Wednesday, September 26, 2012

Kotikylällä vietettiin taannoin jonkinlaisia markkinoita ja eräässäkin puodissa oli herkullisen hattaraista trikookudetta tuntuvassa halvennuksessa. "No nii, nyt se matto tyttösen tulevaan huoneeseen", ajattelin ja ostin muhkeimman vyyhdin. Eipä sitten muistellakaan sitä kuinka jouduin käymään ostamassa vielä ne vähän pienemmätkin vyyhdit ja silti oli metrit kortilla..
Malli: Kauhavan Kangasaitan Juhannusruusu
Lanka: Trikookude(?)
Koukku: 8 mm

Viimeiset kerrokset olisivat olleet aika puuduttavia ilman ressiä kuteen loppumisestakin, mutta nopsaanhan tuo lopulta tuli. Paras palaute taisi olla aamulla herännyt tyttönen, joka huudahti "kukka!" ja meni matolle köllimään.

- - -

"Ei se lapsenkaan suu tuohesta oo", saan kuulla jatkuvasti, kun koitan hillitä lapsoseni herkuttelua, mutta nämä sukatpa ovat. Novitan syysnumeron kannessa oli kiva pipa (häh?! ;). Tai no, langan sävyyn pikemminkin taisin tykästyä. Kun tuota löytyi vielä paikallisesta halpamarketista, ni ei muuta ku perussukat puikoille.

Malli: Se iänikuinen Jitterbug-langan vyötteestä
Lanka: Novita Nalle Luontopolku, sävyssä Tuohi
Puikot: 2,5 mm

- - -

Männä viikolla vietettiin nahkahääpäivää*, leivottiin sen kunniaksi pullaa ja saatiin herkkuvärinen kukka. Samoihin aikoihin puikoille loikkasi herkkuvärinen Jitterbug, joka halusi yllättäin cowliksi. Noo, Chickadee'n mallineule on niin hidas, et ei oo ihan heti pelkoa saada tätä kaulaan. 

*3v. tosiaan, ja sen kunniaksi viikonloppuna Tukholmaan. Jaa nahkateema.. pitäsköhän sitä odottaa vielä laukkua tai kenkiä lahjaksi, vaiko hankkia toiselle lompakko tai vyö.. Mitään kinkyjä ehdotuksia ei oteta vastaan :D

Friday, September 07, 2012


Olin ihan varma et tahtoisin tään (Iittalan uuden Sarjaton-mukin), koska se on vaaleanpunainen ja kuosi näyttää ihan neulotulta.
 
 Varasuunnitelmana oli tahtoa tämä (sama valkoisena, limeited edition Iittalan verkkokaupassa), siltä varalta että vanha roosa on luonnossa liian mummokalsarinen.
No en tilannut tätäkään, koska cittarissa vaaleanpunaista käteen "sovittaessa" tuli ihan tuoppiefekti.
Saman valmistajan vanha Krouvi-tuoppi. Ehkä onneksi, sillä kaapista taitaa löytyä mukeja ennestäänkin ihan riittämiin :)

Sunday, September 02, 2012

Pikkuihminen vietti taannoin nimppareita (ja kipaisi Elomarkkinoilla ja juhli mamman puutarhakemuissa - kaik samana päivänä) jo aiemmin neulotussa mekkosessa.  Kuvassa taidetaan nakata lisäksi lentosuukkoa, *puh*

Malli: Kaia Babydoll
Lanka: Blue Sky Alpacas Worsted Cotton, jäipi yli tästä - nyt ei oo enää senttiäkään jälellä.
Puikot: Tjaa-a kuule.. 4? 5?
Nopea ja kiva neuloa. Ylhäältä alas, ni eipä jäänyt jämälankaa. Jälkeenpäin toki jahkailin, et olisko pitänyt tehdä lisäyksiä vähän harvemmin --> saada vähän pidempi mekkonen. Mut samapa se, ei tuolta nyt peppu vilku - eikä vissiin haittais vaikka vähän vilkkuisikin, kun napaakin esitellään milloin huvittaa.

- - -

Varpusessa esiteltiin aiemmin kesällä Menopussi. Meille kans! Heti oli visio ja piirustukset post-itillä, materiaalien hankinnassa vähän vaan kesti ja toteutuksestakin vastasi anoppi.

Kangas on Marimekon Merimerkit, nauha paikallisesta kangaskaupasta, helmet jotain ikuvanhoja aarteita ja kuosia imitoivat kortit saksin ihan Tiimarin korteista.

- - -

Talven ja erään loppuvuodesta saapuvaksi odotettavan varalle virkkailin peiton. 

Aikamoiset räsymatto-vibat siitä saapi, mut veikkaisin että tään alla olis sitten lämmin kölliä.

Malli: Erika Knightin kirjasta Tyylikästä virkaten.. mikähän mallin nimi on suomeksi, Ravelryssa se on Stripy Throw
Lanka: Garnstudion Big Merino sävyissä 06 lemmikki, 02 harmaa, 01 luonnonvalkoinen ja 07 farkku.
Koukku: 6 mm
Tuli tosi kiva, malli on nopea ja aivoton. Melkein pystyin katselemaan telkkaria ja autossa maisemia samalla, vaikka yleensä virkatessa tuijotan vaan työtä. Lankaa odotin kieli pitkällä saapuvaksi kotimaisten nettikauppojen valikoimaan kun sen Garnstudion sivuilta uutuuksista bongasin. Odotus palkittiin, sillä kiva lanka on pehmoista ja muhkeaa. Ja nopeatekoista. Ei tosin kovin riittoisaa, sillä 70x100 cm kokoisella peitolla on painoa yli 600g. Toivottavasti laps ei muuten vallan lysähdä sen alle :D

Jaahas, sen päiväpeiton vois varmaan oikoa sen jälkeen kun sillä on köllitty. Mutta tuolta peitto näyttää siis levällään.

- - -

Uutta kotia on suunniteltu kovasti. Sen rakentavat onneksi muut ja se on rivinsä pääty. Monenmoista saadaan ja ollaan jo valittukin itse. Muuttamaan päästään ens vuoden alussa. Jos Tikru oli bongannut neulottua tapettia, niin mie nään tässä puolestaan ainaoikeaa. Harmi vaan, ettei meidän makkareihin kuulemma todellakaan tule tapettia. Jahas, no se päätös on mahdollista pyörtää kohtalaisen helposti vielä myöhemminkin.