Saturday, January 22, 2011


Meille on syntynyt lapsi.
Ihmettä, iloa.
Lahjoista suurin voi painaa
vain kolme kiloa.

Meille on syntynyt lapsi,
ei yhtään vähempää.
Katsomme salaisuutta
vuoteellaan lepäävää.

Meille on syntynyt lapsi.
Kitinää kuuntelen.
Kaikkien huomion valtaa
hän, puolimetrinen

- Anna-Mari Kaskinen -

Pieni Ykköstyttömme saapui maailmaan 110111.

Babette Blanket ennätti valmistua juuri sopivasti ennen suurta päivää ja seuraava teksti kirjoitettiin jossain siinä välissä:

Virkkaaminen ei oo ollut mun juttu sen jälkeen kun opin neulomaan. Olen joskus blogin alkuhistoriassa tainut kertoakin kuinka isä on opettanut mut virkkaamaan jo ennen kouluikää ja täti ja mamma sitten ekaluokkalaista neulomaan. Sen koomin virkkaaminen on tuntunut vaan liian työläältä ja lankasyöpöltä lajilta; sitä paitsi sitä työtä pitää tuijottaa koko ajan.

Ihastuin joskus kuitenkin Babette Blanketiin ja päätin, että siinä on vauvan peitto sitten joskus jos saan vauvan. Tilasin vähän lankaa sitä varten jo syksyllä ajatuksena, että teen sitten vaikka tyynyn jos hyytyminen iskee kesken kaiken. Lukuisten langanpäiden päättelykin hirvitti, viimeistely kun tuppaa noissa neulehommissakin olemaan se heikko kohta. Päädyin kuitenkin tilaamaan lankaa lisää ja kitkuttamaan sinnillä peiton valmiiksi. Ja hei, se ehti vieläpä ihan ajoissa koska ainakin tätä nyt näpytellessä vaavi on vielä nahkan alla.

Malli: Babette Blanket, IK Crochet Spring 2006, ohjeen saa ostettua myös IK Storesta
Lanka: Drops Baby Merino Tapion kaupasta, sävyissä 22 vaaleanharmaa, 19 harmaa, 01 valkoinen, 05 vaaleanpunainen, 06 keskiroosa, 24 vaalea taivaansininen, 12 vaaleansininen
Koukku: Clover 3,75 mm

Lopputulos on varsin laskeutuva, etten sanois jopa löperö. Pehmoinen ja ihana se kuitenkin on - ja täynnä lämpimiä ajatuksia odotettavissa olevalle pikkuiselle.