Sunday, August 07, 2005

Viikonlopun kuulumisia ja Wanhoja juttuja


Huhu piti paikkaansa ja kotipaikkakuntani lemmikkikaupasta löytyi alpakkalankaa. Jäljellä oli beigen/vaaleanruskean sävyjä, luonnonvalkoista ja vaaleansiniharmaata. Esillä/myynnissä oli myös alpakasta neulottuja sukkia, paitoja, ponchoja ja viittoja aivan upeissa väreissä - ja hinnoissa. Lanka on perulaista, mutta joskus tulevaisuudessa liikkeen omistajalla(?) on tarkoitus alkaa kehrätä omien(?) - tai ainakin paimiolaisten alpakoiden lankaa myyntiin. Täytyykin käydä tiedustelemassa tilannetta silloin, siis joskus tulevaisuudessa.
Mitäkö langasta sitten tulee, sitä armaanikin ehti jo tiedustella. Entiedä vielä, ehkä huivi tai pikkuinen capeletkeeppipelleriini, mikä se nyt onkaan. Lanka tuntuu liian ylelliseltä johonkin ihan tavalliseen - vihjeitä otetaan vastaan.


MM-kisoja katsellessa - tai katselojoiden seurana istuessa - valmistui langanjämien (~150 g) tuhoamisprojekti. Neulontalistalla joku kirjoitteli tehneensä kolmiohuiveja lisäämällä silmukoita reunoissa ja keskimmäisen silmukan molemmin puolin. Ihan pöllitty idea siis, mutta hoksasin että näin saa langan loppumaan (tai riittämään, ihan miten vain) just eikä melkein. Lankana on iänikuinen Butterfly ja puikoiksi arvoin vitoset, ensimmäiset jotka käteen osuivat. Niin ja nurjat raidat ovat mukana ehkäisemässä huivin rullautumista.


Koto-kotona tulee aina pengottua paikkoja ja vanhasta vaatehuoneestani löytyi ihka ensimmäinen omatekoinen neuleeni (muu kuin pipo, sukka, lapanen tai huivi). Neuloin tämän ollessani muistaakseni seiska luokalla. Neule valmistui yllättävän nopeasti, muistaakseni parissa viikossa. Tosin valmiit kappaleet odottelivat yhdistämistä kuukausia jo tuolloin... Kerran laitoin neuleen päälle tarkoituksella sellaisena koulupäivänä, kun oli käsitöitä. Käsityönopettaja ei harmikseni pitänyt minua ollenkaan käsityöihmisenä, koska en osannut/tykännyt ommella. Sovimmekin parhaan kaverini kanssa, että hän kehuu neuletta tunnilla isoon ääneen: "uskomatonta, että sä oot kutonut ton itse", että opettajakin ymmärtäisi mun olevan kiinnostunut käsitöistä ja mitä ilmeisimmin hyvin lahjakas. En muista miten juoni onnistui - ei vissiin kovin hyvin, koska 8-9 luokilla mulla oli valinnaisina ranska ja musiikki. Lankana on Nalle ja ohje on jostakin vanhasta Suuri Käsityö -lehdestä, joka taitaa vieläkin olla ikuisuuslainassa kummitädiltä.


Tämäkin neule löytyi samaisesta vaatehuoneesta. Toppi on kyhätty Isoveljestä liian ohuilla puikoilla jotakin 2000-luvun Novitan ohjetta reilusti soveltaen. Neule on ihan liian lyhyt ja kaulus kutittaa tosi ikävästi.


Jestas mikä rötkö! Ei ihme, että on jäänyt vähälle käytölle. Lankana Novita Teddy (siksi se on silti nyppyinen) ja ohje oli joskus ehkä Pirkassa...


Tämän mallin ja lankojen värin valitsi pikkusisko, koska neuleen piti alunperin tulla hänelle. Lanka on Bali ja ohje Novitasta 3/2001, mallin:o 9.


Olkaimeton toppi 1/2002 Novitasta (mallin:o 53), lankana kaksinkertainen Wool + Brilla. Muistan kun ostin langat tähän neuleeseen; Brillan Cittarista ja Woolin Vapaavalinnasta, koska se oli siellä ekä kymmenen senttiä halvempaa. Asuin tuolloin ekassa omassa kodissani Raumalla ja opiskelin ekaa vuotta.


Tämänkin neuloin Raumalla asuessa. Malli on muistaakseni nähty myös Piikkilankaa-blogin muisteluosiossa. Lanka Maxi ja ohje Novitasta 3/2002 (mallin:o 14).


Tätä hattaranoloista lankaa oli pakko saada heti kun sitä tuli kauppoihin, mutta se haki olomuotoaan kauan. Lopulta se päätyi topiksi, joka oli 1/2003 Novitan kannessa (mallin:o 14). Huomatkaa kuvissa taustalla näkyvä ihana mäntylipasto, nallekokoelma, kuivatut yo(?)-ruusut ja kristallit. Ne kaikki sijaitsevat vanhassa ja matalakattoisessa vinttihuoneessa, joka on säilytetty sellaisena, joksi eräs yltiöromanttinen tytönhupakko sen sisusti.

Seuraavana vuorossa on uusimman Novitan nuorisoliitteen liekkipipo Joonalle, joka täyttää 9 vee. Langat löytyivät neidonkammarin sängyn alta - höh, ei tarvitsekaan lähteä kauppaan.

3 Comments:

At 10:12 PM, Anonymous Anonymous said...

Tulin katsoon sun tekemää Lollipop-sydänhuivia, mutta täältähän löytyi vaikka mitä muutakin ihanaa! Kiva huomata, etten ole ainoa vaaleanpunaisesta tykkäävä :)

 
At 12:30 AM, Blogger Johanna said...

Vautsi mikä galleria :-D. Mä olen viskannut suurimman osan vanhoista tekeleistä kierrätykseen, kylläpä harmittaa ettei ole edes kuvia tallella.

Alpakkavinkki: tee joku iso huivi, tuo on yleensä aika riittoisaa ja parikin kerää riittää vaikka mihin. Se on niin mukavan pehmoista, että siihen pitää voida kietoutua.

 
At 11:47 PM, Anonymous Anonymous said...

Uskomaton löytö! Oma ensimmäinen itselle neulottu paitani on myöskin tuo sama SK:n raitapaita, ja myöskin seiskaluokalla tehty. Wow. Tallessa on, joskaan ei käytössä, koska tuollainen lyhyt-mutta-leveä-ja-laatikkomainen ei oikein tunnu enää tyylikkäältä...=) -Anu

 

Post a Comment

<< Home