Sunday, March 04, 2007

Luolatakki

Ohje: Cavern Cardi, Cosmicpluto
Lanka: Novitan kampanjalanka Olivia (70 % bambua/30 % polyesteria), menekki puolisen kiloa. Novitatakuu iski kolmessa viimeisessä kerässä, kun jokaisessa oli solmu - jäämme seuraamaan nukkaantumisominaisuuksia :)
Puikot: 4,5 mm bambupyörö ja -sukkikset

Muuta mukavaa:
Ihana kesäneuletakki ja miten se mätsääkään pellavaiseen hamoseeni :)

Ikuna ennen en oo kuvitellut mun habojen olevan millään lailla ylikehittyneet, mutta tehdessäni hihoja ihan ohjeen mukaan tuli epäileväinen olo.. Siispä kerroksia ennen kavennuksia on ohjeen 12 kerroksen sijaan 36 ja hihojen kavennukset on tehty joka 6. kerroksen sijaan joka 8. Toivottu väljyysvara saavutettu.

Kiinnityssysteeminä on toistaiseksi tyylikäs bambuinen sukkapuikko varsinaista visiota ootellessa :) Tarkoitusta varten hankitut satiininauhat eivät tuntuneetkaan hyvältä idealta, kun huomio muutenkin tuntuu kiinnittyvän juur tuohon kohtaan, johon koitan seuraavalla kerralla muistaa tehdä napinläven. Uhoava Gnukin oli pohtinut omia parannusideoitaan samaiseen nuttuun - ja hänen kiinnityssysteemi vaikuttikin varsin kivalta.

Hentoisen roosa värisävy oli kaupassa kiva ja omassa hämärässä sohvannurkassakin varsin tuttu ja mukava. Torstaisessa neuletapaamisessa stokkan kahvilassa ja lauantaina nappikaupassa se alkoi kuitenkin ilkeästi muistuttaa maksamakkaran ja mummokalsareiden sävymaailmaa :(

Langanpäiden päättely ja neuleen sekaan jemmailu ei oo milloinkaan ollut mun vahva puoli, ja siksi oonkin koittanut sulloa ne jonnekin saumojen kieppeille, tai pyörönä neulottaessa jonnekin joustinneuleiseen tms. kohtaan. Koin kuitenkin ahaa-elämyksen lukiessani Tuulian ohjeistusta. Mut ei, en mä onnistu päättelemään langanpäitä nurjalle niin hienosti, ettei oikealta puolelta pystyisi näyttämään että kas tuossa :( Toivottavasti harjoitus tekee mestarin.

Ps. Kun valmista neuletta kostutti ja sen jälkeen näytti sille höyryrautaa, ni tuoksu muistutti epäilyttävästi vauvan vaippaa. Käytettyä sellaista. Elkää peljästykö, jos teidän bambulangallanne on samoja ominaisuuksia :)


14 Comments:

At 10:58 PM, Blogger Raisa said...

Ihanan näköinen! Tuommoisen minäkin meinaan niistä samoista, pehmoisista langoista.... Vieläkö neulos tuntuu yhtä pehmeältä kuin lankakerä? Sä olet kyllä nopea. Mulla on nyt puikoilla se toinen kampanjalanka... Katsotaan koska valmistuu.

 
At 12:27 AM, Blogger Jatta said...

Tosi syötävä! Mun on kyl kans pakko tehdä toi takki jossain vaiheessa. Onnittelut!

Elä peljästy sitä väriä loisteputkivaloissa, mun roosa Jaegerin pipolankani näytti siellä Stockalla ihan lohen sisukselta :P Katoin noita Olivia-keriäkin siellä epäilevästi, oli muka niin räikeät värisävyt tai jotain.. Olis pitäny muistaa tämä valoefekti..

 
At 1:05 AM, Anonymous Anonymous said...

Kaunis!!

 
At 7:52 AM, Blogger Suvi said...

Nätti takki!

 
At 8:41 AM, Blogger KirsiÄr said...

Vitsit sä oot sairaan nopee. Toi on ihan hyvä väri. Maksamakkaraan pitäisi olla enemmän beessiä ja mummokalsareihin enemmän puuteria.

 
At 9:09 AM, Blogger uhoava gnu said...

Hieno tuli! Tuntuu varmasti ihanan pehmoiselta tuo bambu!

 
At 9:10 AM, Anonymous Anonymous said...

Tosi ihana! Mä en ole tuohon ohjeeseen ennen törmännyt, täytyypä laittaa muistiin..

 
At 10:13 AM, Blogger Jenni said...

Aivan ihana neuletakki! Mulla on samaista lankaa puoli kiloa myös, saa nähdä mitä mun langoista kehittyy...

 
At 12:52 PM, Blogger Vilma said...

Voi se on hieno! Eikä ollenkaan maksis. ;)

Mun cavern on survottu pois näkyvistä; se lanka vaan on niin kamalaa. Pitäis varmaan poiketa Olivia-ostoksilla minunkin. :)

 
At 12:57 PM, Blogger Sini said...

Blogistaniassa on vissiin joku Cavern Cardi-kuume meneillään...Kivannäköinen neule!

 
At 2:33 PM, Blogger nanna said...

Voi kiitos, taisit ratkaista juuri ongelmani, kun olen miettinyt pääni puhki, että mistä malli minun Olivioille! (no hätä, mulla on eri väri)

 
At 6:31 PM, Blogger derea said...

tosi hieno :) mäkin olen jo suunnitellut samantyylistä, mutta lankaa vielä mietin :) tää on nyt sitten ilmeisesti joku uus trendi netissä :D

 
At 7:15 PM, Blogger heidi said...

Suloinen! Ja puikkokiinnityskin näyttää hyvältä. :) Voisiko siitä kehittää sen lopullisenkin kiinnityksen? Tietysti sellaisen, joka ei pistä masuun.

 
At 8:11 AM, Blogger Kati E said...

Ihana, mullakin on Olivia testissä juuri ja kivalta vaikuttaa.

 

Post a Comment

<< Home