Monday, April 18, 2005

Miusta jotakin...

Jotain ihtestänikin kertoakseni…

Olen 22 vee opiskelija, ja vakaa aikomukseni on valmistua 31.5.05 yhteensä 16 vuoden yhtäjaksoisen koulunkäynnin ja opiskelun jälkeen.

Kun olin 5-vuotias, tätini opetti minut neulomaan ainaoikeaa. Muistan vieläkin puikkojen olleen paksut sukkapuikot ja langan kirkkaansinistä. Jo ennen tätä isä oli opettanut minut virkkaamaan ketju- ja kiinteitä silmukoita punaisella puuvillalangalla, joka meinasi koko ajan mennä sääpuoleen. Ensimmäiset sukat syntyivät yhteistyössä mammani kanssa ollessani ekalla tai tokalla luokalla. Innostus käsitöihin on ollut aina kova. Varsinaisen valaistumisen koin joulun alla 2000, kun ostin ensimmäisen Novita-lehteni ja aloitin ohjeiden mukaan neulomisen, joka tuottikin käyttökelpoisia neuleita suuremmalla todennäköisyydellä.

Neulon joka päivä – jos en, niin olen kipeä tai todella kiireinen. Viime talvena opettelin julkineulomistakin, vaikka se alkuun vähän nolostuttikin. Jos siis näit TKL:n bussissa pipoa tai kaulahuivia neulovan tytön, se saatoin olla minä. Toisen valaistumisen koin joskus viime ”kesän” (ei sellaista sadekautta voi kesäksi kutsua) lopulla löytäessäni Marjutin neuleet ja myöhemmin sen kautta suomalaiset neuleblogit, kun hain googelilla neuleohjeita. "Onko tässä maassa muitakin yhtä neulehöperöitä? Ai, en olekaan ainoa hurahtanut." Melkein päivittäinen blogien selailu onkin ajanut mut entistä syvemmälle tähän suohon; olen huomannut neulovani ajatuksissani tai ainakin suunnittelevani neulomista yhä useammin ja hamstraavani lankaakin melkein viikoittain.

1 Comments:

At 6:55 PM, Anonymous Anonymous said...

Tätisi oli viisas nainen:-D. Tervetuloa joukkoon!

 

Post a Comment

<< Home