Friday, April 16, 2010

Kuulumisia pitkästä aikaa..

Oho, taitaa olla huomenna viisveen blogiparan kaikkien aikojen pisin hiljaisuus. Syy on ihan selkeä: muutto. Koska suurin osa langoista, puikoista, neulelehdistä, -kirjoista ja muista tarvikkeista odottaa edelleen järjestelemistä arvoiselleen paikalle uudessa kodissa, niin neulominen on väkisinkin jäänyt vähän vähälle. Sitä paitsi minuun ei jostain syystä suhtauduttu kovin ymmärtäväisesti kun neuloin vähän purkamattomien laatikoiden keskellä saadakseni ajatukset järjestykseen. Jonkun mielestä olisi vissiin ollut tärkeämpää saada uusi koti järjestykseen...

Uusi koti on ihana. Täällä on komean remppamiehen asentama ihana valkoinen lattia, puhtaat valkoiset seinät, vähän enemmän tilaa, kiva kaappi eteisessä huiveille, sauna ja iso parveke.

Tämän huijausyrityksen jälkeen paljastan sittenkin neuloneeni tämän vajaan kahden kuukauden aikana. Joskus jo aikoja sitten taisi valmistua tämä nuttunen eräälle kauan kaivatulle pikkumiehelle.

Ohje: Pikkuveli, pipa on Sweet Norwegian Baby Hat
Lanka: Novita Luxus Cotton
Puikot: 3,5 mm

Ei voi olla toteamatta samaa kuin muutkin, että tosi kiva ja selkeä ohje - vaikka teinkin yksivärisenä ilman krumeluureja.

- - -

Seuraavana kamerasta löytyi oranget sukat, jotka luovutettiin lahjaksi ikääntymisjuhlaa viettävälle työkaverille.

Ohje: Se Jitterbugin vyötteen perus-
Lanka: Lorna's Lace Shepherd Sock sävyssä Satsuma
Puikot: 2,5 mm

Pienemmät menivät eräisiin vähän pienempiin jalkoihin.

- - -

Sitten löytyi kuvia kauan ja hartaasti neulotusta valtavasta shawlista. Josta en muuten enää tiedä missä se on.. jossain täällä varmaan..

Ohje: Daybreak, isoimmassa koossa tietenkin kun lankaa kerran oli riittämiin
Lanka: Artesano 4 ply Alpaca ja Zauberball sävyssä Shadows
Puikot: 3,5 mm (kai..)

Ohje oli selkeä - varsinkin jos sen olisi malttanut lukea kunnolla, niin ei olisi ehkä tarvinnut aloittaa kolmea kertaa alusta. Raitojen muodostuminen piti mielenkiintoa yllä, vaikka välillä meinas puuduttaa.

Huivi ei oo tosiaan ollut kovin ahkerassa käytössä, tuli jotenkin hankalan iso. Toimii ehkä torkkupeittona sohvalla sitten joskus, kun on taas sellainen vuodenaika.

- - -

Harmaisiin pyjamapöksyihin piti saada mätsäävät sukat.

Ihan sattumalta ne mätsäävät myös uusiin lempilakanoihin. Harmi vaan ettei kukaan tajunnut kuvat näitä ennen lievää nyppääntymistä.

Ohje: Kalajoki
Lanka Camino Alpaca Titityystä
Puikot: 2,5 mm

Ohje ja lanka olivat molemmat loistavia. Sukat vaikuttivat alkuun tosi piukeilta, mutta ovat nyt löpsähtäneet mukavan pehmeiksi. Kovin kauas sängystä näillä ei kyllä raaski hiippailla.

- - -

Alpakkasukista innostuneena neuloa paukuttelin vielä toisetkin.

Ohje: Tikrun Chevalierit
Lanka: Du Store Alpacan Sterk Lankaideasta, kavereiden kesken Shrek
Puikot: 3 mm (kai)

Nää ei oo vielä ehtineet jalkaan asti, vaikka miellyttävät kyllä kovasti. Lankaa oli ihanaa neuloa ja mietinkin jo että mitäs isompaa siitä tekis.

- - -

Lopuksi esittäytyy äityn synttärilahja, lähes äityn ikäinen Nalle uudessa sliparissaan. Pelastin äitiliinin lapsuuden leikkikaverin jätesäkistä edelliskesänä ja päätin lähettää sen joskus Nallesairaalaan. Alkuvuodesta hoksasin äidin vanhenemispäivän pyöreässä muodossaan lähestyvän, joten Nalle pakettiin ja kohti Helsinkiä. Hyväkuntoista kaveria ei tarvinnut paljoa parannella ja se palasikin nopeasti mun huomaan saadakseen vielä sliparin lämmikkeekseen.

Ohje: omasta hatusta, neulottu loppuvaiheessa suoraan Nallen päälle
Lanka: Online Champ
Puikot: 5 mm

Äitiliini oli iloisesti yllättynyt, koska pelkäsi Nallukan joutuneen vintin suuressa inventaariossa hukan teille.

- - -

Ai niin, yks kaveri oli tulostanut ohjeesta ylimääräisen kappaleen... Ja mulla sattui olemaan jopa ihan ohjeen lankaa yksi testausmielessä hankittu kerä.

Ohje: Thermis
Lanka: Patons Classic Wool, Lankakauppa Kujeesta
Puikot: 4 mm

Ihan jees, melkein yhdeltä pitkältä istumalta. Napit vanhasta H&M-neuleesta. Tällaisia vaan ei tälle keväälle toivottavast enää tartte.

- - -

Nyt mustaa sukkaa. Kivaa, kun on jo niin valoisaa että sellaistakin voi tehdä. Pari kattolamppua ei olis kyllä pahitteeks täällä uudessa kodossa. Jahka tässä ny keretään.. ;)