Monday, December 22, 2008

Lempeitä ajatuksia, Lahjakasta Joulua ja Onnen Vuotta '2009 kaikille

En malttanut tänä vuonnakaan olla puristelematta lahjapaketteja ;) Ainakin näissä luki Lauralle. Suklaan mulle ojensi töissä pieni poika saatesanoin "Hyvää Joulua Laura, sä oot nasta." I-hi-hii. Myös sydänkynttilät sain asiakkaalta kiitokseksi.

Viimoisesta neulotusta lahjasta päättelin langanpäät eilen. Ohessa myös muut pakettiin tulevat: vauvan peppupyyhkeet ja tulevia vanhempia valmentava opus.
Malli: Supervauvan polvisukat
Lanka: Arjangon unelmanpehmoinen ja etiketin mukaan terapeuttinen angoralanka Lumo (angoraa, karitsanvillaa, silkkiä 50/40/10 %)
Puikot: 2,5 mm knitpicksit

Sunday, December 21, 2008

Rakkaan lapsuudenkotini mäkeen, leikkimökin ja koiratarhan taakse ennen metsää, josta haetaan valkovuokot Äitienpäivän aamuna yöpaita päällä, nousi viime vuonna lapsuusperheeni yhteinen ja pitkäaikainen haave - saunamökki. Koska minä sattumoisin vaikutan enimmäkseen täällä vähän kauempana, melkein 200 km päässä, talkoohommat jäivät pitkälti vanhempieni ohella pikkusiskoni ja hänen poikaystävänsä kontolle. Tasapuolisuuden nimissä lupasin vastata sisustelusta sitten kun mökki on valmis.

Sivukorvalla toiveita kuunnellen jaoin perheenjäsenillemme teemavärit: isälle mustan, äidille turkoosin, siskolle limenvihreän, hänen poikaystävälleen tummansinisen, armaalleni harmaan ja mulle jäi sit pinkki ;) Jo viime vuonna ennätin toteuttaa ideaani hankkimalla meille kaikille omiin väreihimme mätsäävän sävyiset muumimukit ja Luhdan pyyhkeet. Vuoden kuluessa olemme huomanneet saunajuomien paleltavan terassilla sormia ja polttavan saunassa huulia, joten...

Malli: oma, ohje alla
Lanka: Gjestal Cortina (Tapiolta), menekki n 25 g
Puikot: 5,5 mm
Muuta: Yhden nuelomisessa menee n 30 min

Tölkinpäälinen (sopii 50 cl:n tölkkiin)

Lanka: Gjestal Cortina, menekki yhteen n 25 g
Puikot: 5,5 mm sukkapuikot

Luo 25 s. Neulo 1 krs n, 1 krs o, 1 krs n.
Aloita sileä neule, neulo 25 krs.
Neulo 1 krs n, 1 krs o, 1 krs n, 1 krs o.
Aloita kavennukset pohjaa varten:
neulo *3 o, 2 o yhteen*, toista *_* koko krs:n ajan.
Neulo 1 krs oikein. Jatka kavennuksia joka krs kuten edellä.
Joka krs:lla vähenee 5 s ja kavennusten välissä on aina 1 s
vähemmän kuin edellisellä kerroksella. Kun jäljellä on 5 s,
katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. Päättele langanpäät.
Huovuta farkkujen tms. nukkaa pelästymättömän materiaalin
kanssa pikaisella ohjelmalla. Meidän koneessa esim. 30 astetta/
30 minuuttia.

Tuesday, December 16, 2008

Näin joulun alla meinaa neulomisten kanssa aina pukata ressi, vaikka kuinka koitan vuosi vuodelta vähentää neulottavien lahjojen määrää ja aloittaa niiden neulomisen aiemmin. Perjantaina havahduin kuitenkin, ettei mulla ole vielä edes lankaa armaan isäpuolen sukkiin. Kaupan kautta kotimatkalla siis ja kerä Nallea mukaan. Vietin perjantain pikkujoululeskenä ja sain neulottua eka sukan kärkikavennuksiin asti jääden odottelemaan sovitusjalkaa kotiin. Lauantaina vuokrasimme huolellisen joululahjaosotoskierroksen päätteeksi Forrest Gumpin ja toinenkin sukka valmistui. Sunnuntaina olikin sit hyvää aikaa neuloksia vielä toiset - vähän pienemmät - sukat. Lähipiiriin kun on tässä vuoden lopulla syntynyt pikkuihmisiä miltei viikottain.

Alla perussukat
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3 mm bambut
Malli: Vähän Sukkalandiasta apinoitu, noin kokoa 43
64 s, 12 krs 1o, 1n. 60 krs 3o, 1n.
Ranskalainen kantapää 32s/30krs.
Kiilakavennukset joka 2.krs x 9 -> 64 s.
40 krs, sädekavennukset siten, että välikerroksia on aina niin monta kuin kavennusten välissä on silmukoita -1. Näin tulee vähän pyöreämpi kärki, ei niin suippo kuin sädekavennuksilla yleensä.

Päällä Supervauvan polvisukat
Lanka Arwetta Titityystä
Puikot: 2,5 mm
Ihana ja nopea malli. Tuli hinku sovitella näitä jonkun vauvan pulleroisiin pohkeisiin. Pitää varmaan neuloa toiset ja ottaa ne joskus töihin mukaan ;)

Sunday, December 14, 2008

Pipoi pukkaa.

Ekana joululahjaksi menevä Habitat, joka mun oli tarkoitus tehdä Novitan Luxus Windistä (tai siitä bambusekoitteesta, oliks se nyt Windi vai Cloudi). Kyseinen lanka mustana sattui kuitenkin olemaan Anttilasta finaalissa näin joulun alla, joten ajattelin kokeilla messuilta ostetusta Adriafilin merinovillaisesta Bucanevesta. Toimi.

Malli: Brooklyn Tweedin Habitat
Lanka: Adriafil Bucaneve, menekki ihan vähän toista kerää
Puikot: 4,5 ja 5 mm
Kiva malli, en ihan koukuttunut mutta tällaisen tahon itellekin. Sunnuntai on rillipäivä, yök.
Palmikoista löytyy parempaa kuvaa Tikrulla, tiheydeltään vähän liian ohuen lanksun käyttäminen tähän malliin on hyvä ajatus, ni ei tuu niin isoa mössaa.

Lopuista neuloa paukautin itelleni pipan ylhäältä alas. Tuli ainakin sopivan syvä. Puikot oli 4 mm.
Lanka on ihanaa, harmi että mun kerät olivat Secretwoolin viimeiset poistokerät.

Tuesday, December 09, 2008

Mahtiliivi valmistui jo viime viikolla. Jos neule vaatikin kaksi aloitusta ja kaarroke kolme neulontakertaa niin loppu muotoutui kerrasta säveltäen ihan mukiinmeneväksi. Kastelu vaan venäytti neuleen niin, että ihan hirvitti kokeilla venyykö se vielä päälle ;)

Malli: Vähän Shopping Tunicia Wenlan Chian kirjasta Twinkle's Big City Knits ja paljon omasta päästä
Lanka: Garnstudio Polaris, menekki 350 g (ennakkotilattu Garnstudion sivujen kautta Tapiolta heti kun oli tilattavissa ;)
Puikot: 15 mm KnitPicksin vaihtopäiset Tinttamarellilta, palleroissa 8 mm sukkikset + huovutusneula
Lopputulos: Toivottavasti sen kaltainen mitä sisko toivoi. Syster kertoi syksyllä sovitelleensa Seppälässä ihanan muhkeaa hihatonta neulehupparia, jonka hupun narujen päissä oli isot pallot. Huolella valistettu pikkusisko oli todennut hupparin olleen kaameaa sekoitemössöä ja ihan muovisen tuntuinen ja esitti vienokainon toiveen.

Huppu ei oo ihan mittojen mukaan neulottu ;)

Pukinkonttiin valmistuivat myös nämä
Malli: Gentleman's Fancy Socks Nancy Bushin kirjasta Knitting Vintage Socks (kiitokset Tippi kopsusta)
Lanka: Onlinen Supersocke Silk, menekki 100 g (jo toinen neuloutunut messuostos!)
Puikot: 2,25 mm
Tätä joululahjaa näiden saaja, mun armas gentlemannini, on jo sovitellutkin ja mankunut et joko saa. Ehkä se on se paras kiitos vielä ojentamattomasta joululahjasta.

Maartsin tavoin minäkin olin eilen pikkujouluilemassa. Narikasta oli pakko ottaa kuva, kun siellä oli niin hyvä kokoelma neulojain asusteita.

Tästä tulis Anna Puustjärvi -fanicowl ihan itelle. Kävin nääs vihdoinkin tutustumassa Lankaideaan, uuteen tamperelaiseen lankakauppaan Aleksanterinkadulla. On se hyvä ettei mun tarvinnut sentään neuloa afropipoa itelleni, vaikka leuka äänestystulosta kuunnellessa meinasikin pudota pois paikoiltaan.

Monday, December 01, 2008

Ne 15 mm halot.. Niillä ei kannata kolauttaa itseään päähän sovitellessaan joululahjaneulomuksia ;) Neule on aloitettu vasta kahdesti ja kaarroke neulottu kolmasti. Saas nähä mitä hupusta tulee.