Wednesday, May 30, 2007

Älä hannaa

Go go, no apologies
Not my ideologies
Pitsinuttu pussi-tenneseestä (etäistä sukua pussikaljalle) ei toiminutkaan. Ei myöskään rooibos-tee, vaikka kampaajalla just luin et moni maitokahvin kittaajakin diggaa siitä. Kahvin juominen on masun piippailun vuoks vähentynyt, mut kivaa korviketta ei oo oikein löytynyt. Niin ja kampaaja.. Löytyi ihminen, joka ymmärtää ytimekkäät ilmaisuni "tahtoo vaaleempaa" ja "ei taho enää otsatukkaa" - ja vieläpä samanaikaisesti, jei!

I take what I wanna
And I go, you go, we go, let's go. Go go
Josko pienet gasoliinit ja petroolit lääkkeeks neulekrappeen. Lanka haalittu muinoin Tupasvillan Palmikkoneulehuppari mielessä, muki sen sijaan heräteostos tehtaanmyymälästä. Petroolia Teemaa - saatavilla kuulemma vain tän hetken, ja bim, sitä ei enää ole.

Jaahas ja fontti ellää ihan omaa elämäänsä. Go go vaan sillekin :)

Monday, May 28, 2007

Verigreippisukat...

...valmistuivat neulo-pura-neulo-pura taas -episodin päätteeks. Toiseen riitti onneks ihan kertaneulominen.
Ohje: RPM, Knitty Summer 06
Lanka: Regia Cotton Surf Color (villaa/puuvillaa/polyamidia 41/34/25) Saatu muinoin Kirsiltä, kiitoksii.
Puikot: 2,5 mm
Ohjeesta tais taas loppu viimein tulla vaan mallineule ja silmukkamäärä, kantapäät on kesäkaffilassa ulkomuistista (=kavereilta neuvoa vonkuen) neulotut tiimalasit ja kärkikavennuksiksi sopi miust parhaiten nauhakavennukset. Ihan kivat ovat :)

Saturday, May 26, 2007

Tuhnusukat

Tarja värjäili taannoin 7 veljestä Jättiraitaa upealla menestyksellä. Tuosta innostuneena meidän pyykkikoneeseen sujahti pari vyyhtiä, sukkahousut ja muistaakseni ruskeaa Nitoria. Lanka tuppas huopumaan ja sävymualimakin on melko tuhnuinen. Ihan käypäset sukat tuosta silti syntyi. Keksin jo kelle ne annan :D

Thursday, May 24, 2007

"Aina ei voi onnistuu..

...ei edes joka kerta." Muistatteks tuon Hugon ärsyttävän hokeman?

Täydellisen langan (Knitpicksin Sock Memories) ja täydellisen ohjeen (Retro Rib Socks) summa ei oo aina täydellinen neule, ikävä kyllä. Lanka ansaitsee jonkun muun mallin - kuka sanoi, että ihanasta merinovillasta pitää tehdä sukat, jos langan nimi on sukkamuistot?? Ja malli tulee ehkä paremmin oikeuksiinsa vaik jossain kivassa yksvärisessä langassa..

Wednesday, May 23, 2007

Munakennon metamorfoosi

Malli: Shetland Triangel Wrap Stylesta
Lanka: Liukuvärjätty virolainen jostakin Tallinnan matkamuistopuodista, menekki 250 g
Puikot: 4,5 mm bambut
Muuta: Body-chartia toistettu ohjeen 8 toiston sijaan 18 kertaa. Lopussa värinvaihdot alkavat olla ikävän nopeita, kun kerroksella oli yli 400 silmukkaa..

Aika kiva torkkupeitto, kun siipiväli on noin 280 cm.. :)

Tuesday, May 15, 2007

Oho

...mikä täräys tää kuva :D
Siinä poseeraavat siis pikkuiset virolaisesta sukkalanka Matchista Riikan ohjeella neulotut tossut ja Ikean vauvanpeitto. Nämä sai opiskelukaverin pikkumies tuossa äskettäin. Kuva oli otettava lennossa ennen kyläilemään lähtöä :)

Monday, May 14, 2007

Mikäs munakenno siitä tulee

Viimeaikaisten neulomusten jäljiltä jäi polte karheaan liukuvärjättyyn villaan ja pitsihuiveihin...
Onneks kaapista löytyy materiaalia ja kirjahyllystä ohjeita :) Shetlannin triangeli (Wrap Stylestä) alkaa olla ohjeiden mukaisessa mitassa, siis 14 kerrosksen reunakaaviota vailla. Kerä on kuitenkin edelleen tuollainen kaalinpää, joten kaippa se on paree jatkaa..

Sunday, May 13, 2007

Lahjuksia, vihreää ja ruokaa

Edith-täti poikkes vain lataamaan nuo kuvat uusiks, kun olivat hukkuneet.

Viime aikoina on tullut neulottua ja saatua valmiiksikin lähinnä lahjuksia...
Niistä kuitenkin vain vilautuskuvia kunnes ovat saajillaan.

Pitsiä silmän kantamattomiin (alla ihkupihku pinkki pyyhe ;)
Kun on kerta juhlia luvassa, niin silloin tarvii itsekin juhlahuivia. Omaksi asuksi valikoitui Rilsin silkkimekkonen, joka kaipasi kaverikseen tietty arvoistaan huivia. Menitan Kid Silk Haze valikoima kuulosti puhelun perusteella onnettomalta, joten plan bee kehiin. Siispä Sublimen mohairia sitte, malli tälläkin kertaa Swallowtail Shawl.

Viime syksyn käsityömessuilta tuli jostain käsittämättömästä syystä ostettua Pirtin kehräämön karstalankaa. Kepulankaa, totes kaveri. Sit ilmestyikin syys-Ulla, jossa oli langalle oikein ohjekin. Pitihän se sit (runsaan puolen vuoden harkinta-ajan jälkeen ;) tehdä:
Malli: Tikrun Greenday
Lanka: Ihan ohjeen mukainen Pirtin kehräämön karstalanka
Puikot: 4,5 mm (nekin ihan ohjeen mukaan!)
Muuta: Kiva, selkeä ohje ja hurjan kivanmallinen lopputuloskin. Langan vuoksi ei vaan yhtään mua. Kepun sijaan olo on hyvinkin vaihtoehtopuoluelainen :D Etukappaleen värinvaihtokohdat erottuu tuossa molempien rintain yläpuolella rumasti. Mut jostain toisesta langasta, miksei..

Neulomusten ohella oon huseeranut tällä viikolla ihan ennätyspaljon kyökissä. Kokkailu ei oo koskaan ollut mun juttu, leipominen ehkä vähäsen. Tuotosten maku ja varsinkin ulkonäkö on ollut hyvinkin vaihtelevaa, mutta kaikkien perheenjäsenten on ollut aina pakko maistaa. Voi mun pientä mammaanikin, kun se kerran nakersi tekohampailla jotain kivikovaa cookieta eikä millään meinannut luovuttaa vaikka nauraen totesin, et mamma hei ei sun oo pakko. *vilkutuksia pilven reunalle päin tänään ekana äitienpäivänä ilman sinua mamma*
Äitykkä on emäntäkoulun käynyt ja "aina" hellan äärellä, pikkusysteristä kehittyi kotsantunneilla ihan huikean hyvä kokki ja armaskin on ihan pettämätön piffinpaistaja. Mun tuotokset vaan on aina jotenkin.. Mut ainakin nää on takuureseptejä: bataattisosekeitto, rapea hunajaleipä (kuudenneksi alin resepti omin modauksin) ja rosepippuribroileri. Onnistuminen jollain ei-niin-omalla alalla on ihan mieletön fiilis :)

Sunday, May 06, 2007

Soak for at least 20 minutes...

Vaalea, pehmeä ja herkkä on puolentoista päivän armottoman neulomisen jäljiltä valmis, märkä ja lampaanhajuinen. Siniset suirot ovat pingotusta varten pujoteltuja lankoja.

Niin neulomisten ku muunkin suhteen on joteensakin saamaton olo. Ideoita olis taas kuin luteita (minne se slogan muuten mahtoi kadota uuteen bloggeriin muuttamisen yhteydessä..?), mut mitään ei saa aikaseks. Kahtelin tuossa Punaisen langan uusinnan. Tuntui hyvältä kun Laura Honkasalo sanoi, että kuka sen määrittelee ettei esimerkiksi käsillä tekeminen ole yhtä arvokasta kuin joku "oikea" työ, josta maksetaan palkkaa. Viisas nainen, nätti nimikin :D


Wednesday, May 02, 2007

Hups...

...millaisia kevätkukei mein matolle oli pitkän vappuviikonlopun aikana kasvanut. Juuh, mopo vähän karkas Novitan nettipuodin kevät-alessa... Yhtään ei tullut viikonloppuna neulottua... Grillaaminen oheistoimintoineen näytteli pääosaa, tulipa uituakin Airistolla.