Monday, August 08, 2005

Haaste ja nettibongauksia

Terde kirjoitteli eilen neulontalistalla näin:

"Luin järkyttyneenä tämän päivän hesarista (sunnuntai-otsikon alla lyhyesti, vaatisi rekisteröitymisen), miten maassamme asuu yli 130 000 virallisesti köyhää lasta. Tähän on useita tekijöitä aina 80-luvun laman ajoista asti ja sen aikaishallituksen toimien seurauksista jne. Koska lapsissa on meidänkin tulevaisuutemme, ei tämä hyvältä kuulosta eikä tunnu.

Joku viisas on joskus sanonut miten 'sivistyneen yhteisön mitta on sen kyvyssä auttaa heikompaansa' ...voisimmeko me olla se sivistynyt yhteisö nyt?

Voisimme me neulojat jotenkin helpottaa edes osan heistä elämää. Mitä jos jokainen neuloja tekisi 2 vaatekappaletta esim. neulepaita + pipo tms., erikokoisia ja erilaisia. Joku kokoaisi ne yhteen ja toimittaisi paikkaan, josta köyhät lapsiperheet voisivat ne hakea.

Älkää huolehtiko vielä siitä, mihin nen toimitettaisiin, sillä paikan saa kyllä järjestettyä, kunhan vain saadaan toiminta alkuun. Ensi- ja nuorisokotien yhdistyksilläkin on tällaisia paikkoja joihin voi tavaraa toimittaa.

Onko vapaaehtoisia?"


Lupauduin tempauksen Tampereen seudun organisoijaksi. Jutellaan siitä lisää elokuun neuletapaamisessa 17.8 (elokuun kolmas keskiviikko). Amurin helmessäkös me muuten tavataan?

Niin ja se nettibongaus on täällä. Tällainen vähän pimeä huumori kolahti, hauskoja tuotteita!

Knittyn kesäyllätyksetkin ovat auenneet...

8 Comments:

At 9:47 PM, Anonymous Anonymous said...

Mä ainakin voisin ilmoittautua vapaaehtoiseksi. Kunhan joku vaan päättää/kertoo mitä pitäisi/saisi neuloa.

 
At 9:16 AM, Anonymous Anonymous said...

tää liittyy nyt noihin vanhoihin töihin. Tuossa muutama vuosi sitten tyhjennettiin porukoiden asuntoa, ja sieltä löytyi 15-18vuotta vanhoja tekeleitäni. Täytyy sanoa että huh huh. Yläasteella tuli väsättyä vaikka mitä, mutta muutama pusero taisi olla ihan ahkerassakin käytössä. Mutta selvää kehitystä kyllä on tapahtunut ;)

 
At 1:40 PM, Blogger Tuazophia said...

Olen kiinnostunut haasteesta. Eiköhän sitä jotain saisi neulottua. :)

 
At 2:14 PM, Anonymous Anonymous said...

Kiinnostusta olisi, mutta onkos sinulla tietoa, kuka hoitaa Helsingin seutua tai onko kukaan ylipäätään lupautunut ko. hommaan?

 
At 10:11 PM, Blogger laurar said...

"Haasteesta" on tulossa juttu syyskuussa ilmestyvään Ullaan, silloin siis viimeistään ohjeistusta ym. enemmän.
Vilukissa: Marjut häärää pääkaupunkiseudulla, Terde Turuus' ja minä täällä Mansessa.

 
At 8:09 AM, Blogger Nimuel said...

Oi kun ihana ajatus auttaa lapsiperheitä! Voisin ehtiä jotakin pientä tekemään..

Kiva kuvasarja noista paidoista ja topeista.=)

 
At 2:05 PM, Blogger Susanna said...

Musta on kiva tämä idea ihan konkreettisesta avusta. Rahaa on turha mihinkään keräyksiin tms syytää, kun kyllä se syy köyhyyteen useimmiten löytyy vanhempien ja kaljapullon välistä :/

Kun itse kuulun näihin virallisesti köyhyysrajan alapuolella eläviin, tiedän varsin hyvin, että sillä vähälläkin rahalla suoriutuu hyvin kun hallitsee menonsa (mitä taas mä en aina hallitse...) Mekin lyhennetään silti lainoja yhteensä 250e/kk. Se on ne menot, ei ne tulot :D

Mut siis minäkin varmaan jotain voisin tehdä.

 
At 5:12 PM, Anonymous Anonymous said...

Seurakuntien diakonian ihmiset tietävät aika hyvin apua tarvitsevia ja toimittavat mielellään paketit perheisiin, jotta perheiden yksityisyys säilyy.

 

Post a Comment

<< Home