Thursday, March 30, 2006


Hilipaisen huomenissa heti miten töiden jälkeen taas kotikonnuille. Äitee kun on ollut elävä aprillipila jo 50-luvulta asti, lahjotaan häntä tuommoisella konserttilipulla ja ängetään tietty ite mukaan. Ja tuo Neulo Simppelisti läks mukaan Akateemisesta, en oo vielä paremmin perehtynyt.

Kivoja viikonloppuja, elkää liukastuko!


Wednesday, March 29, 2006

Sukat valmistuivat ripi rinnan ja yllättävän nopeasti. Eilen nykersin molemmat kantapäät ja pari hassua kerrosta joustinta ja tänään päättelin ruokaa laittaessa langanpäät.

Nyt vaan toivotaan et äiti tykkää eikä ihmettele et mitkäs nää on :)
Kiitos muuten kaikille lankaa (ja spagettitöhnää) ihanasti kommentoineille, se "älkää vaan klikatko" oli kyllä ihan tahallinen läppä.

Oon yleensä huipputäsmällinen tai mieluummin pari minuuttia myöhässä kuin ajoissa, mutta tälä kertaa oon tosi ajoissa liikkeellä:

tai sitten kirjastolla kestää ennätys kauan hankkia ja laittaa uudet kirjat lainauskuntoon...

Kuvia kivoimmista neulejutuista

Pysyisköhän tällainen pipo päässä..? (Huovutettu Tovesta)


Jaaha, miksei tähän oo ohjetta?! Tällainen pääsis meidän kuusen alle muuten välittömästi :)


Mun ihananihana Lanett taitaa tietää miksi se haluaisi isona. Ystävyyden unisukiksi tietty.


Voiko naisimmeisellä olla ikinä liian monta kivaa kassia? Noup.

Monday, March 27, 2006


Kauan kauan kaapissa marinoituneet Kool Aid -värjäillyt langat alkoivat tänään ihan yks kaks kiljahdella kaapista haluavansa puikoille. Otin käsittelyyn sen rumimman (kuvassa alimpana) ihan mummovärisen ja voilá, hänestä on tulossa kaksi toe up -sukkaa. Ajattelin että haluan käyttää tän ruman langan viimeistä senttiä myöten ja siksi vaivauduin opettelemaan uuden tekniikan, joka olikin sit ihan helppo. Tänksi Kristelille hyvästä ohjeesta.

Niin ja lanka osoittautuikin sitten ihan kivanväriseksi. Wow, yej ja jibaa! Uhkun ylpeyttä itse värjäämästäni langasta. Tältä varmaan tuntuu ylpeästä äidistä :)

Blogikierroksella törmäsin vielä kaiketi Tuulian organisoimaan ja Katrin markkinoimaan mahdollisuuteen tilailla tuotteita KnitPicksistä suoraan Tampereelle. Voe himpura, mitä mä nyt teen?!

Ps. Älkää hyvät ihmiset klikatko kuvaa isommaksi, joku on syönyt just tuossa kohtaa pöytää spagethia - ja jättänyt näköjään ihan kauhean klähmän jälkeensä.

Sunday, March 26, 2006


Trikoo-Putkiksesta pukkaa kovaa vauhtia tällaista...


Moda köllöttelee siellä pohjalla ikään kuin mittakaavaa ilmaistakseen. Neulevermeiden säilyttämiseen tarkoitettu kori olis siis tulollansa. Ajattelin, jotta sen vois sitten parkkeerata sohvan viekkuun hengailemaan. Kehittelen koppaan jotain väliseinärakenteita tai sisätaskuja, jos jaksan. Koppaa vois siten olla helepompi pitää järjestyksessä.

Aloittelin perjantaina Notting Hilliä kahtellessa Toveisia tumppusia. Edelliset Tove-tumppunihan eivät tahtoneet huopua millään. Tällä välin oomme kuitenkin vaihtaneet pyykkikonetta, jotenka aattelin varmuuden vuoks tehdä tällakin kertaa reilunkokoiset, jos uusi kaveri Electrolux onkin supertehokas huovuttaja.

Eilen vuokra-Lentäjää (mistä hyvästä sekin ne viis Oscaria sai?!) katsellessa kävi sit niin onnekkaasti, et lanka otti ja loppui kesken. Ohje on siis taas Modasta 6/05 ja koko lasten 140. Uppiniskaisesti ostin vaan kerän, vaikka ohjeessa lukee 100 g... Mites te muut Tove-tumppuja neuloneet, riittääkö teille yks kerä naisen kätösen kokoisiin lapasiin? Mistä hatusta ootte silmukkamäärät tempaisseet? Ja ootteko joutununna monteen* kertaan huovutteleen?

*sanavalikoimani ainoa tamperelaista vaikutetta saanut sana

Vihjaisin joskus, että on nuita neulottuja asusteita päässyt kertymään aika runsaanlaisesti... Mursuliina siihen kommentseissa ihmettelemään, että miten niitä säilytetään...

...näin niitä nykyään säilötään.
Aiemmin meillä oli hattuhyllyn päällä neljä koria (yks armaani kahdellekymmenelle pipolle ja loput mulle :), jotka pursuilivat yli äyräiden ja kopsahtivat aina hyllyltä alas ja huonolla säkällä suoraan omaan päähän, kun aamukiireessä koitti nyhtää sieltä jotain huivia. Kiitos Mursuliinan kommentin, muistin omistavani tällaisen roskasaavin näköisen ja päätin roudata sen eteisemme nurkkaa somistamaan. Se olikin sit helpommin sanottu kuin tehty, sillä saavi oli ehtinyt saamaan uuden elämän avoanoppilan autotallissa kukkamullan säilytysastiana. Onneks Fairy, patapata ja riuskat otteet tekevät ihmeitä.

Mut nyt ei haittaa vaikka aamuisin ois kuinka kiire. Käsi vaan syvälle saaviin ja reipas nykäisy. Parhaimmillaan penkomisessa voi saavuttaa jopa saman euforisen fiiliksen kuin Hulluilla Päivillä, kun on kainaloitaan myöten jossain ihanassa alelaarissa ja löytää jotain vielä ihanampaa - paitsi että näistä löydöistä ei tarvitse maksaa mitään. Koskas muuten Hullut Päivät taas on...


Liekkihuivikin on valmis. Se on piitkä ja kapea. Toivottavasti tuollaiset enempi kylpytakin vyötä kuin huivia muistuttavat kaulahuivit on edelleen rendikkäitä.


Langan sain joskus Novitaklubin Neulomon lankavaihdosta (lähetä 200 g itsellesi tarpeetonta lankaa, iskemättömiä keriä, vyötteet tallella, sulle meilattuun osoitteeseen ja jää innolla oottelemaan postia) ja malli on Ullan Aurora. Kavennukset tein samalla slip 2, knit, psso -metodilla kuin Scarf Stylen Zig Zag -huivissa.

Seuraavaks taiteilen jotakin siitä trikooputkesta mitä ostin Käsityömessuilta viikko sit. Kerin eilen yhtä vyyhtiä varmaan kolme tuntia, kun se päätti mennä ihan totaalisen solmuun.


Saturday, March 25, 2006




Oon neulonut Tychusta aina surffaillessa ja tän aamun blogikierroksella se vihdoin valmistui. Tai noh, langanpääthän siitä on päättelemäti, eikä niitä taideta päätellä ollenkaan, koska armaani sanoi näyttävänsä pipo päässä ihan Arafatilta. Siks toisekseen pipa on niin harva, että siitä tuulisi tyynenä kesäpäivänäkin läpi. -Purkuun siis. Mut tulipa kokeiltua... Puikot oli 4,5 bambut, Samosta meni n 60 g (30 g siis molempia värejä) ja malli oli kiva tehdä. Keksin, että tätähän voi skokeilla jostakin itseraidottuvastakin... Onks kellään muuten vinkkejä miten lyhennettyjä kerroksia tehtäessä neuleeseen ei tulis reikiä?

Näin muuten unta tuosta allaolevasta Bettinan neuleesta. Keksin unessani tehdä sen Cool Flammesta. Tää on varmaan eka kerta, kun nään ihan oikeesta neuleista unta. Unissani oon toki neulonut useesti.

Friday, March 24, 2006


Näittekste tän?! Bettinan neuleen äskettäin Krissessä! Fru Tyylikäs on näemmä käyttänyt sitä ennennii, kun tällainen kuva löytyi. Ihan pakko saada -osastoa. Armaani sanoi, et no neulo tommonen. Mut kun sit olis ihan pakko mennä ostamaan lankaa. Ehkä noin puol kiloa pinkkiä tai vaaleanpunaista Kitten Mohairia... *virn*

Mun buy nothing -lupaukseni muuten romuttui tänään ruokakaupassa. Ostin tosin ihan vaan ruokaa (enkä esmes kerätolkulla lankoja tai kassillista vaatteita), mut reilusti yli todellisten tarpeiden ja ihan vaan huvikseen -herkkuja, kun on kerta viikonloppu. Pöh, mää ja mun itsekurini...


Edit
Koska minen asustele mihnään meemittömillä vyöhykkeillä ja satuin jäämään täällä kiinni, ni:
Kiinni jäit!!!

Koska luet tätä tekstiä, se tarkoittaa että sinun täytyy kommentoida. Kommentoi ihan mitä haluat, kunhan teet sen. Laita tämä teksti omaan blogiisi ja nappaa kaikki blogiasi lukevat.


Thursday, March 23, 2006

Pienen Neuleblogin ja Made by Myselfin suurten sukkavertailuiden innoittamana ja siltä varalta että joku pahastui edellisen postauksen Novitan mollaamisesta... Vertailun vuoks mun täsmälleen samanikäiset sukat

Regia Silkistä ja...


Novitan Teddystä, joka ei tiettävästi edes ole sukkalanka.

Molemmilla on hipsuteltu ihan vaan kotioloissa (ei edes työkengät jalassa!) ja vähän ehkä potkittu peittoa öisin. Et simmottis. Aina ei voi voittaa.

Muutama muu sanoikin jo kaiken oleellisen, mutkun mun pitää aina saada sanoa se viimeinen sana, niin...

Kansikuva oli yllättävän lupaava - kesäiset, pastellisetsävyt me like. Ja tuollaisia pompulakoruja näkee kaupoissa nyt eikä pari sesonkia sitten.

Samoja ideoita kuitenkin kierrätetään ihan entiseen malliin...


Nämä näimme viime lehdessä...


...ja nyt mallia on vähän muunneltu ja voilá, saimme uuden neulemallin.


Nämä puolestaan näimme Kesä 2005 -lehdessä...


...ja nyt näemme ne uudelleen Kesä 2006 -lehdessä. Tällä kertaa vain tämän kauden uutuuslangasta toteutettuna, jota ei btw saa vuoden kuluttua varmaan enää mistään.


Ois voinut yrittää saada nää topit edes näyttämään istuvilta, vaikkei ne sitä oliskaan...


Nää asusteet olivat ainoat, jotka hotsittivat edes vähän. Paitsi et Novitalle tiedoksi, ettei tarvii olla kovinkaan kokenut konkari keksiäkseen itsekin jotain tällaista. Meillä kaikilla ei "mummi tai äiti tee vaikeimpia juttuja". (Lainaus pääkirjoituksesta, joka ei muuten soimannut neulovia nettiyhteisöjä - pisteet ja pieni aalto Novitalle :)

Ensin oli The Verkkoponcho, joka toteutettiin vuorollaan kaikista Novitan markkinoilla olevista langoista.

Nyt saamme Taikajakun - ja sen about kymmenen erilaista versiota. Thanks.


Tää oli ihan kiva. Tätä lankaakin saa varmaan jo loppukesästä jonkun halpahallin poistolaarista.

-Miten saadaan nätti ja hoikka tyttönäyttämään pökkelöltä?

Vast: ks yllä.


Mainostaisitko Sinä lehtesi seuraavaa numeroa kahdella ainaoikein neulotulla huivilla? Hei oikeesti Novita, yrittäisit edes. Amen.

Niin ja alpacaisen Mistyn strategiset mitat ovat 15 x 150 cm.

Tuesday, March 21, 2006

Todiste siitä, että kyllä mä vielä neulonkin..

Lanka: Dropsin Alpaca, kaksinkertaisena
Puikot: 4
Malli: Scarf Style Misty Garden, joka on nähty tosi monella muullakin bloggaajalla

Sain tänään tekstarin, että terapia/lohdutuspaketti oli tullut perille ja oli oikein mieleinen. Hjuva niin, toivottavasti sillä on oikeesti parantavaa voimaa :) Ninnille vielä kiitokset, kun autoit keksimään mikä lanka parantais parhaiten.

Tein eilen buy nothing -loppukuun lupauksen, joten lankaostoja ei tulla tässä blogissa ainakaan, ööh.. kymmeneen päivään näkemään. Ruoka on poikkeus, sitä saa ostaa jos se nyt oikeesti muka pakkasestakin loppuu. Ajattelin ihan tosissani vetää pussikeitotkin kaapin perukoilta naamariini ennen kuin uskaltaudun edes päivittäistavarakauppojen houkutusten äärelle, niin kauhiaa tää alkuvuoden rahameno on ollunna. Sitä paitsi kaapista löytyy lankaakin ainakin viiteen neulepaitaan tai -takkiin. Se on ny kaikki tai ei mitään.. Toivottavasti armaani käy ostamassa meille ainakin maitoa.. :)

Ai niin, munhunhan iski haastekin.. Siihen osallistuminenhan ei o ostamista, vaiko..?

"Haaste: Tue suomalaisten lasten hyväksi tehtävää tärkeää vapaaehtoistyötä lahjoittamalla rahaa Mannerheimin Lastensuojeluliiton tilille ja/tai lisäämällä blogiisi linkki Miljoona Lapselle -sivulle (http://www.miljoonalapselle.net). Mannerheimin Lastensuojeluliitto ei ole tämän haasteen takana, vaan haaste on yksityishenkilöiden liikkeelle laittama.

Ohje: Kun saat tämän haasteen, tee siitä merkintä blogiisi. Kerro samalla, päätitkö tehdä lahjoituksen Mannerheimin Lastensuojeluliitolle. Jos oma tilisi sattuu olemaan miinuksella, lisää kuitenkin blogisi linkkivalikoimaan linkki Miljoona Lapselle -sivulle. Se ei maksa mitään. Miljoona Lapselle -sivulla julkaistaan linkki blogiisi, kun olet ilmoittanut sivun ylläpitäjille mahdollisesta vähintään 10 euron lahjoituksestasi (ohjeet sivulla). Valitse sopiva määrä tuntemiasi/tuntemattomia ihmisiä ja haasta heidät toimimaan samoin. Linkitä haastamasi ihmiset merkintäsi loppuun ja käy ilmoittamassa heidän viimeisimmän blogimerkintänsä kommenttilaatikkoon tästä haasteesta. Heidän tulee myös kopioida tämä haaste ja ohje omaan merkintäänsä."

Haastan mukaan Susannan, Terden, Johannakoon, Tippin ja Katinkontit.


Sunday, March 19, 2006

Tässä vielä eilisistä löydöistä kauimmin kaivatut, mustat Teema-mukit.

Unohdin postata kuvan eilen. Nää löytyivät siis Humppilan lasista. Se on ihmeen ihana paikka, jonne on pakko poiketa melkein aina ohi kulkiessa. Saman katon alla mielettömästi edullista Iittalaa, Arabiaa, Marimekkoa ja Jounia (waht! tehdäänkö ne etelänaapurissa?), voisko enempää toivoa?! Se sama "sitä on pakko saada" -tauti, joka iskee, kun kuulee et jonkun langan/sävyn tuotanto on loppunut, tulee mulle myös kun kuulen, et jonkin astiaston tai lasiston tuotanto on loppumassa. Jokin aika sitten haalin niin monta isoa Kivi-tuikkua kuin raaskin. Avoappi sanoi, et ne on joskus arvokkaita, kun ne olivat niin vähän aikaa tuotannossa. Niin ja yksi pinkki (ei nykynen vaaleanpunainen!) tuikku piti saada silloin kun niitä vielä oli. Nyt sama tauti yllätti mustan Teeman kanssa ja seuraava tuotesarja, jossa yhden tietyn värin tuotanto loppuu on jo tiedossa...


Viikonlopun ainokainen neuleaikaansaannos on lyhythihainen kietsu serkulle ja puolisolleen koht puoliin syntyvälle pikkuihmiselle. Sukupuoli ei oo vielä varppina tiedossa, joten molemman väristä nauhaa on taas varalla.


Malli: Aina oikein -neuleinen kietaisupaita Erika Knightin Neuleita Kullannupulle -kirjasta
Lanka: Debbie Blissin Baby Cashmerino (pienimpään kokoon menekki reilusti alle 100 g)
Puikot: 3 ja päättelyssä 3,5
Muuta: Etureunat vetävät ihan kauheasti kasaan ja kieroon, pitänee näyttää peijakkaalle höyryä.

Muita aktiivisesti keskenolevia neuleita ovat
-pinkki Misty alpacasta,
-Tychus ja
-liekkihuivi, jost ei oo vielä kuvaakaan.
Ja passiivisesti keskeneräisistähän ei puhuta. Jotkut ovat kirjuutelleet, et eivät julkaise kuvia keskeneräisistä, koska se tietää huonoa onnea neuleen valmistumiselle. Ajattelin kokeilla sitä nyt liekkihuivin kohdalla... Toimiskohan se...? :)


Saturday, March 18, 2006

Tapaturma ja terkkuja messuilta

Sain eilen puhelun, et tääl on sattunut tapaturma, et lähdetkö viemään mua lääkäriin. Säikähdin tietty ihan kauheasti, eikä liiemmin helpottanut, kun avoanoppi jatkoi, et hän nipsautti polvensa ladulla, eikä hällä oo oikein kyytiä. Musta ei ollut taksiksi, kun olin vielä 200 kilometrin päässä, mut messuilta sentään löytyi tänään terapialankoja ja -puikot :) Toivottavasti lääkitsevät nivelsiteitä... muita vammoja polvesta ei vielä ainakaan löytynyt. *koputtelee puuta* et ei löytyiskään.


Messuilta löytyi myös Ninni ja Ninnin/Tekstiiliteollisuuden ständiltä vaik mitä ihanuuksia...

...kuten nää edulliset Alpacat... (suunniteltu jo olemassa olevien vaaleanpunaisten kaveriks...)


...ja tämä Ninnin tuotos. Niin ja Sarikin oli siellä - ja ehti kirjuuttelemaan messuista mua ennen :)


Huono kuva, mut tää riipus mätsäs rannekoruun niin hyvin, et se oli ostettava pois.
(Korun myynneen ständin pitäjän nimi ei oo tiedossa eikä muistissa, mitäs eivät mainosta sitä paperipussukoissaan)


Taas yksi ihana pinkki pikkukassi. Kuinka monta niitä voi olla? -Kuus?
(Taikaviitalta)

Toikalla puolestaan oli tosi kivaa Putkis-putkilankaa...

...tosi kivoissa väreissä... Vyyhtien päällä kellottelee myös vyyhti Camilla-kampavillalanka, joka ehkä joutuu joskus värjäyspataan.


...tää väri on ehkä vähän sisustuksellisempaa kuin tuo pinkki...


Mallilehdykässä Putkiksesta oli virkkailtu tällainen kassi, joka oli messuillakin houkuttimena.


Samaisen mainoslehdykän villa-alpakka ois kans aikas houkuttelevaa.


Ai niin, tällaiset napitkin läks mukaan. Oon monesti miettinyt, että sit joskus jos ja kun saan tehtyä itselleni jonkun oikean neuleen, ni haluun siihen jotku aivan ihanat napit. No nyt olis.
(Hannele Hämäläinen, Pori)

Eilen porukoiden kanssa seurustellessa tuli neulottuakin vähäsen, mut en muistant ottaa siitä kuvaa. Pitäähän sitä jättää jotain jutun juurta huomisellekkii. Muksaa lördagkvälliä kaikille!

Friday, March 17, 2006

Tää lähtis...

töistä päästyään kohti messuja. Moi.

Wednesday, March 15, 2006

Neuletapaamisen jälkeen oli vielä sen verran paukkuja jäljellä, et teki mieli tehdä jotain, Mieluiten tietty jotain ihan uutta. Tykästyin Tychusiin jo silloin, kun se ilmestyi. Armaani puheli joskus alkuvuodesta piposta, jossa olisikin pystyraitoja. Teilasin idean tuolloin, koska en tykkää kirjoneuleen langanjuoksutouhusta. Viime viikonloppuna Knittyn arkistoja selaillessa hoksasin kuitenkin, et Tychusissahan on pystyraitoja ja kun skrollailin ohjetta alaspäin, havaitsin et ideahan on varsin simple.

Eka vartti on jo valmis ja työ näyttää kivemmalle nurjalta. Nyt mietityttää enää et miksen oo tajunnut kokeillä tätä ohjetta aikaisemmin. Malttaakohan sitä mennä koisiin... Ehkä pitää puistella vähän vielä päätään tuolle Conanille...

Tuesday, March 14, 2006

Alamasta inspiroituneena...

...tästä piposta silmukkamääriä apinoimalla... (Novita 6/02, mallina Avellanin Viivi)


...ja tästä sydänkuviot kaappaamalla... (Novitan Nuorisoextra '06)


...syntyi näin kiva pipo.
Lanka on Woolia (molemmat värit vielä merinoista!) ja puikot oli kolmoset.
Tää pipo päässä ei voi olla pahalla päällä, *ilme vähintään muikea*


Myös tohinalla aloitettu jenkkikassi on valmis.
Mandarin Petitiä paloi likipitäin 150 g, kahdesta kerästä punaista jäi vähäsen ja kerä valkoista ktuli käytettyä ihan viimosta senttiä myöten. Muuten virkkailin kerrankin ohjeen (uusin SK) mukaan, mut vetoketjujen päihin tulevat palat oli langan loppuessa pakko säveltää hatusta. Jonninmoista ryhdistystä kassi kaipailis.. Onko kellään kokemusta tärkkäilystä? Hipelöin jonkinlaista tärkkiputelia tänään Rismassa, mut en rohjennut ostaa kun oli niin tyyristä. Haluutteko muuten tietää kuka on niin hölmö, et ostaa kassiin takin vetoketjun? Lallallaa... *viheltelee mennessään*

Kipaisin tänään lainaamassa työpaikkakunnan kirjastosta viis vuotta vanhan Kotilieden (16/01). Ihanaa kun jossain säilötään tuollaista antiikkia :)

Syy lehden lainaamiseen oli tietty tää; yks ehdokas unelmien palmikkoneuletakiksi. Tilkkusiskolle kiitoksia vinkistä!

Pitipä sit poiketa Koskariinkin hakemaan täydennystä Mistyyn...

...ja pitipä sit huomata halvennus-Juvelit siellä alahyllyllä. Tulipa hamsteroitua pari kerää värjäilytouhujen varalta... Nyt neulomaan jotain vanhoja poies!