Saturday, August 13, 2005

Shoppailuja...


Reitti meni näin: Tre - Lahti (=Vuorelma-Aho) - Koria (=Novitan tehtaanmyymälä) - Kotka (=appiukkola) - Hki (=Menita ja Designmuseo) - Tre. Ensimmäisestä matkakohteesta löytyi kolmet 30 cm Addit, joita ehdinkin hehkuttaa jo etukäteen. Nyt kelpaa tehtailla sukkia joulupukin konttiin.


Korialta matkaan loikkasivat nämä Butterflyt. Perustelu: jos jossain on vielä mustia perhosia, niin pitäähän ne korjata pois kuleksimasta. Näistä muotoutunee toppi ja poncho - joskus, ehkä. Kassiin tunkivat myös pari isompaa virkkuukoukkua siltä varalta, että kaapissa mököttävät Hippyt, Popit, HipHopit ja Teddyt haluavatkin tulla virkatuiksi, eikä neulotuiksi. Ties vaikka olisivat juuri siksi jääneet kaappiin murjottamaan, kun olen aikaisemmin väläytellyt niille vain mahdollisuutta olla tulla isona neulotuiksi jutuiksi.


Helsingissä pääsin Designmuseoon ihastelemaan Maijan tuotantoa ja tietenkin Menitaa, tuohon neulojan taivaaseenn. Tässä vaiheessa armaani vähän murmutti, että pitihän se arvata... Mut enhän minä sitä oo päättänyt, että nämä "matkakohteet" sattuvat olemaan niin sopivan lähellä toisiaan :)
Olin kuvitellut Menitan olevan isompi ja avarampi, mutta alkuhämmästyksestä toivuttuani, se osoittautuikin varsin viihtyisäksi paikaksi (olisihan siellä pidempäänkin vaellellut vain silittelemässä ihanan tuntuisia ja -värisiä keriä ja vyyhtejä...) Pisteitä myös myyjälle siitä, ettei tullut tyrkyttämään, eikä valittanut vaikka ostin vain yhden kerän kutakin lankaa. Vrt. esim. Aili Jokisen pulju täällä Treella, jossa ei saa rauhassa tutustua lankoihin, saatika ole suotavaa ostaa vain yhtä kerää lankaa. Myyjä on useasti tiedustellut multa mitä oikein aion tehdä, uskonko että yksi kerä tulee riittämään.
Niin ja mitä langoista sitten tulee... Vaaleanpunaisista merinoihanuuksista tulee vauvan pipo, lapaset ja sukat. Ei, en odota vauvaa, eikä ole edes "tilauksessa", mutta toivon että jonain päivänä saisin neuloa vaaleanpunaisia ihanuuksia jollekin muullekin kuin itselleni... Fritidsgarnista lisää juttua alempana...


Tämä svengaava potsi somistaa uusia piksujani!


Tässä on Fritidsgarnin uusi olomuoto, ja nyt taitaa olla selityksen paikka. Serkkuni täyttää kohta 18 ja tarkoitukseni oli neuloa hänelle karvanopat autoon S'nB Nationista inspiroituneena. Lopputulos on kuitenkin muodoton möykky, jota kyllä koitin sinnikkäästi muotoilla kuutioksi. Okei, saa nauraa.

5 Comments:

At 10:24 PM, Anonymous Anonymous said...

hyvä että oli antoisa reissu, ainakin sulle ;) löysittekö hyvin perille? ´Mitä muuten noi addit maksoi?

 
At 11:54 PM, Blogger laurar said...

Juu hyvin löydettiin, kiitosta vuan Anne hyvistä ajo-ohjeista. Addit oli 6e/kpl.

 
At 12:42 AM, Anonymous Anonymous said...

Ja kaikki mänt sitten lopulta hyvin ja onnellisesti..?

Hmmh, jos Menita on sulle kutojan taivas niin venaas kun näet Tekstiiliteollisuuden myymälän Porvoossa joku pvä...! Siellä tulee pieni kutoja ihan pöpipääks ;)

 
At 9:26 AM, Blogger laurar said...

Terde: Juu, onnellisesti päästiin kotio ja hyvä reissu oli, vaikka yhtään en tuon vuorokauden aikana neulonutkaan :)
Porvoon liittymän ohihan myö huristeltiin tuossa Kotka - Hki välillä... sinne sitten seuraavalla kerralla

 
At 9:42 AM, Blogger Kati E said...

Mistäs noita possuvaatteita saa? Nimim. siskolle pitäs löytää synttärilahja ja possuyökkäri vois olla jees. :D

 

Post a Comment

<< Home