Tuesday, April 29, 2008

Mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu.

Olen viime aikoina tainut purkaa melkein kaiken mitä olen neulonut. En mieltynyt kevään IK:ta selatessa oikein mihinkään muuhun kuin tähän slipariin. Valitettavasti purkutuomio uhannee myös tätä lörpsötintä, jota lähdin toteuttamaan esimerkin perässä. Neuletapaamisessa näkemäni JohannaH:nkin versio oli mieleeni ja koska kaapista löytyi Raglanalta adoptoitua merinoista Woolia, niin..mutku..
..eiku.
Malli: Aleita Shell, IK Spring 08
Lanka: Novita Wool, vielä merinoisena
Puikot: 3,5 ja 4 mm

Tarviiko mun vielä kertoa mitä kaikkea vikaa tässä on? -Kerron kumminkin.
- helman joustin on liian lyhyt, se rullaa prässäyksestä huolimatta
- sileä neule on liian löysää
- ribbiosasto se vasta löysää onkin
- etureunat ovat löysät ja lähtevät kapenemaan ihan liikaa ihan liian aikaisin
Ainoa plussa on (ainoa ei ohjeen mukaan tehty) reunan i-cord päällystys niskanpuolella. Aion kokeilla samaa vielä etureunoihin ja ellei se auta, niin puran koko paskan.

Koulutyttö-look olis istuvaa sliparia vaille valmis ;)

Ostin tänään uuden kesämekkosen, koska olen pienestä saakka sonnustautunut Vappuna (/isän synttäreillä) kesäiseen mekkoon kelistä riippumatta. Tämän Vapunaaton aion kuitenkin viettää kaikkea muuta kuin kesäisen kepeässä varustuksessa ja hypätä mekkoon vasta Vapunpäivänä.

Sunday, April 20, 2008

Lupasin kerran Jaanamaan kommenttiboksissa tehdä omaan mustaan takkiini mätsäävän pinkin setin. Se on vihdoin valmis:

Pipossa ja kämmekkäissä lankana Wetterhoffin Sofia, pehmoinen ja vähän hohtava silkki-villasekoite. Pipon malli Jokon Lina yhtä mallikertaa matalampana kuin ohjeessa, kämmekkäissä on sama mallineule. Puikot taisivat olla neloset.

Huivi on vanha tuttu Shetland Triangel kirjasta Wrap Style. Lankana niin ikään wetterhoffilaisen sisarussarjan keskimmäinen Sivilla, joka on vyötteen mukaan myöskin mukamas silkkiä ja villaa, mutta tuntuu kylläkin puuvillalta ja kiiltää vähän kuin akryyli. Puikot olivat numeroa neljä ja mallia Knit Picks Harmony, iih.

Kesäisemmät neuleet eivät jostain syystä hotsita vielä yhtään, vaikka säät taitaisivat sen pikku hiljaa sallia. Villaisella linjalla siis jatketaan...

Sunday, April 06, 2008

Tänään harmaankirjavana päivänä sain ikään kuin teemaan sopivasti yhdet harmaankirjavat sukat valmiiksi.

Malli: Retro Rib Socks kirjasta Favorite Socks
Lanka: Trekking Pro Natura
Puikot: 2,5 mm - ja olisivat voineet olla pienemmätkin mutku en omista
Pingottimet: pimppikuosia, Ilun puodista ;)

Neuloin yksittäiset oikeat silmukat joka kerroksella kiertäen, en vain joka toisella. Oli helpompi muistaa niin. Kantalappuun neuloin vähemmän kerroksia, koska kirjan kuvissa sukkien kannat näyttävät kaikelta muulta ku istuvilta. Kärkikavennukset ovat mallia säde- sellaisina kuin ne koulussa opetettiin. En vain tykkää kiilakavennuksista, ei kenenkään jalkaterä ole sellainen laatta.

Ihastuin Retro Ribbeihin muistaakseni nähtyäni Terhin äidilleen neulomat sukat. Ja kyllä, yksivärisessä langassa tuo pintaneule tulis paaaljon paremmin esille. Nyt menee vähän hukkaan. Niin ja kauheesti nurjia silmukoita näissä muuten oli. Mut tykkään silti.

Pikkuiset sukat tein heti jämiksestä. Niin pitäis aina malttaa tehdä. Jämille siis jotakin.

Wednesday, April 02, 2008

Jatan Pinkuvaaran ja Villapeikon Pink Pantherin perässä ja Tikrun Vihervaaran ohjeella..Hattaravaara!

Lanka: Novita Mambo, menekki vajaat 900 g
Puikot: 5 ja 5,5 mm

..aurinko paistaa suoraan silmään.

Ihastuin malliin heti Tikrun Vihervaaran valmistumisen jälkeen ja tulostin ohjeenkin (onneks!) heti sen ilmestyttyä. Sitten koko juttu jotenkin unohtui. Vuoden vaihteen jälkeen metsästin vaaleanpunaista Mamboa vähän sieltä täältä, kun kuulin sen olevan alessa ja ehkä poistumassa. Kun kilon paali sitten saapui, se joutuikin yläkaapin uumeniin piiloon, kunnes odotettu kevätloma koitti. Viime keskiviikkoillasta sunnuntai-iltaan tikutin niin ankarasti, että vasemman sormen päällä on vieläkin punainen kovettuma. Maanantaina ostin napit ja tänään sain neuleen ekaa kertaa niskaan.

Ohje oli kiva, nerokas ja neulomistahdista päätellen jopa addiktoiva. On ihan mielettömän hieno juttu että ohje tulee VK:hon. Muoksiminen takkimalliseksi ja yhtä kiehkuraa pidemmäksi kävi yllättävän helposti. Ainoita kriisin paikkoja oli palmikkopuikon katoaminen (löytyi lankakerän sisältä sen jälkeen kun puol huusholli oli käännetty ympäri), pieni virhe ohjeessa (olin tulostanut eka painoksen, mut sain onneks nopeasti apua @lla) ja solmut, joita oli joka saamarin kerässä - ja parhaassa kaks.

Pelkäsin että mallin pidennyksen myötä tuollainen palmikkokiehkura asettuis just sopivasti pepun pyöreimmän kohdan päälle ;) Pääkin näyttää hupun alla ihan tsernobylilaiselta, kun on saparot alla.