Thursday, August 20, 2009

Tuleva anoppi tarvitsee eräisiin tuleviin syksyisiin juhliin lämmikettä ja kuulemma vähän myös peittävyyttä tummansiniseen hopealla kirjailtuun juhla-asuunsa. Mikäs siinä.

Malli: Swallowtail Shawl, jostakin muutaman vuoden takaisesta IK:sta
Lanka: Rowan Kid Silk Haze, osuvasti sävyssä Ghost [he-he-hee], langan menekki ihan ohjeen mukaiseen huiviin vajaat 2 kerää
Puikot: 4 mm

Langan sävy on jännä; se näyttää valkoista vasten ihan hopeisen harmaalta ja sinisen korsettiyläosan vieressä hennon siniseltä. Näkipä neulova tuttu siinä sireenin sävyäkin. Haarapääskyä oli kiva neuloa taas kerran, ja - mikä tärkeintä - anoppi on tyytyväinen ;)

Aurinkoista viikonloppua!

Thursday, August 13, 2009

Tällainen jo aikaa sitten valmistunut neule on vallan unohtunut esitellä. Neuleparka on itse asiassa unohtunut monta kertaa: ensin langan loppumisen vuoksi, sitten sijauspatjan alle pingottumaan ja lopulta villaisuutensa vuoksi, kun ilmat ovat olleet niin ihanan lämpimiä.

Malli: Cherry Fizz, Twist Collective Spring 2009
Lanka: Lucca Superwash, Titityystä, menekki ihan vähän toista vyyhtiä
Puikot: 5 mm (ehkä, muistaakseni, kai...)

Tykästyin malliin heti sen ilmestyttyä ja intoa lisäsivät Annun ja Tikrun ihanat Cherry Fizzit. Huivia oli mukava tehdä, vaikka ohjetta oli pakko seurata herkeämättä. Just kun kuvitteli vähän oppineensa hahmottamaan mallineuletta, se muuttui taas vähäsen. Oli muuten ensimmäinen ohje ikinä, jota oli helpompi seurata kirjallisena kerros kerrokselta kuin kaaviosta. Sohvalta kuului monena iltana "slip, slip, knit, yo, slip, slip, knit, purl one..."

Ihania palleroita ihanan pehmoisesta langasta. Jos tekis vielä mössan samaa settiä ja sit toisen vyyhdin lopuista vois tehdä vaikka kummityttärelle talvitamineita.

Thursday, August 06, 2009

Havahduin tänään Tampereen neuletapaamisessa:
-Jaa hamppua, kyl määki hampust olen neulonu.
-Jaa mitä, no sen lätsän tietenkii.

Tuli vähän iso. Eipä pala hartiatkaan.

Malli: SK 6-7/09, Tiinan malli
Lanka: Lana Knits Allhemp6 sävyssä Charcoal, Titityystä
Puikot: 4 mm

Oli kuin paperia olis neulonut. Lopputulos on ihan ok, saapi nähdä tuleeko pidettyä. Ohje oli muutoin varsin jees, mutta lanka kyllä loppui isommassa koossa kesken. Ehkä tuota lieriä on kuitenkin ihan riittämiin.