Wednesday, November 28, 2007

Voi persus kun on aika tylsää neuloa vaan joululahjoja eikä mitään kivaa saa itelle, viuruti-viuruti. Keksin kuitenkin valita lahjuksiin niin kivoja lankoja, että neulominen on sen puolesta ihan mukavata.

Ensin mutkikas huivi eskarihepulle, jonka mielestä kaulurit ovat kuulemma ihan lapsellisii.
Malli: Meandering Stripes Lynne Barrin kirjasta Knitting New Scarves
Lanka: Austermann Bambou Soft, 100 g. Unelmanpehmoinen bambumerinovillasekoite (35/65%) VillaMokasta
Puikot: 5 mm
Kuvaa muokattu härskisti, jotta huivin rakenne tulis edes jotenkin esiin.

Syster tilas suvun neulovalta joulupukilta piiitkän, lämpöisen ja kutittamattoman poolon. Yhdessä hiplasimme langaksi Sandnesin Alfan, pehmoisen ja kevyen villa-mohairin (85/15%) Värin minä sain päättää, kunhan se on turkoosi tai ärtsy vihreä :)

Malli: Paljon omasta hatusta, vähän Novitaa apinoiden
Lanka: Sandnes Alfa, menekki 550 g
Puikot: 6 ja 7 mm (Tippille vilkutukset ja kiitokset halonomaisten sukkispuikkojen lainasta)
Tän tapainen neule maistuis varmaan mullekin.. Ja naamari ei oo ikuistamis- saati julkaisukelpoinen enää tähän aikaan päivästä :)

Seuraavaks villasukkia ainakin neljässä eri koossa - vaikkapa Elisan ankean langaton joulu -mainoksen tahtiin, jota Ripsukin kauhisteli.


Sunday, November 25, 2007

Puikoilta pääsi joululahjaneulomus pakoputkilangasta (silkkiä/villaa). Lanka sai mun suussani näinkin viehkon nimen kaamean katkunsa vuoksi; epäilin sen matkustaneen viime viikonloppuisille messuille auton pakoputkessa. Huuhteluainekylpy auttoi sekä hajuun että aavistuksen karheaan tuntuun.

Malli: Shetland Triangel kirjasta Wrap Style, ihan ohjeen kokoisena tehtynä koska ajattelin että lakanan kokoinen huivi ei ole enää juhlava vaan lähinnä koominen jos pienikokoinen immeinen kompastelee siihen
Lanka: Iona PiikkoPirran ständiltä, menekki noin 25 g eli kerästä tulis vielä toinen samanmoinen
Puikot: 5 mm bambupyöröt

Sen voi kiinnittää myös tällaisella, paitsi että tätä en raaski antaa lahjaksi.
Löysin ihanan hakaneulan (ja vähän muutakin..) VillaMokasta, ihanasta neulekahvilasta jossa poikkesin eilen huikaisevan hauskassa seurassa. Miksei Tampereellakin voi olla Mokkaa..?

Sunday, November 18, 2007

Havainto I: Ohut Pirkka ei huovu läheskään yhtä kauniisti kuin Tove, sillä Pirkka huopuu itseensä, menee käppyrälle ja kaikkea muutakin inhottavaa.
Yks joululahjomusneulomus on kuitenkin valmis.
Ohje: Ilun En Pointe -tossut

Havainto II: Sysimetsän Käsinvärjätty lanka 50 g on uskomattoman pehmoista ja riittoisaa
Tumput 3 bambusukkiksilla ylösalaisin ja silti jäi vielä Calorimetry-inspiroituneeseen pantaan. Kerrankin mulla on mätsäävä setti eikä kaikki muuten vaan saman värin eri sävyjä.

Havainto III: Myslisämpyt ovat njam

Havainto IV: Eput rokkaa, mutta ikääntyneempi ja hyvin humalainen kanssayleisö vähän verottaa elämystä.

Friday, November 16, 2007

Messuttu on taas..

Tehääs eka katsaus viime vuoteen.
- Kipuapu = keskeneräinen lämmike
- Arjango ja honkarinteeläinen ovat yhä vyyhdeillä..
- Alpacama on huivike ja
- kepulaislanka Greenday

Tänä vuonna mukaan läks..
- Kettle Dyed Pure Wool Lace Yarnia (ihanainen pinkki vyyhti vasemmalla) Lankakaupasta
- Käsinvärjättyä lankaa (punakirjava vyyhti päällä) Sysimetsästä
- Petroolia Merino Oroa PiikkoPirralta, tätä palasin vielä ovelta hakemaan
- Kipuapua
- Silviaa Wetterhoffilta (joo-o kesäisetkin silkkivillat on neulomatta)
- Silkkiä ja villaa (luonnnonvalkoinen Iona) PiikkoPirralta
- Juulibugia Brinkkalan Outolinnun ständiltä
- Honkarinneläinen pinkki suomenlampaanvilla muutti jo kaappiin viimevuotisen kaveriksi, vaikka myyjä sanoikin että mun pitäsi välilläneuloakin eikä ostaa vaan
- sekä läjä puikkoja ja valaistu pinkki koukkunen Priimasta, lupasivat muuten petrata nettikauppansa ylläpitoa..

- Ihanainen huivikirja oli Hobboksilla edullinen
- Levyt rismasta (asiakasomistajaviikonloppuna - 15 % ;) - ja pitäähän ne piisit opetella ennen keikkaa ;)

Kiitos taas kaffittelu- ja shoppailuseurasta Kirsille ja assistentille, Tippille, Karoliinalle, JohannaH:lle, Jattalle, Vilmalle ja Sadulle. Tarjaan, Jaanamaahan, Maartsiin ja Päiviin oli myös kiva törmätä. Nyt sohvalle paijaamaan uusia kavereita -->

Monday, November 12, 2007

Melkein tiimipipot
Pipotehdas on startannut taas. Käsittelyyn pääsi runsas kaksi vuotta (piti oikein tarkistaa, joo-o) sitten ostetut OnLinen Kaschmerinot, joista jo silloin lupailin luksuspipoja.
Oikeanpuoleisen tein ylhäältä alas ja vasurin Novita 1/03:n useita kertoja hyväksi havaitulla ohjeella, jonka kuvatekstissä lukee "David Beckham -tyyliin" :)

Pitäs varmaan alkaa koht laatia listaa joululahjuksista, ettei tuu paniikkia...

Tuesday, November 06, 2007

Mua vaaleanpunastututtaa taas pienen tauon (minkä?!) jälkeen.. Hissin peiliin vilkaistessa alkoi itseäkin naurattaa omat asustevalinnat, ku pipaa, huivia, kämmekkäitä, joogamattoa, kumisaappaita ja kehyksiä myöten kaiken pitää olla vaaleanpunaista. Vähän aikaa sitte valmistui tällaiset..

Ohje: Siren Rinsessat Ullasta 3/06
Lanka: Novitan Wool se naistenpäivälahjus :)
Puikot: 3 mm
Pakko oli taas vähän sooloilla; kämmenpuolet ja peukut on sileää. Vähän kutittavat, mut muuten ovat aivan ihanat. Ja koska ovat lahjuslangasta, ni näissä lämmittää tietty villan ohella ajatuskin <3

Sunday, November 04, 2007

Tää on niistä valkoisista rojekteista se josta piti loppua lanka. Juu loppu ja ihan kesken.
Kipuapuista lämmikettä tulollaan siis olkapääleikkaukseen jonottavalle isukille. Upside-down jotta tulis oikeanmittainen. Parantaisikohan tää niskan ja selänkin sitte..? Lankaa pitäs saaha lissää viimeistään messuilta.

Bumerang jatkaa uskollisena mannekiinina. Tää on valkoisista objekteista se joka piti kursia kokoon. Ja nyt ymmärrän miks vetkuttelin..
Starsky jäi ilman banaanipuu-kuvioitaan, sillä ne olisivat jääneet pienimmässä(!!!) koossa kädentien muotoilujen alle ja se näytti toosi rumalta. Pienimmästä koosta huolimatta nutusta tuli hillitön säkki ja ajattelin tyrkyttää tätäkin joulupukin konttiin tai vaihtoehtoisesti lahdata takaisin lihoiks koko neuleen, sillä luonnonvalkoinen Isoveli on aikas ihanan muhkea lanka.

Ja viimeisenä valkoisista se, joka vaati malttia istua persuuksillaan:
Neuletapaamisessa pari kaveria kyllä koitti sanoa, et eikä olis aika alkaa jo kavennukset. Jep, jep. Pipa vähän venähti kun vilautin sille höyryrautaa kurittomimpien silmukoiden tasoittelemiseksi. Vakuutin armakselle, että sitä voi ihan hyvin rytätä vähän tuollai niskanlämmittimeksikin. Lankana Vuorelman Veto.

Kaima-lanksut loikkasivat eilen puikoille..
..ja jalostuivat parissa tunnissa lämmikkeeksi työkalenterilleni. Vähän viurottaa, mut nytpä tiedän mitä tehdä puuvillaisessa kesäversiossa toisin :) Joo-o, esim. armaksella on työmenot kommunikaattorissa, mutta mulla on vielä tällainen aataminaikainen ajanvarauskirja. Enkä mä aio luopua siitä ikuna :)

Jos kaikki yllä esitellyt ovatkin vähän sinnepäin, ni puikoillapa onkin - yllätys, yllätys - Novitan kampanjalanka Tiinaa, ja siitä tulloo aivan ihana musta neuletakki. Nih. Ihania tällaiset piitkät, löysät pyhät.