Monday, March 26, 2007

Terveisiä pöndeltä

Viikonvaihde vierähti taas kotomaisemissa. Isäukko teloi käpälänsä pari viikkoa sitten, joten halkohommiin tarvittiin talkooporukkaa. Isäntä ite toimi luonnollisesti työnjohtajana :)
Tilauksessa oli myös kipsinsuojus, koska valkoinen kipsi on kova likaantumaan "hommissa". Hmph, mitäs hommia se sairaslomalainen tekee...? Langaksi vaan ei kelvannutkaan mun seiskojen jämät, piti olla jotain "kevyempää" lankaa ja tummana kiitos. Sainpas syyn testata Novitan Bambua.















Kovin oli halkeilevaa ja kolmosen puikoillakin oli vaikeuksia saada napakkaa jälkeä, mut siinä se ny on. Jou.















Etelän lämmössä oli jo tällaisiakin.

Thursday, March 22, 2007

Vaalishaali ja flamingon oksua

Kun allaolevan postauksen napit (en oo vieläkään muistanut ottaa yhteyksiä tuohon Hannele Hämäläiseen) oli kiinnitetty kahdesti, piti vaalien vahtaamisen ajaksi saada jotain tekemistä.

Ostin viime vuonna Turun Käsityömessuilla Ninniltä pari kerää ruskeaa alpacaa "ihan vaan muuten vaan". Monesti oon harmitellut, et eihän kahdesta kerästä oo oikein mihinkään. Onneks Neja sitten esitteli miten kaksi kerää (ruskeaa ;) alpakkaa riittää Flower Basketiin, ni käyttötarkoitus oli sillä selvä. Mielenkiintoista, että mallikuvio oli ihan riittävän aivoton vaalitulosten seurailuun, mutta hiukan turhan haastava eiliseen neuletapaamiseen. Mitä siitä pitäisi päätellä...?

Lattialla retkottaa pahasti vaiheessa oleva kietsu. Näyttää ihan flamingon oksulta. Hinku tuhota tämäkin puoli kiloa oli niin kova, että kappaleet valmistuivat seiskan puikoilla muutamassa päivässä. Minne se into sitten hukkui, kun piti ryhtyä kappaleita yhdistelemään... :)

Josko tänään samalla, kun jännittää popprinsessojen puolesta, että näyttävätkö ne rokkikukoille mistä tiput pissii.


Sunday, March 18, 2007

Bulkyt valkoiset kaapelit

Olipas nopeatekoinen tuote :)

Ohje: Bulky Green Cables by Glampyre
Lanka: Novitan muinainen Pop (30 % villaa, loput keinokuitua), menekki vähän vajaa puoli kiloa
Puikot: 8 mm, ohjeen vastaisesti koko neuleessa
Muut modaukset: Silmukkamäärät ei mun mielestä täsmänneet (luo x silmukkaa, lisää y silmukkaa, sinulla on nyt y silmukkaa - paitsi et ei oo), mut en antanut häiritä. Hihat ovat ylipitkät eikä niissä ole joustinneuletta niin kuin ei helmassakaan. Myös helma on pidempi ku ohjeessa.
Napit: Samoja Hannele Hämäläisen keraamisia mitä JennyF:lla ja Jatalla on nähty, saakohan näitä muualta kuin messuilta

Kiva, tykkään, tykkään! Olen ihna ihastunut näihin upside down -malleihin, miten olis seuraavaksi Buttony Sweater, Kikokin tekee sitä.

Saturday, March 17, 2007

Vaiheessa...

...ja ihan väärään vuodenaikaan - näin muhkea neule nimittäin. Ihan oikeaan vuodenaikaan sen sijaan iski ihan rehellinen kevätflunssa. Kurkku on ollut kipeä pian viikon, nenä on melkein irti niistetty ja lämpöäkin on vaihtelevasti. "Virustautia" oli kuitenkin lääkärin ankara tuomio, pöh.

Salaiset sukat alkavat olla hyvällä mallilla ja sukkamaniaa tuntuu muutenkin olevan liikkeellä, niitä siis ehkä seuraavaksikin...

Sunday, March 11, 2007

Kuulumissii...

Ostin melkein vuosi sitten Kirsiltä puoli kiloa luonnonvalkoista poppia. Kotiuduttuani shoppausreissusta menin ja ostin armaksen uudella sampopankin visa electronilla Glampyrelta neuletakin ohjeen. Jostain syystä nuo kaks eivät ikinä päätyneet samaan kaappiin neuletakkia munimaan...

Nyt vuotta myöhemmin lainasin kirjastosta Viva Ponchon, ihastuin palmikkoponcho Eleanoriin ja tikuttelin sitä autuaana tajutakseni kolmannen kerän kohdalla ponchojen olevan ihan passé ja so last season, jotenka purkuun. Josko se palmikkoneuletakki sittenkin... Mitäs tosta, jos pop klahjaantuu jo neuloessa, kirjoittihan mustalammaskin et Cameronin neuletakki Holidayssa oli oikeasti käytetyn näköinen.

Naistenpäivänä mua lahjottiin kukkain sijaan kerällä vaaleanpunaista lankaa. Se oli kuulemma näyttänyt kaupassa minulta <3
Puikoilla näyttää parhaillaan tältä, enempää ei voi näyttää sillä osallistun Salaiseen Sukankutojaan :)

Mitäs muuta... Perjantaina selvis, ett elämän eka kunnon kesäloma käsittää kahta päivää vaille koko heinäkuun. Kukapa olis uskonut että sijaisen lomatoive menee läpi.. Joka tapauksessa jee :) Tänä viikonloppuna oli tarkoitus olla vähempi pyjamassa ja enempi kulttuurimenoissa. Paavo 1,5 jäi kuitenkin teknisen häirän vuoks näkemättä ja 15e maksua vastaan sainkin nauttia ammattiliiton vuosikokouksen ja työkavereiden seuran lisäksi aiotusti kaksista kaffeista, yksistä muonista ja vielä runsaan 20 egen "toimintarahasta", kun lippujen hinta palautettiin, hih. Tänä päivänen The Queen sentäs tuli kahteltua hyvässä seurassa, vaikka näin siitäkin jo unta että unohdin koko menon.


Sunday, March 04, 2007

Luolatakki

Ohje: Cavern Cardi, Cosmicpluto
Lanka: Novitan kampanjalanka Olivia (70 % bambua/30 % polyesteria), menekki puolisen kiloa. Novitatakuu iski kolmessa viimeisessä kerässä, kun jokaisessa oli solmu - jäämme seuraamaan nukkaantumisominaisuuksia :)
Puikot: 4,5 mm bambupyörö ja -sukkikset

Muuta mukavaa:
Ihana kesäneuletakki ja miten se mätsääkään pellavaiseen hamoseeni :)

Ikuna ennen en oo kuvitellut mun habojen olevan millään lailla ylikehittyneet, mutta tehdessäni hihoja ihan ohjeen mukaan tuli epäileväinen olo.. Siispä kerroksia ennen kavennuksia on ohjeen 12 kerroksen sijaan 36 ja hihojen kavennukset on tehty joka 6. kerroksen sijaan joka 8. Toivottu väljyysvara saavutettu.

Kiinnityssysteeminä on toistaiseksi tyylikäs bambuinen sukkapuikko varsinaista visiota ootellessa :) Tarkoitusta varten hankitut satiininauhat eivät tuntuneetkaan hyvältä idealta, kun huomio muutenkin tuntuu kiinnittyvän juur tuohon kohtaan, johon koitan seuraavalla kerralla muistaa tehdä napinläven. Uhoava Gnukin oli pohtinut omia parannusideoitaan samaiseen nuttuun - ja hänen kiinnityssysteemi vaikuttikin varsin kivalta.

Hentoisen roosa värisävy oli kaupassa kiva ja omassa hämärässä sohvannurkassakin varsin tuttu ja mukava. Torstaisessa neuletapaamisessa stokkan kahvilassa ja lauantaina nappikaupassa se alkoi kuitenkin ilkeästi muistuttaa maksamakkaran ja mummokalsareiden sävymaailmaa :(

Langanpäiden päättely ja neuleen sekaan jemmailu ei oo milloinkaan ollut mun vahva puoli, ja siksi oonkin koittanut sulloa ne jonnekin saumojen kieppeille, tai pyörönä neulottaessa jonnekin joustinneuleiseen tms. kohtaan. Koin kuitenkin ahaa-elämyksen lukiessani Tuulian ohjeistusta. Mut ei, en mä onnistu päättelemään langanpäitä nurjalle niin hienosti, ettei oikealta puolelta pystyisi näyttämään että kas tuossa :( Toivottavasti harjoitus tekee mestarin.

Ps. Kun valmista neuletta kostutti ja sen jälkeen näytti sille höyryrautaa, ni tuoksu muistutti epäilyttävästi vauvan vaippaa. Käytettyä sellaista. Elkää peljästykö, jos teidän bambulangallanne on samoja ominaisuuksia :)


Sightseeing

Raglana oli bongaillut Lace Stylesta lainattuja kuvia mm. täältä, täältä, täältä ja täältä. Yllä mun lempparini, joista oikeasti toteutukseen pääsee ehkä Katharine Hepburn Cardigan (alhaalla keskellä). Tytteleiden poseerauksesta tulee kyllä vähän Miehen työn traileri mieleen... :) Mut loisto-ostos, voin suositella.


Favorite Socksista skannailin vain sisällysluettelon, kyllähän työ tiiätte jotta nättejä ovat :) Kirjasta voisi neuloa melkein kaiken. Joskus. Ainakin yhteen kertaan - mut mitäs sitä parittomilla sukilla :)

Neulontaa kera kellien onkin sit ihan jotain muuta -osastoa... Yllä mun lempparit. Toimisikohan iänkaiken vanha läppäri paremmin, jos se saisi välillä lämmitellä tuollaisessa palmikkobägissa? Maistuisikohan olut paremmalle, jos sen verhoaisi villaan? Ja mopon kiillotusrättejä meillä tarvitaan ehdottomasti keväällä kun talouteen muuttaa tällainen :)

Saturday, March 03, 2007

Jo on markkinat

Modan toi posti, IK:sta vinkkas Akateemisen lähettämä tekstari ja loput lähetti Adlibris. Eikös Lauren Weisbergerkin kirjoittanut asetelleensa uudet lehdet viuhkan muotoon esimiehensä pöydälle :) Mun kupissa tosin on Cafe Vanillaa, ei Pellegrinoa.

Koska neulominen on ihan selvästikin välineurheilua, mun on nyt pakko suunnata ostamaan 4,5 mm bambusukkikset, sillä 44 silmukkaa (=hiha) eivät mitenkään ylety 40 cm vastaavan kokoiselle pyöröpuikolle. Voi hitsi.