglassin hihaa (vas.) tikutellen. Riviä edempänä syntyi sininen neule, seurasin tarkasti :)
Perjantai-iltapäivän(!!!) pikainen koulutus työnantajan tämän vuoden linjauksista sen sijaan ei sen sijaan ollutkaan ihan yhtä antoisa tai tehokas (oik.)

Auton takaikkunaan oli alkuviikosta työpäivän aikana ilmestynyt tällaiset taideteokset.

Onkohan mulla salainen ihailija.. :)


Tiedättekö muuten miten saadaan kulumaan iltakausia yhden pikkuruisen, puolivalmiin pitsihuivin neulomiseen?
-Päätä, että lanka riittää "vielä yhteen" 10 kerrosta käsittävään mallikertaan. Sen jälkeenhän tulee enää 10 kerroksen reunakuvio ja päättely.
-Neulottuasi kuusi kerrosta, keksi että kerä vaikuttaa jo epäilyttävän pieneltä ja pohdiskele, että pitäisikö sittenkin purkaa ja aloittaa se reunus-chart.
-Punnitse kerä, pohdiskele ja päädy kuitenkin neulomaan vielä kaksi kerrosta.
-Pura neulomasi kahdeksan kerrosta ja aloita reunuskuvio.
-Neulo kuusi kerrosta reunus-chartia ja totea, että lanka olisi sittenkin riittänyt siihen yhteen mallikertaan.
-Pura kuusi kerrosta, neulo "vielä yksi" kerta mallikuviota, reunuskuvio ja huomaa sanallisesta ohjeistuksesta, että vielä senkin jälkeen neulotaan yksi kerros ja vasta sitten päätellään.
-Neulo tämä yksi kerros ja ala päätellä silmukoita kaikki sormet ja varpaat pystyssä sen puolesta että lanka riittäisi loppuun asti.
-Totea, ettei riitä. Pura päättelemäsi silmukat, edellinen kerros ja päättele silmukat kerrosta aiemmin kuin ohjeessa.
-Kostuta ja pingota huivi kahdelle sohvan istuintyynylle lattialle telkkarin edustalle, ja simsalabim - voit havaita sen siirtyneen seuraavana päivän ainakin metrin. Kiitos huoltomiehen* joka kahden viikon hätyyttelyn jälkeen poikkesi tsekkamaan telkkarin huonoa kuvanlaatua.

Mut pitemmittä puheitta:
Pikkuruinen Kukkakori (meets Bobcat)
Ohje: Flower Basket Shawl, Interweave Knits Fall 2004 (printattu IK:n sivuilta silloin muinoin, kun se oli vähän aikaa saatavana siellä pdf-tiedostona)
Lanka: Drops Alpaca, 100 g
Puikot: 4,5 mm bambut
Kiva, mulla ei ollutkaan vielä omaneulottua ruskeaa huivia. Sellainen viskoosinen pitkä ja leveä suorakaide hapsuilla on. Sellaiset on kivoja, vaikka ovatkin kaupantätien tekemiä.

*Telkkarin kuva ei oo muuten em. huoltomiehen käynnistä huolimatta yhtään parempi kuin aiemmin. Pikemminkin päinvastoin, kun Nelonen oli muuttunut mustavalkoiseksi. Ehkä se ei tehnytkään sille mitään, kun sitä xtutti niin paljon siirrellä mun lanka-ansojani. Mut ei se mitään, enhän mä katsele telkkaria - mä vain kuuntelen sitä neuloessani. Tai näin armas totes, koska mä en ollut huomannut töllön kuvanlaadussa mitn vikaa :)

Torstaina piti vähän laukata Hulluilla Päivillä ja Miinusviruksessa. Kummassakaan ei ollut mitään ihan pakko saada -juttua, mut kaikkea pientä, eikä niin halvenuksessakaan ollutta tarttui mukaan. Ei kuitenkaan yhtään lankaa tai kenkää :) Koskari-visiitin seurauksena mun Cavern Cardissani on vihdoin nappi.
Ja soon hiano.Perjantaina oli kiva postipäivä. Tuli sukkavaihtosukkaa ja huutonettisaalista :)
Kirjaa selaillessa hiipi mieleen, että oletko nyt aivan varma ettet jo omista tätä. E-en, en omista. Kirjaston ja kavereiden omaisuutta vaan on tullut tutkittua niin huolella, että kirja oli ihan tuttu jo entuudestaan.

Salainen Sukankutojani Kristel kirjoitti sukkien olevan Laurat. Kivaa, mulla on ihan omat nimikkosukat. Kyllä ne istuukin niin hyvin, et ovat ihan Laurat. Kiitos.

4 Comments:

At 3:59 PM, Blogger Jatta said...

Paljon kaikkee ihanaa.. Toi nappi on kaunis, jäikö sinne yhtään?

 
At 4:17 PM, Blogger laurar said...

Juu, monta. Maksoivat tosin 3,15 egee kipale.

 
At 7:17 PM, Blogger Kristel said...

Hiihaa, nyt uskaltaa itsekin blogata sukat kun ne ovat sinulla blogissa näkyvillä. ;) Kiva että ovat sopivat!

 
At 7:51 PM, Blogger Susanna said...

ihq nappi!Toi huivinneulomistyyli kuulostaa jotenkin tutulta...

 

Post a Comment

<< Home